Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UP-010 eelvõimendi, mis sellest ehitada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia UP-010 eelvõimendi, mis sellest ehitada?

Tervisi rahvale.
    Sain endale mingil hetkel Estonia 010 eelvõimendi ning kuna sel ilmselt mõistlik kasutusala puudub, siis tekkis mõte selle korpust/toiteosa ära kasutada ning sinna sisse midagi tänapäevasemat istutada. Keegi siin kunagi hõiskas ka, et on midagi sellesarnast teinud.
    Et siis, mis sisu võiks sinna ehitada? Tahaks nii, et nupud esipaneelil jääks funktsionaalseks, aga selle võimu tämbriplokk on vist eriti nutune...
    Samas on olemas ka tüüner, mis on nõuka ULL sagedusalaga. Kas selle ümberehitus tänapäeva FM sagedustele oleks reaalne?
    Allkiri.

Vs: Estonia UP-010 eelvõimendi, mis sellest ehitada?

Tämbreid olen ümber teinud ning erinevaid variante proovinud. Kõige lihtsam ja samas ka parem lahendus oleks TK 4 juhet helipotentsiomeetrist lahti ühendada ning heli on tohutult parem (mudane bass ja kummalised kõrged kaovad ära) Mõne jaoks jääb bassi väheks, selle vastu aitab nelja takistite väärtustega mängimine tk ahelas(r102-r105).
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Minul läks heli tohutult paremaks siis, kui lasin heli otse lõppvõimu

Comment

Mina viskasin kõik välja peale toite ja stabikate ning RIAA, asemele läks kaugjuhtimisega pasiivse eelvõimu kit ja DAC kit.

Comment

No mina, kui paadunud lambihoolik, viskaks 99,9% ulatuses välja ja kasutaks juhtmeid, mis seal sees on RIAA on juba ühel pool ja kirjelduste järgi pidi igatigi kobe olema oma näitajate poolest, praegu kogub veel teleka peal tolmu kaheksa lambiline ja 9-ribaline ekvalaiser, kuna kondensaatoritega on siin maamunal kitsas. Aga see on ka jah üks äärmus, mida pärast seda ta ei ole enam päris see 010 ja vast kaob see nime mõtegi ära mis, sel paneelil ilutseb :P
          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Oli kunagi üks selline teema 010 eelvõimendi kohta.

Comment

Ma môtlesin sellest pigem täisvôimendi teha, aga mis skeemi kasutada? Mingi MOSFET kivi?
              Allkiri.

Comment

Esmalt postitatud vax poolt Vaata postitust
                Ma môtlesin sellest pigem täisvôimendi teha, aga mis skeemi kasutada? Mingi MOSFET kivi?
                Ei ole hea mõte! Selleks otstarbeks liiga õhuke korpus.

Comment

Esmalt postitatud hgTafka poolt Vaata postitust
                  Tämbreid olen ümber teinud ning erinevaid variante proovinud. Kõige lihtsam ja samas ka parem lahendus oleks TK 4 juhet helipotentsiomeetrist lahti ühendada ...
                  Selle jaoks on esipaneelil olemas vastav nupp.
                  Eelvõimendi väljundis oleva elektrolüüdi vahetamisest algselt sinna mõeldud kondeka vastu saan aru, muus osas on vaev üsna küsitav mu meelest.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                    ??? Mis mõttes liiga õhuke? Ma ei mõelnudki sinna lampvõimu sisse ehitada. Mis ta peab siis 30cm kõrgune olema?

Mis sellisest arvata:
                    viimati muutis kasutaja Scott; 31 m 2012, 01:38. Põhjus: 2 kokku
                    Allkiri.

Comment

Esmalt postitatud vax poolt
                      Ma arvan, et selle jaoks vaja poole kõrgemat ja poole tühjemat, sinna sobib ideaalselt LM1875-ga stereovõim või siis LM3886T-ga, viimasega tuleb rohkem vaeva näha just paigutusega.
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                        Selle jaoks on esipaneelil olemas vastav nupp.
                        Eelvõimendi väljundis oleva elektrolüüdi vahetamisest algselt sinna mõeldud kondeka vastu saan aru, muus osas on vaev üsna küsitav mu meelest.
                        Väga suur vahe on, kas vajutada see nupp alla või modida tk.
                        TFK Audio
                        #tfkaudio
                        http://www.facebook.com/tfkaudio/
                        http://tfkaudio.blogspot.com/
                        - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                          Optonical on kest 65mm kõrge aga üht-teist ikka mahub:

Comment

Miks mitte kasutada digitaal klassi võimendit?
                            Neil on üsna kõrge efektiivsus 80%+ ja soojust annavad väha, seda suure võimsuse juures.
                            TDA8920/24 või 50 mis on 100 ja 150w vahel, koralik heli kusagil 30w juures kui muidugi datasheeti uskuda.
                            2 200-250va toroidi mahuks ilusti ära. 100€-ga kena 4 kanaliga võimendi.
                            Klass A B AB on ebaefektiivsed kuid ei oskaks midagi halba öelda.
                            TDA kivid ei ole just parimad aga valik on suur.
                            LM3886T-ga oleks vaja korralikku radiaatorit ja õhutust, kuid tema heli on tõesti hea.
                            Üritan hetkel midagi sarnast aga tegu CD mängjaga.
                            viimati muutis kasutaja imelik poiss; 30 m 2012, 11:14.

Comment

Working...
                            X