Teade

Collapse
No announcement yet.

Miniatuurne ressiiver ~400w max rms

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Miniatuurne ressiiver ~400w max rms

mõlema võimendi radiaatorid on kestaga termoühenduses , kui peaks probleeme tekkima ülekuumenemisega lisan ventilatsiooni. või külgedele suuremad radiaatorid.
    Ma usun et eelvõimendi teen eraldi, kõik lihtsalt ei mahu ära. Toitesüsteemiks kasutasin 550w arvuti toiteplokki, mille max väljundvõimsus 12v juures oli 31a selest peaks piisama võimendi toiteks..
    Põhja
    Eelvõimendi teen eraldi.
    Mul on võimalus teha "Mute" ja "stand-by" nupud.
    4 kanalit, surround?...
    Vahet pole, teen lihstalt võimendi ja pistan midagi kokku...
    viimati muutis kasutaja imelik poiss; 14 m 2012, 14:14.

Comment

.Vahet pole, teen lihstalt võimendi ja pistan midagi kokku.

Kui just selline suhtumine on siis Edu ehitamisel!

Ps. Nii palju siis küsimustest, vastustest ja loogilisest mõtlemisest!
      viimati muutis kasutaja humax; 14 m 2012, 14:33.

Comment

Arvuti toiteploki kasutamine on jama, kui seal ventilaator järel on siis haige hum sees...
        Kui järelt ära võtta läheb kuumaks-.-
        www.toroidy.pl
        On sealt ka keegi midagi tellinud?
        Ise küll sealt midagi aru ei saa, olen vist veits tainaks kodus passimisega muutunud-.-

viimati muutis kasutaja imelik poiss; 16 m 2012, 18:26.

Comment

Leitsin hea psu, hind 3x väiksem, ja mahub täpselt kesta sisse.
          kas selline sobiks? hinnapoolest ostaksin selle...
          http://www.ebay.com/itm/12V-DC-15A-180W-Switching-Power-Supply-LED-Strip-Lights-/390335121573?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ae1c9 48a5

.
          .. subwoofri võimendiks tda8920bth sillatuna väljund võimsuseks 210w 6ohm 30v
          Mingeid eelvõimendeid ja muud ma ei ehita, sest arvuti helikaart on suhteliselt võimekas
          ja idt hd audio driver pigistab sellest viimase välja.
          viimati muutis kasutaja imelik poiss; 16 m 2012, 21:49.

Comment

konkreetse projekti jaoks sobiks väline toide (nt autoaku) paremini, see led ei pruugi eriti filtreeritud olla,
            ledil on suva, kui palju pulseerib.

Comment

Võimendisse võiks ju ikka korralikud toitetrafod panna. Sa tahad 200 W võimendit. Toitesse paned 180 W impulstoite. See ei lähe kohe ültse minuarust. Öeldake kui tahad 200 W väljund võimsust. Peab sul olema 400 W toitetrafo. Ja pead arvestama võimendi kivi andmetega. Kui suurt voolu on vaja , et see võimsus saavutada. Toide peab olema väga korralik.
              viimati muutis kasutaja plaaster; 16 m 2012, 21:53.

Comment

12V pealt tahab inimene mingit võimsust saada?
                Soojalt soovitan kiiremas korras hakata teooriat usinalt ja mõtestatult lugema.

Comment

Jälgisin teemat mõnda aega juba. kasutaja imelik poiss: mis oli doonor automaki mudel? Ma pole võimude koha pealt mingi ütleja, kuid ohmi seadusi tean ikka. 12V 31A kätte saada...on sul kanister vedela lämmastikuga, et meie küsimusi siin vaigistada? Olen näinud videoid, kuidas auto helisüsteemi ehitades valmistati sulavKAITSMEID. Tegu oli siis ca 3000W REAALSE võimsusele mõeldud kaitsmetega. Mõõdud olid: 300x50x50mm...pronksist tükid. 12V juures läks nendest läbi siis ~260A. Sellise voolu saamiseks oli installeeritud ka lisageneraatorid (kui palju, ei mäleta enam).

Sinu seadet vaadates, hakkab ka minule, võimendiVÕHIKULE silma mitu puudujääki...vähemalt oodatava võimsuse saamiseks. 10W per kanal...pole probleemi tegelikult.
                  Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kui ma ostaksin 18v 12a trafo, pigistaks sellest võimendist maksimumi välja... ega ka ei tea, kas tasub sellega pingutada, loodetavasti 20w kanali kohta tuleb ikka ära, ja dioodsild vähendab selle võimsust veidi...
                    See teine, mida sillata tahtsin ei saa teoks, peaks otsima kõrgema pingega töötavaid võimendi tüüpe.

