Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas modida transvõimu HighEnd-iks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas modida trantsvõimu HighEnd-iks?

2a. miks just 150 oomi,
    2b. miks just 100 oomi?

Mul omal palju lihtsam idee, emiteritesse potekas ja timmida sellega aste 2 harmoonilise miinimumi järgi balanssi.
    viimati muutis kasutaja moi; 31 August 2011, 09:33.

Comment

Tõepoolest, miks mitte potekas. See on hea elegantne vahend vahetada ehitamise keerukus häälestamise keerukuse vastu. Kuna emittertakistite lisamisel väheneb sisendastme pinge ülekandetegur, tuleks sel juhul korrigeerida ka töövoolu R607,R605 vähendamise teel, et taastada endine olukord. Esimeses lähenduses peaks täitsa hästi töötama. Masstoodangus sellist asja ei lubataks, aga kodukasutuses - miks mitte.

Siiski, signaali positiivse ja negatiivse kasvukiiruse võrdsustamiseks Q611 baasil on voolupeegel vajalik. Nimelt positiivne kasvukiirus on määratud transistori väljundvooluga, aga negatiivne kasvukiirus R605-ga, sellest ka ebavõrdsus.

Takistite suurused olen lihtsalt maha puksinud, aga põhjused on neil lihtsad.

2a. 150 oomi kasutamisel on sisendtransistoride töövoolud küllaltki lähedal optimaalsele 1mA-le, mille juures vooluvõimendustegur on maksimaalne. Mida suurem vooluvõimendustegur, seda väiksemad on moonutused tagasiside rakendamisel. Tõsi küll, tänapäevastel transistoridel hakkab võimendus ära kukkuma alles 10 ... 100mA juures.

2b. Emitteritakistid peaksid olema valitud nii, et sisendastme pinge ülekandetegur jääks samaks, sest siis ei pea kompensatsiooniahelat (Cdom) muutma. Pingeülekandetegur jääb samaks, kui uue töövoolu puhul on emitteri sisetakistuse ja lisatud emitteritakistuste summa võrdne emitteri sisetakistusega vana töövoolu puhul. Emitteri sisetakistus = 25/töövool(mA). Vana töövoolu puhul on emitterite sisetakistus 42 oomi, uue puhul 14 oomi. Seega, peaksid emitteritakistused olema 28 oomised. Kuid! voolupeegli kasutamisel tõuseb pinge ülekandetegur 2x, seega tuleb vähemalt 2x suurendada emitteriahela kogutakistust, kokku 84 oomini. 84-14 = 70 oomi, tõepoolest, 100 oomi on väikene ülepingutus.

Järgi mõeldes võiks sisendastme töövool ja emitteritakistused olla isegi veel suuremad, niipalju kui transistoride hajuvõimsus lubab.

Pisiasi, aga ilmselt on suuremate sisendastme töövoolude juures kasulikum ka signaaliallika väike väljundtakistus.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

2a. 150 oomiga peaks sisendtransside vool olema umbes 2mA, siiamaani 1mA jaoks sinna midagi 300 oomi kanti pannud.
        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Tänud märkamast ja parandamast.

Comment

Esmalt postitatud andreie poolt Vaata postitust
            Tõepoolest, miks mitte potekas. See on hea elegantne vahend vahetada ehitamise keerukus häälestamise keerukuse vastu. Kuna emittertakistite lisamisel väheneb sisendastme pinge ülekandetegur, tuleks sel juhul korrigeerida ka töövoolu R607,R605 vähendamise teel, et taastada endine olukord. Esimeses lähenduses peaks täitsa hästi töötama. Masstoodangus sellist asja ei lubataks, aga kodukasutuses - miks mitte.

Siiski, signaali positiivse ja negatiivse kasvukiiruse võrdsustamiseks Q611 baasil on voolupeegel vajalik. Nimelt positiivne kasvukiirus on määratud transistori väljundvooluga, aga negatiivne kasvukiirus R605-ga, sellest ka ebavõrdsus.
            Paneks siis Q605 kollektorisse ka sama suure takisti kui R605.
            Arvan ka et sisendastme kasvukiirus ei peaks kuidagi vastu tulema ei positiivse ega negatiivse poolperioodi puhul.
            Miks üldse peaks sisendastme võimenduse sama suureks ajama pärast emitter takistite lisamist, las olla väiksem, saab tagasisidet sügavamaks keerata.

2a. 150 oomi kasutamisel on sisendtransistoride töövoolud küllaltki lähedal optimaalsele 1mA-le, mille juures vooluvõimendustegur on maksimaalne. Mida suurem vooluvõimendustegur, seda väiksemad on moonutused tagasiside rakendamisel. Tõsi küll, tänapäevastel transistoridel hakkab võimendus ära kukkuma alles 10 ... 100mA juures.

