Teade

Collapse
No announcement yet.

Vajan abi võimendi ehitamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vajan abi võimendi ehitamisel

Küsimus on siis selline, et milliseid juppe läheb vaja, kui hakkan ehitama võimendit. Skeemi leidsin raamatust "Esimesi katseid raadiotehnikas". Ja umbes kui palju see maksma läheks?

Skeem on siis siin: http://www.upload.ee/image/1962775/IMG_0085.JPG

Vs: Vajan abi võimendi ehitamisel

Kui see on esimene katse siis seninägematu
    Keegi ei ole siin vist nii tagasihoidlikult alustanud...
    Võib ütelda, et see ei maksa suurt midagi.
    Selle MP transi asemel kasuta suvalist PNP transsi. 2N5401 näiteks on hea.
    Põhimõtteliselt ei maksa selle ehitamine midagi, kui ostad jupid siis ehk umbes 1 EUR
    -superradical-

Comment

Ei maksa suurt midagi, ei selle, ega sealtsamast muude asjade jaoks. Leiuta meetod asjade Tallinnast Türile saamiseks.

Comment

Jah, postikulu maksmise korral võin ka ise saata jublakaid mis tarvis, ka neidsamu MP transse, täitsa uusi.
        -superradical-

Comment

Palju selle 2N5401 väljundvõimsus on ja kas too 9v patareiga või 12v akuga töötaks?

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            Kui see on esimene katse siis seninägematu
            Mina alustasin, muidugi see oli kuskil eelmisel sajandil. Ei mäletagi kas ma siis sain sellest üldse mingit tulemust või mitte.

Võimsust väga ei tule, kõrvaklapi jaoks ehk. Kui tahad mingite kõlaritega proovida, siis vaata parem kivivõimude poole. On küll keerulisemad, aga põhimõtteliselt ikka võimukivi ja natuke kondekaid-takisteid.

Comment

Ikka töötab, miks ei peaks Võimsust? Alla 0,1W see skeem arendab - kui tahad natuke paremat siis vaata näit. seda:
              http://circuitsfun.blogspot.com/2011...bd139-and.html BD139/BD140 transid seal kõige kallimad, vast mingi 50senti/tk, asendada võid KT814/KT815 või KT816/KT817, ka lääne MJE340/MJE350 sobivad...2N3906 asemel sobib ka suvaline PNP transs (ka seesama 2N5401 või muu 2Nseeria, 2N2904 näit. on OK ja odav. BC109 on ka asendatav suvalise NPN transiga - näit. 2N5551 või 2N2222 (eriti esimene) on head...toide võib olla ka 9V (siis võimsus väiksem), samas ka näit. 18V ei tapaks (võimsus oleks suurem) transid mis lõpus, need peab kinnitama sobivatele radikatele - antud juhul näit. 40*50mm al. ribast tükid sobivad (transid isoleerida radikast näit. silikoonisolaatoritega, kui kasutatakse ühte radikat mõlema transi jahutamiseks)

Link vist ei toimi, googlesse kopeerides on OK, esimene vaste sealt.
              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 07 m 2012, 20:39.
              -superradical-

Comment

Selge, kas need jupid saaks elfa e-poest saaks kätte ja kuhu ma selle kinnitama peaks?

Comment

Saatmine on kallis selle kulleriga - kui maksad postikulu ja juppide hinna siis võin kõik vajaliku sulle ise saata.
                  -superradical-

Comment

Noor mees võiks ikka teada, et Türil on olemas OÜ Telo kus tegeldakse audio-videoseadmete remondiga, jäätmejaama mõeldud kastidest leiad sobivad jupid ja saad veel asjalikku nõu ka.
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Sinna tulles mind naerdakse välja ma arvan. ;>

Comment

Esmalt postitatud ventt poolt Vaata postitust
                        Sinna tulles mind naerdakse välja ma arvan. ;>
                        Et Jyrka kutsub enda juurde ja siis naerab välja... No ei usu kuidagi.
                        Elektroonika töötab suitsu baasil.
                        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Alustuseks kõik 8 pin : tda2822 või lm386
                          5 pin tda 2030 2050 jne
                          isegi tda 7850 on suhteliselt lihtne 4 kanaliga võimendi.
                          minu enda esimene võimendi oli tip131 transistoriga, heli on masendav.

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
                            minu enda esimene võimendi oli tip131 transistoriga, heli on masendav.

Järelikult sitasti tegid selle transsvõimu, ega muidugi, ikka transid süüdi - mina arvan, et süü hoopis tegijal!
                            -superradical-

Comment

Ei te kas viljandis kah mõni elektroonika pood on? ise küll ühtki ei tea, siis oleks vast kõik minu võimendid odavalt valminud...
                              Minusuguse tattnina teadmised on ebareaalselt kahtlased.
                              Miks jamada transidega, chip ampid on palju lihtsamad ja võimsamad.
                              Masendav selles-mõttes et heli oli puhas aga bass olematu, arvatavasti oli sisend võimsus liiga nõrk.
                              Noh ma pole mingi pro, ma olen algaja.

Comment

Working...
                              X