Comment

Pead kindlaks tegema, palju 20 vati korral üks kanal voolu tarbib, see x4, sest neli kanalit, arvestad alaldi kasutegurit ja trafo kasutegurit ja saadki vajamineva trafo gabariitvõimsuse kätte.

Comment

Sain kiirelt www.toroidy.pl -lt info mida küsisin
                        Audio grade transformers with mounting pads:
                        TS 200VA PRI: 230V SEC: 1x 18V - cost: 39,90 EUR/pc (tax. inc)
                        TS 350VA PRI: 230V SEC: 2x 22V - cost: 51,20 EUR/pc (tax. inc)

Standard transformers with mounting pads:
                        TS 200VA PRI: 230V SEC: 1x 18V - cost: 21,90 EUR/pc (tax. inc)
                        TS 350VA PRI: 230V SEC: 2x 22V - cost: 31,90 EUR/pc (tax. inc)

Nonii päris head hinnad, isegi üllatavalt odavad
                        Kas vahe on suur kui kasutaksin standard trafot, või "audio grade" toroidalit?

Comment

dioodsild vähendab selle võimsust veidi...
                          Seletaksid seda asja veidi lähemalt ?

loodetavasti 20w kanali kohta tuleb ikka ära
                          Kui võimsat võimendit sa ehitada tahad, siis ? Ehita parem selle kiviga võimendi. http://www.datasheetcatalog.org/data...onics/1461.pdf Hea lihtne. Vähe detaile. Mängib ka. Olen proovinud. Odavad ka veel hinna suhtes.

Toroidid on igaljuhul paremad. Puisteväli on väiksem. Loe foorumit ! Saad targaks . http://www.elfafoorum.eu/threads/26528-Toroid-vs-trafo

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
                            Sain kiirelt www.toroidy.pl -lt info mida küsisin
                            Audio grade transformers with mounting pads:
                            TS 200VA PRI: 230V SEC: 1x 18V - cost: 39,90 EUR/pc (tax. inc)
                            TS 350VA PRI: 230V SEC: 2x 22V - cost: 51,20 EUR/pc (tax. inc)

Standard transformers with mounting pads:
                            TS 200VA PRI: 230V SEC: 1x 18V - cost: 21,90 EUR/pc (tax. inc)
                            TS 350VA PRI: 230V SEC: 2x 22V - cost: 31,90 EUR/pc (tax. inc)

Nonii päris head hinnad, isegi üllatavalt odavad

ükskõik millist trafot neist kasutades saaksid tulemuseks ühe kiire ja võimsa paugu.
                            loe oma kivikese datasheet läbi, loe mis juhtub kui trafost tulev vahelduvpinge alaldada,
                            loe, palju soojust eraldub ja millist radikat vajad, ja siis hakka edasi mõtlema.

Comment

...eelkõneleja vastusele lisaks:
                              " Parem ära selle asjaga niimoodi jända...!"
                              Et asjale selgust tuua,peaksid ikkagi endale selgeks tegema elektrotehnika ja füüsika põhitõed...
                              Raamatuid ja infot leidub alustuseks ka Elfa foorumites - sihitav objekt = "otsingu lahter"

maaalune
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Kurat, ma ei saa enam ise kah aru, miks mul peaks olema 400va toroidal et saada 200w, selle võimendi kasutegur 89%
                                Ma ei saa mingit 51x140mm toroidalit sinna sisse mahutada, impulss trafod on isegi efektiivsemad kui toroidalid, ning pealegi ledid läheksid üsna kiirelt läbi kui pinge kõigub.(teemast välja)
                                Hah, 200va 18v 11,1a toroidal maksab 25€ ja mahuks ilusti kesta sisse ära.
                                300va mahuks kah, aga 400va ei mahu kohe ültse, kahju küll?
                                Või 18v laseks mu võimendi vabsee laiali? 15 ja 17v sobiksid paremini, 18v oli maksimaalne, mis võib ohtlikuks muutuda.

Mis siis juhtub kui vaheldupinge alaldada, äkki oskad siis kohe ühe sõnaga vastata? oleksin väga tänulik, ise olen vast puupea.
                                Kindlasti uurin järele enne kui midagi ostan.

Comment

Working...
                                X