Teade

Collapse
No announcement yet.

Brig 001 kohta küsimus ja mure

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Brig 001 kohta küsimus ja mure

Tegelikult oleks hea jõudevoolud üle kontrollida, aga jätame selle momendil välja (lihtsalt ei ole moment aega seletada, tulin korraks arvuti taha).
    Ma teeks sellise katse, et paneks kõik kaitsmed tagasi ja laseks tal mängida nii kaua, kuniks jälle relee järgi ei tule ja siis kohe üle mõõta pinged E-takistitel (nii vasakus, kui ka paremas kanalis), kui seal korras, siis uuesti proovida kruttida kaitse plaadil termo potet, kui see ka midagi ei anna, siis taas kontrollida klemmil. nr.3 +40V olemasolu.

Comment

Niih. Nüüd on ta mänginud üleeilsest peale. Eile paar tundi ja täna päris mitu tundi olen kuulanud üsna valjult, et oleks hea köögis ehitada. Muidu mänginud koguaeg välja arvatud öösel. Panin kaane ka peale ja päeval paistis ilusti aknast kevadine päike ka peale. Aga ei lülita ennast välja.
      Üleeile kui võimu kokku tagasi panin, siis vahetasin ka termotransil termopasta ära ja puhastasin ämblikuvõrkudest ja tolmust natuke. Võibolla aitas see, või siis selle pote keeramine releeplaadil. Samas ma ei taha uskuda, et viga nii lihtne oli.

Aga räägin ühe veidi teemavälise loo.
      Eile ilmus õe mees üksetaha kahe selgete niiskuskahjustustega Estonia 35AC-021 kõlarite ja vanema Brig 001-ga.
      Ta töötab viimast kuud prügi ära veo firmas mis Tallinnas tühjendab kontoreid/kortereid/keldreid jne. Neil on olemas ka oma jäätmekäitlusjaam.
      Ja just seal viimases õe mees parasjagu seisis ühe prügiauto kõrval mis kallas prügi välja koos ühe Estoniaga. Peale peatumis märguannet tuli prügi hulgast välja ka teine Estonia ja Brig. Kusagilt Viimsi keldrist olid pärit.
      Toppisin siis kõlarid ükshaaval oma katse võimule järgi. Ja töötavad! Ainult kukkumisel oli ühe bassika võre teinud väikese prao kärgbassi. Kastid ise olid veits punnis ja liim hakkas alla andma. Taga kaas oli korralikult turses.
      Brig sai ka puhtaks nühitud. Ja ma ei tea mis värk see on, aga päris palju võime ja vene tehnikat mis kätte on sattunud, on ilma toitejuhtme pistikuta (see mis seina käib). Sai talle siis uue pistiku ja enne käima panemist võtsin kaane ka maha, et oleks ilusam vaatepilt kui ilutulestiku peaks tulema. Sisse lülitades tuli eelvõimu plaadi äärest sisselülitus nupu poolt väike säde ja pisike suits mis ei haisenud kärsa järgi. Silmaga näha polnud midagi. Detaile seal ka ei ole, ainult juhtme otsad. Vähe tõenäoline, kuid arvasime, et äkki mõni putukas jäi raja vahele. Aga parem kanal töötas, vasak surnud, ühe nelja amprise kaitsme asemel oli traat ja eelvõim ka töötas. Metall kaan oli korralikult banaaniks tõmmanud. Aga ka niiskuskahjustus. Ja kujutage ette kui sitased need kolm tegelast olid pärast prügi alt välja tulekut. Ah ja.. Brigi seest kukkusid välja toite lüüdi need plastmass kinnitused, üks koguni pooleks ja siis vietnami salvi karbike. Pisut isegi salvi sees
      Üsna kurb ja mannetu vaatepilt oli. Aga positiivne on see, et nad sai vähemalt päästetud!
      Нужно делать так, как нужно. А как не нужно, делать не нужно - Винни-Пух

Comment

Nii.. lõpuks sain jagu
        Vaatasin seriaali ja kui streamis siis kuulasin paar bassi rohkemat lugu.
        Takistitel pinged nullid. Aga kohe kui ESD kruvikeeraja vastu termopotet lähen, lülitab relee sisse tagasi. Kui välja lülida võim ja uuesti sisse, siis tahab jälle et puudutaks termopotet. Punktil nr.3 on pinge 42.5v. Ja radikad on üsna soojad, ütleks, et veits kuumadki. Pinge seal punktil peaks vist 40v olema?
        Samas sai ta mitu tundi puhata ka ja nüüd järsku.

