Teade

Collapse
No announcement yet.

Tundmatu "koolipidude hirm" võimendil väike viga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tundmatu "koolipidude hirm" võimendil väike viga

leidsin kuuri alt ühe võimendi, millel nagu aru saan, et kaks juhet on ära tulnud lõputransistorilt, neid ma tagasi ei oska panna.
    Aga kuna ma ei tea isegi seda millega tegu on siis ma postitan siia ka pildid.
    HPNX4319.JPG
    HPNX4320.JPG
    HPNX4321.JPG
    HPNX4323.JPG
    HPNX4324.JPG
    HPNX4325.JPG
    HPNX4327.JPG

Vs: tundmatu võimendi millel väike viga.

pole ta tundmatu midagi,klassikaline "koolipidude hirm".
    skeem on Varandi suures raamatus "grammofonid ja võimendid",kõige viimasel leheküljel

Comment

selge kreeklane, aga nimivõimsuse kohta ei oska midagi öelda?

Comment

eks peab homme raamatu välja otsima.oli vist 50W,aga niipalju kui mäletan,üle ühe peo nad vastu ei pidanud.

Comment

et nagu siis läksid ruttu kuumaks ja sulasid üles?

Comment

Umbes midagi taolist jah, aga harjutamiseks väga hea!

Comment

Minu Varandi raamatus seda pole, küll aga saab google.ru-st infot. http://www.qrz.ru/schemes/detail/6602.html Tegemist siis võimendiga уэми-50. Lõpus kt808a. Olen ühe sellise käima jooksnud. Pigem sobib pillivõimuks või vokaalivõimuks garaazibändile. Kohiseb, sahiseb omajagu ja heli on kole. Kui asi on korda tehtud ja tulukesi punases ei hoia, siis kestab küll. Valju häält teeb ka. Originaalis oli komplektis 6 oomise kõlariga.

Meenub veel, et kasutamata sisendite nupud pidid olema nulli keeratud. Muidu kippus genereerima. Kõigil sisenditel ei viitsind kondesid vahetada, mis võis ka põhjus olla.
              Siit veel andmeid: http://kachkanar.ru/wiki/%D0%A3%D1%8D%D0%BC%D0%B8-50
              viimati muutis kasutaja vuss; 09 July 2011, 07:16.
              Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

õige,уэми-50,ta ongi.miskipärast seostus ta nimega RADUGA,sellest ka viide raamatule.
                tegelikult ega nad kõige hullemad ka polnud.nad lihtsalt hoorati suurtes saalides ära,eriti kui neile püüti kõik leitud kastid taha toppida ja hääletugevuse nii põhja keerata,kui vähegi võimalik.

Comment

Vs: Tundmatu "koolipidude hirm" võimendil väike viga

nonii, aga mul on ühel lõputransil kaks juhet lahti, et kuidas ma seda teada saan milline kuhu läheb?
                  nagu ma aru sain, siis tuleb mul raamat laenata raamatukogust.

Comment

Eespool ju kenasti www.qrz.ru skeemilink antud.

Comment

okei okei, ainuke probleem selles, et minu vene keel on väga halb :/

Comment

Esmalt postitatud Elegija102 poolt Vaata postitust
                        okei okei, ainuke probleem selles, et minu vene keel on väga halb :/
                        OK, lihtsustame siis veidi leidmist, aga .djvu-vaataja tuleks ikka installeerida kui veel pole,
                        skeem ise peaks aga üsna rahvusvahelistest tingmärkidest koosnema ja tõlkimist ei vaja?
                        Täpsem link siis selline:
                        Принципиальная схема усилителя УЭМИ-50 (транзисторный) - 110Кб (получено от сайта "Схемотека" - http://knn.cjb.net)
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

tänud nüüd tõmban alla selle djvu ja siis hakkan uurima

nonii programm olemas, vaatan neid skeeme.
                          mhh imelik, mul on võimendil 6 sisendit skeemil on märgitud 3. Samas seal on ka märgitud kaks transistorit nagu ka minu omal, aga skeem jääb üsna arusaamatuks minu jaoks. olen alles algaja, mis teha -.-
                          see selleks, ma vaatan, et skeemi peal transistori peale on märgitud K b ja e, juhtumisi ongi mul lahti tulnud b ja e juhtmed.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 10 July 2011, 04:32. Põhjus: kokku

Comment

Esimene skeemiosa on üldskeem. Seal on ilusti sisendid y1, y2..kuni y6 olemas. Ja ka sinu vajalikud T1 ja T2 millede juures siis kirjas KT808A. Järgmised kaks skeemiosa on kahte eri tüüpi sisendplokkide skeemid. Neljas skeemiosa on pingevõimendi, millest siis juhtmed sinu T1 ja T2 peale jooksevad. Need otsad peadki nüüd kokku ajama. Viies skeemiosa on tämbriplokk.
                            Mina mõõdaks esiotsa pingeid kesta (toite 0) suhtes. T1 kollektorile jookseb +toitepinge (+E пит) ja T2 emitterile -toitepinge (-E пит). Sealt saad teada, kumb transs sul lahti on ja ühe juhtme kohe kätte. Teine ongi siis see ülejäänud ilmselt. Voolu sisse lülitamisel pisut ettevaatust ei tee vist paha. Sellises seisukorras võim võib toitelüütide sisu vabalt lakke visata. Seal oli toide vist +-45V või midagi üsna lähedast lüütide pinge nimiväärtusele.

Ei maksa ka väga üllatuda, kui skeem 1:1 sinu võimu plaatidele ei vasta. Tol ajal tehti mitmeid modifikatsioone. Lõpu osa, mis sul seal vaja on küll kindlasti sama.
                            viimati muutis kasutaja vuss; 10 July 2011, 08:54.
                            Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

selge, nüüd juba vaikselt saan jälgida mis on mis, sest õnneks on ka plaadi peale märgitud mis on mis

Comment

Working...
                              X