2b. Emitteritakistid peaksid olema valitud nii, et sisendastme pinge ülekandetegur jääks samaks, sest siis ei pea kompensatsiooniahelat (Cdom) muutma. Pingeülekandetegur jääb samaks, kui uue töövoolu puhul on emitteri sisetakistuse ja lisatud emitteritakistuste summa võrdne emitteri sisetakistusega vana töövoolu puhul. Emitteri sisetakistus = 25/töövool(mA). Vana töövoolu puhul on emitterite sisetakistus 42 oomi, uue puhul 14 oomi. Seega, peaksid emitteritakistused olema 28 oomised. Kuid! voolupeegli kasutamisel tõuseb pinge ülekandetegur 2x, seega tuleb vähemalt 2x suurendada emitteriahela kogutakistust, kokku 84 oomini. 84-14 = 70 oomi, tõepoolest, 100 oomi on väikene ülepingutus.

Järgi mõeldes võiks sisendastme töövool ja emitteritakistused olla isegi veel suuremad, niipalju kui transistoride hajuvõimsus lubab.

Pisiasi, aga ilmselt on suuremate sisendastme töövoolude juures kasulikum ka signaaliallika väike väljundtakistus.
            Cdom tuleb nagunii paremasse kohta ja parema väärtusega panna.

Suurema vooluga kasvab ka müra, kuskil on iga transi jaoks optimum, kus on see 2SA1016 jaoks?
            Andmeleje järgi on mürade miinimum 0.1 ja 0.3 mA vahel.
            viimati muutis kasutaja moi; 01 September 2011, 09:51.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Paneks siis Q605 kollektorisse ka sama suure takisti kui R605.
              See ei muuda Q611 baasil midagi. Visuaalselt on muidugi sümmeetrilisem, aga efekt puudub.

Miks üldse peaks sisendastme võimenduse sama suureks ajama pärast emitter takistite lisamist, las olla väiksem, saab tagasisidet sügavamaks keerata.
              Siis ei pea Cdom'i korrigeerima, aga kuna Sa nagunii seda korrigeerid, siis pole ka vahet.

Ilmselt pidasid silmas, et võimenduse vähenemisel tagasiside sügavus samuti väheneb.

Suurema vooluga kasvab ka müra, kuskil on iga transi jaoks optimum, kus on see 2SA1016 jaoks?
              Andmelehe järgi on mürade miinimum 0.1 ja 0.3 mA vahel.
              Ma arvan, et ei ole suur patt omamüra järgi mitte optimeerida. Nagunii kõike head korraga ei saa.

Comment

Mõtlesin ikka tagasisedet sügavamaks/tugevamaks teha, kui open loop võimendus väheneb, ei tohiks probleeme tulla. Nagunii on seda pinge võimendust rohkem kui mulle vaja.

Comment

Ajades asja natuke konkreetsemaks leidsin, et toite lüüdid mahuvad ainult läbimööduga 35 mm ja kõrgusega 45 mm, joodetavad mitte rkuvidega. Oksab keegi pakkuda kust sellise mõõduga 50V ja 10 000 uF või suuremaid korralikke kondekaid saaks osta? Kohalikud levinumad pakkujad selliseid ei oma, ka mitte odavaid, korralikest rääkimata.

Comment

Kas nad peavad täpselt sinna sobima. Minul sai nii et 2tk klambriga võimu tagaseina ja 2 tk sinna kus nad olid ja juhtmejupi ühendus.

Comment

Vs: Kuidas modida transvõimu HighEnd-iks?

Ehk siit leidub midagi?
                      http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll
                      tellida sealt saab näit. YE kaudu - www.yeint.ee
                      -superradical-

Comment

Palju yeint tasu võtab, digivõtmest tellimisel?

Comment

Radiotehnika viide väga hea, leidub tõesti. Näiteks: http://search.digikey.com/scripts/Dk...me=565-2900-ND

Comment

Esmalt postitatud Kivi345 poolt Vaata postitust
                            Palju yeint tasu võtab, digivõtmest tellimisel?

Nende eest: http://search.digikey.com/scripts/Dk...me=565-3332-ND taheti ligi 50€/tk - umbes pool läheb juurde nagu aru sain.
                            Kui peaks huvi tekkima siis on võimalik ju kopereeruda? Ma ise oleks vähemalt 2 sellest suurest potist sealt huvitatud+veel nipet/näpet peenem kraam.
                            Kui huvi vaata seda: http://ee.digikey.com/ , seal transaga üks nõks - kui kopereeruks saaks normaalse hinnaga asjad kätte (toll+km. läheb juurde) aga ikka palju soodsam kui kohapealt ostes.

E: Kui tekib huvi sealt kraami soetada siis kirjuta PS - mis me teise mehe teemat ikka solgime mitte teemakohase jutuga

Tõesti, kui leiduks veel huvilisi ehk saaks ise ka punti ?
                            -superradical-

Comment

Radiotehnika viide väga hea, leidub tõesti. Näiteks: http://search.digikey.com/scripts/Dk...me=565-2900-ND
                              Enam vähem sobiks kui ei oleks General Purpose, võiks panna ikka midagi äkilisemat.

Comment

Nichicon FW seeriast võib ehk isegi leida niisuguseid mida üksikult osta, muidu AudioGrade on suured min. kogused .
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X