Teade

Collapse
No announcement yet.

Vajan abi bassivõimendi ehitamisel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vajan abi bassivõimendi ehitamisel

Tekkis isu ehitada üks korralik ~100-200w basskõlari võimendi.
    Esiteks on mul mõned asjad samahästi kui olemas... 2x20v 300va toroid
    ning "2x100w" klass D võimendi, mis on jubedas seisus ning pole töökorras, kivi on arvatavasti täiesti ära kõrbenud ja paljud komponendid on sealt ära võetud ja ei tea kuhu pistetud.
    Tahaksin selle korda teha aga ei jaga SMD jootmisest midagi, pole kunagi üli väikseid komponente jootnud
    Kuidas ma saan lõpukivi eemaldada ilma et ma midagi totaalselt ära ei lõhuks?

Või tasuks ehitada uus, ilus ja korralik võimendi?

Soovitage mõningaid kivi või transistor võimendi tüüpe..

Vs: Vajan abi bassivõimendi ehitamisel

Lõpukivi saad kodusel moel eemaldada nt vedela tina ärapuhumise teel. SMD komponentide juures ei ole ka midagi üle mõistuse keerulist. SMD paika jootmisel lastakse esialgu ühele jootekohale natukene tina, nüüd pannakse komponent pintsettidega sinna vastu ja lastakse uuesti kuumaks. Nüüd saad ka rahulikult ülejäänud jalad kinni joota. Või teisel juhul siis paned komponendi paika ja siis kannad kolvi otsaga tina õigesse kohta. Harjumise asi, kuidas keegi teeb.
    Aga eks selle töö jaoks peab ka vastava otsaga kolb olema, miski pliiatsi otsa taoline. Maha joota sellist komponenti oleks mugav teha kahe kolviga.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Vs: Vajan abi bassivõimendi ehitamisel

Ei saa aru - postitusest tuleb välja, et:
      1) lõpukivi on küpse, aga tahad selle tervelt maha joota ja uude võimendisse panna,
      2) olemasoleva võimendi plaadilt on hulka muid detaile puudu ja soovid asendada ainult lõpukivi?
      Kumbki tegevus ei vii võimendi töövõime taastumiseni.
      Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Working...
      X