Teade

Collapse
No announcement yet.

Brig 001 kohta küsimus ja mure

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Brig 001 kohta küsimus ja mure

Nüüd on level keerulisem, kas mõni element elab oma elu, läheb mingil põhjusel geneeerima või lihtlabaselt puudub soojus kontakt radika ja termo transi vahel ma seda oletada ei oska. Kui see võimuplaat oleks mul laual ma leiaksin vea, aga neti teel läheb keeruliseks.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
      Nüüd on level keerulisem, kas mõni element elab oma elu, läheb mingil põhjusel geneeerima või lihtlabaselt puudub soojus kontakt radika ja termo transi vahel ma seda oletada ei oska. Kui see võimuplaat oleks mul laual ma leiaksin vea, aga neti teel läheb keeruliseks.
      Lähiajal raske teda Tallinna transportida, aga proovin veel mõnda asja.

Aga oskab ehk keegi öelda, mitu milliamprit on maksimum mida E-takisti läbib enne kui transidele halvasti mõjub.. Ma mõtlen, et kui võimendi mängib ja pinged muutuvad, siis millisest pingest üle minna ei tohiks ja oleks nii öelda "safe zone"?
      Нужно делать так, как нужно. А как не нужно, делать не нужно - Винни-Пух

Comment

Esmalt postitatud Tuki poolt Vaata postitust
        Lähiajal raske teda Tallinna transportida, aga proovin veel mõnda asja.
        See oli piltlikult mõeldud, asi selles, et ma ei tegele enam remondiga juba mõnda aega, seega minu juurde pole mõtet tuua.

Comment

Praeguse seisuga läheb võim omanikule paraku tagasi.
          Vahepeal vahetasin termopasta ja keerasin jõudevoolu veits vähemaks. Nüüd mängib juba mitmendat päeva ilusti. Multimeeter mängimise ajal järgi, ei tundu mingeid anomaaliaid olema.
          Eks omanik otsustab, mis edasi teeb, kas piinab teda edasi või laseb Jyrka lauale saata

Tänud kõigile kes kaasa mõtlesid ja aitasid. Eriti suured tänud Rom´ile ja Jyrka´le

Comment

Ei taha Brigi kohta jälle uut teemat teha. Ütlen kohe ette, et ma ise pole elektroonik, kolb käes seisab aga skeemi ei loe.
            Võim ise mõned aastad tagasi tuttava elektrooniku juures üle käidud. Tüüpvead, nagu kuivanud lüüdid jms. korda tehtud (asendatud välismaa analoogidega 24k). Sain siit foorumi kaudu isegi uued op.võimud ja ka balansiprobleem lahenes. Töötas kenasti koos S90-tega. Nüüd on hakanud parem kanal vait jääma, kusjuures viga tundub olevat volüümipotes. Kui vol.nupuga edasi-tagasi kruttida, hakkab jälle tööle, kuigi vahel on kanali heli moonutatud ja siis veel veidi kruttides jälle OK. Võtan täna veel kaane maha ja lasen kontaktiõli vahele, ehk ajutiselt veidi aitab. Kes teab, seal on astmeline kontaktidega süsteem, mida tavalise potega 1:1 vahetada ei saa.
            Kas kellelgi on Brigi volume nupu süsteemi? Või mingit alternatiivset lahendust?

Comment

Võib viga volume potes olla, aga ise väga ei usu. Kui kaane maha võtad, siis vaata, kas volume pote lähedal on relee olemas või mitte (osadel Brigidel on ja osadel mitte). Viga võib olla selle relee kontaktides, oletus muidugi aga tasub vaadata. Proovida saaks nii, et kui hakkab jukerdama, siis proovi ettevaatlikult koputada selle relee pihta ja jälgi kuidas ja kas üldse mõjub helile.
              viimati muutis kasutaja Rom; 27 February 2015, 09:59.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
                Võib viga volume potes olla, aga ise väga ei usu. Kui kaane maha võtad, siis vaata, kas volume pote lähedal on relee olemas või mitte (osadel Brigidel on ja osadel mitte). Viga võib olla selle relee kontaktides, oletus muidugi aga tasub vaadata. Proovida saaks nii, et kui hakkab jukerdama, siis proovi ettevaatlikult koputada selle relee pihta ja jälgi kuidas ja kas üldse mõjub helile.
                Tänud, uurin õhtul järele.
                EDIT: volüümipote oli esimene kahtlusalune, võimu hooldanud elektroonik ütles, et see on "üsna läbi".

Comment

Esmalt postitatud Garfield poolt Vaata postitust
                  Tänud, uurin õhtul järele.
                  Nii, tegin testimist. Releed ma ei leidnud, muidugi olen ma ka kehv "otsija". Volumepote ei ole vist süüdlane. Aga viga on arvatavasti lõppvõimus. Hetkel seis selline, et kui selle silla (DIN pistik, mis ühendab eel- ja lõppvõimu) ära võtsin ja lõppvõimule signaali otse annan (näpp juhtme otsa), suriseb vasak kanal normaalselt aga parem väga vaikselt. Laupäeval mängis võim alguses kenasti, siis ca' 5 minuti pärast hakkas parem kanal moonutama (bassiosa plärtsuma) ja järjest vaiksemaks jääma. Lõpuks oli suht vaikne, bassiosas tulebad läbi ainult vaiksed moonutatud plärtsud. Pühapäeval proovisin uuesti (nö. külmalt) - täpselt sama seis ka külmalt, parem kanal vaikne ja moonutab. PS! See elektroonik, kes asjaga kunagi tegeles ei saa ajapuuduse tõttu enam minuga tegeleda.
                  Edasi on 2 varianti: kas leian remontija või saab keegi muusika-elektroonika huviline selle komplekti (Brig + 2xS90) mingi hinnaga endale. Kas on pakkumisi nii remondiks kui ka ostuks? Võim on hetkel Rannamõisas kuid saan seda tuaa, kuhu vaja.

Comment

Ehk mõni külmjoode? Või mõni transistor hakkab elulõpule jõudma..
                    Või alusta sellest, et mõõdad ka jõudevoolud üle siis kui ilusti mängib ja siis kui kanal moonutama hakkab. Sealt oskavad ehk targemad edasi juhendada, et jõuaks probleemi tekitava detailini välja.

Samas kui plärtsub, kas see tuttav elektroonik vahetas ka toitelüüdid?

Comment

Esmalt postitatud Tuki poolt Vaata postitust
                      Samas kui plärtsub, kas see tuttav elektroonik vahetas ka toitelüüdid?
                      Minuteada vahetas.
                      Eile proovisin veel uuesti, lülitasin võimu sisse ja lasin näpuga otse lõppvõimu surinat. Esimesel hetkel oli nagu viimati jäi (parem nõrgem), siis tegi mõned praksud ja siis oli asi korras, kanalid surisesid võrdselt. Lasin mikserpuldist signaali otse lõppvõimu, tegime terve proovi (ca' 2h) ja ei mingit probleemi. Siis panin eel-lõppvõimu sillapistiku tagasi ja ka läbi eelvõimu mängis kõik kenasti. Aga kuna foorumikaaslase Jyrkaga oli juba kokku lepitud, läks võim "hetkel korras võim" täna tema kätte. Eks näeb, kas tema leiab midagi.

Comment

Working...
                      X