nimelt sisse lülitamisel lähevad overloudi tuled põlema ja võimendi lülitub kohe välja.kust alustada vea otsinguid.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Probleem võimendiga Vega 50Y-122C
Collapse
X
-
Vs: Krobleem võimendiga vega 50Y-122C
Eks tuleb vast ikka toimida nii nagu vanade võimenditega ikka. Kui pole remondis / hoolduses ennem käinud. Tuleb see ära teha. Kõige esimese asjana tuleb välja vahetada kõik toite lüüdid. ( Kondensaatorid ) See järel proovida kas hakkab tööle. Kui hakkab, siis tuleb ka vahetada kõik teised elektrolüütkondensaatorid välja. Soovitatav on seda teha üks haaval. Vahetad ühe välja. Proovid tööle. Ja nii ka teistega. Välja arvatud toite osa kondekad. Need vaheta kõik ühekorraga välja.
-
Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitustKõige esimese asjana tuleb välja vahetada kõik toite lüüdid.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
jutu jätkuks...kui lüüdi vahetus ükshaaval ei aita, siis võiks takistid ükshaaval välja vahetada, siis transistorid, siis dioodid jne... väga mõistlik ja elektroonika foorumile kohane soovitus.
Kui tõsiselt, siis tuleks mõõta võimendi väljundis (enne releed) alalis komponendi olemasolu või selle puudumise. Overloadi võib sisselülitamisel ka ülemineku protsessidest põlema lüüa, kui see nii pole siis mõlemad kanalid korraga läbi, ka veidi vähe usutav. Kui võimendi väljundis on kõik korras, siis tuleks vaadata kaitse plaadil lüüti, mis vastutab selle eest, et võim sees püsib, kui see tühi, siis lülibki kohe välja (tal seal peaks olema automaatne väljalülitus). Vähemalt mina alustaksin umbes nii.
Comment
-
Vs: Probleem võimendiga Vega 50Y-122C
Esmalt postitatud Indrek Himma poolt Vaata postitustnimelt sisse lülitamisel lähevad overloudi tuled põlema ja võimendi lülitub kohe välja.kust alustada vea otsinguid.
Konkreetne vastus oleks, et otsi vastava eriala inimene, kes on võimeline seda tööd teostama ja võimendit remontima ja usu, et saad selle uuesti töökorda. Ainuüksi juba küsimuse esitamine et kust ma peaks viga otsima, näitab seda olukorda, et sa ei ole võimeline seda tööd tegema.Selliseid plaastri taolisi tegelasi ei saa tösiselt võtta, sest nõuanded on ebakompetentsed ja ei vasta tegelikkusele. Need nõuanded tulenevad sellest, et puuduvad teadmised ja kogemus ja loogiline mõtlemine. Skeemielemente vahetatakse välja vastavalt vajadusele ja alles siis kui on vea põhjus selgeks tehtud ja kas element on vigane ja vajab vahetust või ei. Kindlasti on ka kange tahtmine midagi kirjutada ja oma olemasolu teadvustada. Selles teemas on mõned väga tugevad , oma eriala valdavat inimest andnud, piisavalt kompetentsed vastused. Kui on tahtmist seda võimendit korda saada siis võta eriala spetsialistiga ühendust ja saad oma probleemidele lahenduse. Elektroonika seadmete remont pole võrreldav tegevusega kui seisad lolli näoga puu hunniku ees, kirves käes, sügad kukalt ja küsid et ei tea millisest halust peaks puid lõhkuma ja siis keegi annab vastuse, et kama kaks hakka ainult pihta! Selle töö tegemiseks on kindlad reeglid, kust alustada ja miks!? See ei käi juhusliku tegevuse alusel, nii nagu soovitati.Kui antud postitus kellelegi ei meeldi siis ei ole see minu probleem. Olen oma postituses otsekohene ja objektiivne ja ei tee kellelegi reklaami ja ei talu lauslollusi, ebakompetentsust ja tegevust mille tagajärjel võib keegi kahju saada ja ei midagi isiklikku. Katse- eksituse meetodil seadmeid ei remondita!viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2012, 12:27.
Comment
-
Soovitus oli mul kogemuste põhine. On ka niisuguste tundemärkidega võimendi olnud ja olen just nii alustanud nagu eespool kirjutasin. Ja sain tööle ka. Tegemist ikkagi vana võimendiga. Ja lüüdid kindlasti kuivanud. Ükshaaval soovitasin ülejäänud lüüdid seepärast välja vahetada kuna ise ühel kasettmakil vahetasin kõik kondekad ühekorraga välja ja sisselülitades sain kärsa haisu tunda. Aga jah ma spetsialist ei ole. Te olete haritud inimesed ja ju , siis teil on õigus.
Comment
-
kõigepealt vastan humaxile:jah tean isegi et selleks on olemas oma ala spetsialistid.tean kus asuvad ka.point selles et mul pole kahju raisata oma aega ja mõnda eurot enda täiustamiseks.kooli minekuks on hilja aga seda kombenseerib hetkel internet.loe ja õpi.käib kah väike pauk.ja siis?joota oskan,testrit kasutada oskan.natuke juhendamist ja nii see algab.see selleks.võimendil tekkis see viga tasapisi.mingi hetk hakkas loopim overloudi.mida aeg edasi seda tihedamini see kordus.võimendis leidsin silmaga nähtavaid kahjustusi:kanali lõpus olevad takistid 8K2 mlt2:takistus mõõtes 10ohmi.
parempoolse kanali lõputransistorid lahevad kuumaks kui lülitada võimendit sisse.küsimus targematele.kas tohin peale transistorite(need miskuumaks lähevad) eemaldamist võimendit käivitada.viimati muutis kasutaja Scott; 11 m 2012, 04:52. Põhjus: kokku. Puuduolevaid tühikuid ei viitsi lisada...
Comment
-
Alla 100µF lüüdid võiks ilma pikalt mõtlemata ära vahetada ja siis alles hakata viga otsima. Seal on K50-6 ja K50-16 mille puhul võis pooled rahulikult peale tehaseväravast väljasõitmist kohe utiili lükata. Ehk siis see lüüdijutt nüüd väga vale ei ole. Aga see on küll lollus, et vaheta üks ja siis proovi.
Comment
Comment