Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Ümberehitus 4 Ohmi peale?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Ümberehitus 4 Ohmi peale?

    Tegu väga hea vanakooli võimendiga, kuid miinuseks on see, et ta on 8 oomi või kõrgema takistusega kõlaritega ühendamiseks. Kui ühendada 4 oomiste kõlaritega, siis poolel võimsusel rakendub kaitserelee ja võim lülitab end välja. Probleem selles seisnebki, et päris mitmeid väga hea klassi kõlarid on just 4 oomi takistusega ehitatud. Näiteks Audese kõlarid Exellence sari.
    Kas oleks võimalik mingil moel saavutada võimendil 4 oomiste kõlarite taluvus? Lugesin kusagilt,et kui duubeldada lõpptransistorid samaväärsetega rööpi. Kas toimiks koormustaluvuse suurenemine?
    Allan
    viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2011, 04:51. Põhjus: vormindus (<br> vahelt kustutatud)

    #2
    Vs: Kodu audio võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

    Kas taluvus üldiselt on 4 oomi jaoks vilets, või lülib välja lihtsalt selle pärast, et 40W on ületatud? Väljundis teatavasti 2x suuremal koormusel on samal pingel ka 2x suurem võimsus. Sel juhul oleks variandiks lõppvõimendi osa veidi "tuimemaks" teha suurendades eelvõimu ja lõppvõimu vahel takisti väärtust. Skeemis on seal kindlasti mingi takisti või lausa potekas vahel.

    Kui kividel võimsusvõimendeid saab paralleeli panna, siis saab arvatavasti ka lõputransse lisada. Ainuke häda, et ka lisatransse tuleb samamoodi jahutada, ehk siis jahutuse (radiaatori) ümbertegemine või asendamine ootab ees.

    Comment


      #3
      Vs: Kodu audio võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

      ilmselt on taluvus vilets,sest kui keerata volüümi nuppu siis poolel võimsusel on lagi ... plõks ja välja. Asja point ongi selles,et võimule oleks võimalik saada tegelikkuses võimsust juurde,kui see aretada taluma ka 4 oomiseid lõppe.
      selle lisajahutuse tegemine poleks probleemiks ruumi seal sees on ... aga samas ei raatsiks helikvaliteedi osas kah järeleandmisi teha .. kas tegelikult heli halvemaks muutubki on kah küsitav ... Samas vaadata selle võimendi trahvole,siis ega sinna eriti midagi juurde ei punnita paljut. Trahvo ainult 120w. ja sellist teist kahtlane,et leiaks. kui ilgeks jeblaks läheb,siis jätan plaani katki parem ... aga kes ei unistaks ikka veel ja veel võimsamast. Transsidega saaks hakkama koos jahutuse ja kõigega,aga kui läheb hulluks ümber tegemiseks,siis hakkan kahtlema. nii kõva elektroonikamees ma kah ei ole.
      Teoreetiliselt on siiski võimalus olemas ma saan teie jutust aru.

      Comment


        #4
        Vs: Kodu audio võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

        Esmalt postitatud allansan poolt Vaata postitust
        Teoreetiliselt on siiski võimalus olemas ma saan teie jutust aru.
        Teooria siin. Vene keeles. Praktiliselt on sedasi, et sama väljundvõimsuse saamiseks 2 korda väiksemal koormustakistil tuleb suurendada voolu ja vähendada pinget. Teoreetiliselt on muidugi võimalik ehitada uus võimendi väljundaste, mis sobib 4 oomise koormusega. Praktiliselt on mõistlikum kasutada võimendiga sobivaid kõlareid. Kui on aga huvi proovida, siis arvesta ohuga, et midagi põleb maha.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

        Comment


          #5
          Vs: Kodu audiovõimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

          paistab,et mingisugused lahendused tulevad. enne võimendi update teostan mõned mõõtmised,siis on mida võrrelda.

          Comment


            #6
            Vs: Kodu audiovõimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

            Oleks hea teada võimendi täpne mudel, et skeemi piiluda. Veel oleks hea näha pilti sisust.
            Plõksib 4-oomiga ilmselt sellepärast, et pea enamusel (mitte N-liidu) võimenditel jälgitakse lõpu astme voolu, läbi pingelangu lõpu transistori emitteris oleval takistil ja kui vool (pingelang) ületab teatud väärtuse, siis kaitse skeem saab selle kohta signaali ja lükkab kõlarid tagant ära.
            Kui radikas ja toide kannatab, siis võib teine paar lõpu transe lisada ja voolu piiramine ümber arvutada.
            Kui radikas vilets või pole ruumi lõpu paari duubeldamiseks, siis ilmselt toite pinge langetamine tuleks kõne alla.
            Samas 40W 8oomil, pole teab mis võimsus, võibolla saab hakkama kui lihtsalt lõpu transid kaasaegsamate (võimsamate) vastu vahetada, siis ei pea teist transistori paari lisama, peab ainult radika pinda piisavalt olema. Voolu detektor tuleb nii või naa ümber häälestada.
            viimati muutis kasutaja Rom; 22 m 2011, 13:56.

            Comment


              #7
              Vs: Kodu audiovõimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

              Jutu järgi plõksimisest raske midagi arvata kui võimu sees mingeid elektroonilisi kaitseid pole. On ainult lõppvõimu sisendi lukustamine liiga suure + toite pulsatsiooni puhul.
              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

              Comment


                #8
                Vs: Kodu audiovõimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Kas võimalik 4 Ohmi peale ümber teha?

                Toite vähendamise all mõeldakse siin siis selliseid varjante nagu: kas uue sobiva trafo paigaldamine või originaali vähemaks kerimine? Või pingestabikas toitesse?

                Vähemaks kerimise puhul on siis tegelikult vaja hoopis sekundaar täiesti maha kerida ja vastav uus väiksema keerdude arvuga ja paksema traadiga kerida? Sama võimsuse saavutamiseks väiksemal pingel on ju vaja suuremat voolu. Ja toitelüüdid peaks siis sama hea silumise "efekti" saavutamiseks ka vastavalt suurema mahtuvusega olema?
                Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

                Comment


                  #9
                  Vs: Võimendi Sansui 2x40w 8 Ohm. Ümberehitus 4 Ohmi peale?

                  Endal JVC keskusele ühendatud 4 oomised S30d järgi. Seal vist oli ka min takistus 8 oomi. Madalama pinge saamiseks lülitasin ta 240V asendisse, siis oli tühijooksul toitepinge paar volti soovituslikust STK kivile mõeldust kõrgem 4 oomi korral. Koormuse korral kukub kindlasti rohkem kui paar volti. Vbolla saab ka siin nii teha.
                  Maailm oleks puhas ja süüta
                  kui poleks õllejogurtit
                  - Õ.Õ.

                  Comment

                  Working...
                  X