Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA2050 väljundis tugev kohin

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: TDA2050 väljundis tugev kohin

Kõige lihtsam lahendus oleks ossiga vaadata, mis väljundis on, kui kaootiline signaal, siis tõenäoliselt kivi omamüra. Heli tundub normaalne olevat, genereerimise korral võtaks mingi tuntava moonutuse sisse suure tõenäosusega. See tootmisjääk plaadil jootekohtades on ka kahtlane asi, kui just puhas kampol ei ole, aga selline juhtimine plaadil põhjustaks rohkem kaootilisi krõbinaid.

Comment

Montaazis soovitaksin tagasiside taksitid võimalikult otse ühendada. Tagasiside takistile, too mis otse väljund klemmilt (4) tagasisidele (2) läheb võib proovida 10..100pF kondet joota, TDA2030l kunagi aitas. Kuid sellega saad vähem kõrgeid.
      Maailm oleks puhas ja süüta
      kui poleks õllejogurtit
      - Õ.Õ.

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
        Äkki põhjendad, kuidas radiaator tekitab sahinat?
        ega ei oskagi. Jagasin lihtsalt enda kogemusi...ju siis minu maandatud radika teema...
        Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kondekas tagasiside takiga rööbiti aitas, kuigi jah kõrged kadusid ja see ei sobi. Jootsin lahti sisendis oleva lüüdi ja võim jäi haudvaikseks. Aga ilma selleta ka kuidagi ei saa? Olen kohanud skeeme, kus kasutatakse tavalist kondekat nii umbes 1,5Mf.

Ma ei tea, kas ma sain nüüd mingi kuriteoga hakkama, aga sisendisse läks 2,2 lüüdi asemele vene 1Mf MBGO ja võim on vait kui haud. Heli tuleb kenasti läbi.
          viimati muutis kasutaja Scott; 27 June 2011, 03:17. Põhjus: 2 järjestikust postitust kokku

Comment

Esmalt postitatud ats poolt
            Kummaline on see, et kui vähendasin tagasiside takisti 22k pealt 10k peale sahin vähenes poole võrra, aga sound läks ka halvemaks. Võimsus ka pigem vähens kui kasvas. Kui suurendasin tagasiside takistit 50k-ni kasvas sahin ja tundus et ka võimsus. Tegelikult peaks ju vastupidi olema.
            Miks peaks vastupidi olema ? Väiksema takistuse korral on vastuside inverterastmesse just tugevam ja väheneb võimendus.

Esmalt postitatud tartu pets poolt Vaata postitust
            Kuna mul on radikad ka maandatud, siis eelmine suvi olnud teema, kus väljundisse sattus võrgusignaal(50hz) sai ka sellega tapetud. Seega isloeerimisvajadus oleks alati esmane...
            Maandatud ehk siis miinusega ühendatud ? on sul siis kasutusel poolperiood alaldi ?
            http://hparchive.com/
            https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Kuskohast sisendsignaali lased? MP3 ?
              Äkki võimendab Sul kõik sahinad, mis MP3's on üles ja seda ta kohiseb.
              Ka mõned MP3 mängijad on saastad, rääkimata helikaartidest vms/jms.
              Võimendab müra ühesõnaga, mis satub võimendisse sellest Sinu signaaliallikast.
              Ei tea, kas oled proovinud, aga ühenda sisendots üldse lahti ja kas siis ka sahin on?

Comment

Ma ei tea, kas ma sain nüüd mingi kuriteoga hakkama, aga sisendisse läks 2,2 lüüdi asemele vene 1Mf MBGO ja võim on vait kui haud. Heli tuleb kenasti läbi.
                Miks kuriteoga? Signaali ahelas elektrolüüdid ei olegi head asjad, nagu nägid, eriti veel kui kehva kvaliteediga. Ainult liiga väikse mahtuvusega konde võib basse maha tõmmata.

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                  Maandatud ehk siis miinusega ühendatud ? on sul siis kasutusel poolperiood alaldi ?
                  kuna ei asu hetkel võimu juures ei oska öelda. Suht massitoodang hiinast on... Radikas on ise jah, miinusega ühenduses...
                  Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Pigem leidsid probleemi põhjuse
                    Üllatav on veidi see, et mõlemad kanalid sarnaselt kahisesid. Sisendlüütide polaarsused olid ikka õigetpidi?

Comment

"Riistvaraline" helitugevusregulaator ikka vahel ? Vastasel juhul kuuled jah mp3-e mängija omamüra, mis võib mõnel isendil olla isegi kõrgem kassetimängija omast .
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Signaal tuli vanakooli Kenwoodi raadio deck'ist ja mõistagi oli sisendi ees potekas. Mis MP3-e mürasse puutub, siis tasuks teema enne korralikult läbi lugeda. Ei pea ennast nii lolliks, et MP3-e mürast aru ei saaks. Pigem on küsimus, miks ametlik datasheet skeemi sisendisse lüüti pakub, kui tavaline konde on parem? Teiseks, miks ei ole sisendkonde kohta ühtegi märget, et lüüt võib sahiseda?

Comment

Asi pole lüüdis vaid mahtuvuses. Võibolla suutis veidi suurem mahtuvus asja genereerima ajada . Need tda kivid on suht ebastabiilsed. Kuidas "maa" on veetud. "Ground loope" ei ole ?
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
                            Pigem on küsimus, miks ametlik datasheet skeemi sisendisse lüüti pakub, kui tavaline konde on parem? Teiseks, miks ei ole sisendkonde kohta ühtegi märget, et lüüt võib sahiseda?
                            Ametlik asi on standartne lahendus, mis ei tarvitse alati kõige parem olla. Teiseks, liigub igatsugu pahna, võib olla olid su sisendkonded sündimisest saati sahistajad. Proovi mõne teise partii lüütidega. Kui see sahin (genereerimine) sisendkondede mahtuvusest sõltub, siis peaks ka sahisema hakkama, kui tavalisi kondesid paned 2-3 mikrofaradi jagu või palju nende sisendlüütide mahtuvus oli. Neid sahistisi võid testriga mõõta, peaks parajat lekkevoolu näitama, kui vigased on.

Comment

Jah lüüdid olid õigetpidi ning maanduses ringahelat pole. Nüüd oleks hea küsida, kust ma sisendisse kondekaid saan. Vaatasin eile Oomipoe ja Elfa kodulehel ning seis on üsna nutune. Kas pole üldse või pole hetkel laos. Äkki oskate millelegi viidata või on kellelgi müüa midagi. Idee poolest võiks viimase lüüdi enne kõlarit ka vingema vastu vahetada. Need mustad lüüdid oomipoest on kõik ühed hiinakad. Sisendisse siis 1-1,5Mf ja väljundisse lüüt 1000Mf. Või äkki peaks kaevama mõnes vanas lampraadios? neid mul leidub

Comment

Kui jutt käib sisendis olevast kondekast, siis sahina põhjuseks kindlasti ei saanud olla selles. Pigem asi millegis muus, kas siis Martinj poolt pakutud põhjuses või midagi taolist. Sisendis olev mahtuvus lihtsalt ei saa sellista sahinat tekitada, või kui endiselt väidate, et asi seles, siis palun seletage ära sahina tekke mehanism?

Comment

Working...
                                X