Kas äkki saab ta liiga suurt pinget lõppudele ka?
        Samas võin ju ka transidel termopasta ära vahetada. Nii vana asi tahaks ammu vahetamist ilmselt. Kõik arvutid mis minu käest läbi käivad, saavad alati uue pasta.

Comment

Variandid:
          1) radiaator kuumenebki liialt ja termokaitse teeb lihtsalt oma töö.
          2) termokaitse reguleeritud valesti.
          3) termokaitse tembutab (näiteks termo transistor või külmjoode, pote poolpidune vms).

Üldjoontes oleks vaja jõudevoolud kontrollida, vajadusel reguleerida, ning termo kaitse kontrollida ja vajadusel sekkuda, et adekvaatselt toimima saada.

Huvitav mis juhtub siis, kui jamamise hetkel termopotet mitte lihtsalt puudutada vaid pisut keerata ühele või teisele poole, kas võtab relee uuesti jäädavalt järgi?

Pingega punktis nr. 3 on kõik korras, ma pidasin silmas umbes 40v, mitte täpselt. Asi selles, et vana vene tehnika puhul skeemis märgitud pinged on arvestatud 220V võrgupingega, tänapäeval on võrgupinge pisut kõrgem ja osad pinged ongi testriga mõõtes suuremad, kui skeemil kirjas (skeemil oli 39V märgitud).

Comment

Vähemalt jäi kaitse terveks see kord. See ikka ei seleta, miks varem kaitse läbi lõi.
            Termo transil vaatasin jalad üle, jooted olid korralikud. Silmaga ei tuvastanud midagi. Aga taha radika sisse lähevad veel kaks termo transi. Kas need selle releega ühenduses mis lõpu plaadil on, nagu igale kanalile oma?

Aga ehk viitsid natuke õpetusi jagada, kuidas jõudevoolu kontrollida ja reguleerida.

Seda termopote keeramist saan teha kui uuesti relee plokkima hakkab.

Comment

Veel ei teeks paha kontrillida C5 seisukorda (kaitse plaadil).
              Termo transi visuaalne vaatlus ei anna midagi, ma ei väida, et viga selles, aga lihtsalt mainin, et need kt315 transid ei hiilga töökindlusega.

Esmalt postitatud Tuki poolt Vaata postitust
              Aga taha radika sisse lähevad veel kaks termo transi. Kas need selle releega ühenduses mis lõpu plaadil on, nagu igale kanalile oma?
              Need transid on lõppvõimendi väljundtransistorite jõudevoolu ahelas olevad nn „andurid“ et jõudevoolu ahel saaks infot radiaatori-lõputranside temperatuuri kohta, need ei puutu asjasse.

Aga ehk viitsid natuke õpetusi jagada, kuidas jõudevoolu kontrollida ja reguleerida.
              Mõõdetakse pingelangu E-takistil, tulemus saadakse valemiga I=U/R
              kus I-vool (jõudevool) mA, U-pinge mV, R-(E-takisti väärtus) oomides. Näiteks I=8mV/0,15R = 53mA jne..
              Reguleerida saab potedest, mis asuvad lõppvõimu plaadi ülemistes servades, keerata väga ettevatlikult ja jälgida multimeetri näitu (multimeeter alalispinge millivoltide piirkonnas).

Comment

Niih.
                Mõõtsin külmana:
                Parema kanali R77 ja R78 näitavad läbivat pinget 4.7mV, seega 31mA
                Vasaku kanali R79 ja R80 näitavad 1.6mV, seega 10mA.

Ja soojana:
                R77 - 6.6mV, seega 44mA
                R78 - 5.7mV, seega 38mA
                R79 - 1.9mV, seega 12,66666...mA
                R80 - 1.4mV, seega 9.333333...mA
                Üsna suur vahe.. Palju olema peaks, et saaksin paika kruttida?

Comment

Ma reguleeriks (soojast peast) kuskil 50-60mA peale ja unustaks ära.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                    Ma reguleeriks (soojast peast) kuskil 50-60mA peale ja unustaks ära.

Võtsin kuldse kesktee ja kruttisin 55mA peale.
                    Lasen tal nüüd mängida ja vaatame mis saab.
                    Bassi osa tuli ka juurde mu meelest.
                    Aga küsiks teema jätkuks, et mis põhjustab jõudevoolu langust? Pote väsib või lüüdid?

Comment

Aga küsiks teema jätkuks, et mis põhjustab jõudevoolu langust? Pote väsib või lüüdid?
                      Siinkohal oskan ainult oletada ja fantaseerida näiteks suures osas on see kinni aparaadi eelnevas ajaloos, keegi ju ei tea mitu korda seda varem teadmatusest krutitud või koguni mõne transi vahetanud ja jõudevoolule käega löönud ja kas ta üldse tehasestki tulles paigas oli... Ka vanusel on oma roll (kontaktid jne..).
                      viimati muutis kasutaja Rom; 13 February 2015, 17:38.

Comment

Kas inglise keelt valdad? Nõukaaegset Abo eestikeelset raamatut ju Tuki lugenud pole . Seega tuleb otsisõnaga power amplifirer offset , power amplifirer idling leida sadu lehekülgi, kus jõudevoolu muutumise põhjuseid aja jooksul (reguleerimise hetkest kuni 40 aastani) on lahatud.
                        Tuki, kas sul ei teki nt küsimust, miks pakutakse/soovitatakse Brigi puhul just sellist jõudevoolu reguleerimise/kontrollimise pinget lõpptransi takistil- miks mitte 20mA või200mA.
                        viimati muutis kasutaja martk; 13 February 2015, 20:51.
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                          Kas inglise keelt valdad? Nõukaaegset Abo eestikeelset raamatut ju Tuki lugenud pole . Seega tuleb otsisõnaga power amplifirer offset , power amplifirer idling leida sadu lehekülgi, kus jõudevoolu muutumise põhjuseid aja jooksul (reguleerimise hetkest kuni 40 aastani) on lahatud.
                          Tuki, kas sul ei teki nt küsimust, miks pakutakse/soovitatakse Brigi puhul just sellist jõudevoolu reguleerimise/kontrollimise pinget lõpptransi takistil- miks mitte 20mA või200mA.

Rahu dude.. tahtsin ainult teemat arendada. Kindlasti on neid, kes inglise keelt ei valda ja leiaks siit oma vastuse...

Comment

Niih..
                            Mängis nüüd tükk aega ilusti.. vaatasin paar tundi vaiksel volüümil seriaali ja lülitas ennast välja.
                            Radikad on üsna kuumad ja pinged olid paremal kanalil 10.2mV, keerasin 8.2mV peale tagasi.
                            Vasak oli 21mV. Kui potet keerata, siis näit muutub väga vähe. Kui täitsa põhja keeran, siis näit ainult 18.0mV. Läbib ikka päris suurt pinget. Kui ülessepoole keerata, siis paika keeratud kohast hakkab ilusti väikesel sammul pinge kiiresti tõusma. Kas nüüd on pote läbi või miski muu jama?

Nüüd on 10 minti jahtunud ja pote täitsa maha keeratud ning näitab 17.6mV.

Comment

Kui jutt on pingetest E-takistil, siis on lõpuks põhjus käes, miks võim armastas end välja lülitad - arvas end A-klassi võimuks olevat

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                                Kui jutt on pingetest E-takistil, siis on lõpuks põhjus käes, miks võim armastas end välja lülitad - arvas end A-klassi võimuks olevat

E-takistis jah. Aga kuidas ma tema egoismi alla saan suruda, et ta ei arvaks endast enam nii palju?
                                Nüüd hommikuks on ta ilust maha jahtunud ja külmana töötab pote ilusti.
                                Mis seda põhjustab, et pinge nii kasvab? Ongi tanside süü?

Comment

Working...
                                X