Teade

Collapse
No announcement yet.

26.5-0-26.5 toitega võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

26.5-0-26.5 toitega võimendi

Lugu siis järgmine, et väikevend sai jagu Philipsi F4121 võimust. Nüüd on mõte teha üks monovõimendi subwoofri jaoks, kasutades selle Philipsi toite traffot. Minu mõõtmised ja mõistus ütlevad, et see annab välja 26.5 - 0 - 26.5 pinget mida kasutada annab. Võimsust ilmselt väga palju ei saa tahta, sest trafo suht väike ja Philipsil endal taga kirjas, et tarbib 130W.

Sissejuhatus on nüüd tehtud, asume asja kallale.

On kellelgi mingisugust head skeemi sellise toite jaoks soovitada? Kõige lihtsam ilmsel mingi kivivõim? Mingei võimsuse piire ei hakka ette seadma, eks paistab kuidas kulgeb. Pigem on tähtis see, et võimalikult odavalt hakkama saaks. Samas hea asja nimel valmis põhjendatud kulutusi tegema.

Häid mõtteid ja soovitusi oodates,
    Siim

Vs: 26.5-0-26.5 toitega võimendi

Kas see 26,5 V on alalisvool või vahelduvvool ?

Comment

mis siin ikka mõelda?
      tee TDA7294 peal

Comment

TDA7294 annab võibolla kuskil 50-60w ja pole eriti kvaliteetne. Samahästi võib kasutada LM3886
        Paned selle 26v sisse ja sobib, ja annab puhtalt 60w välja. Ja heli kvaliteet on ka suht korralik.
        Aga arvatavasti on sellel philipsi subwooferil ka kas aktiiv filer vahel, kus on hz kirjas ja gain.
        See osa tuleks ka veel vahele toppida, et asi ikka madalaid mängiks.
        See tda pole nii hea võid ka STK poole vaadata . Aga too üpris kallim ja palju parema heli kvaliteediga .

Comment

alustada tuleb alati millestki lihtsast ja odavast.kui saad maigu suhu,võib midagi vägevamat ette võtta.kui aga huvi kaob,pole kaotusvalu kuigi suur

Comment

Esmalt postitatud lejutaja poolt Vaata postitust
            TDA7294 annab võibolla kuskil 50-60w ja pole eriti kvaliteetne.
            On Sul ka mõni argument selle kohta või lahmid niisama?
            Samahästi võib kasutada LM3886...
            ...heli kvaliteet on ka suht korralik.
            Kui samahästi, siis kehtib see ju ka vastupidi

Comment

Pakkumisi igasuguseid, aga... Igaks juhuks täpsustan, et tulevane võim peab töötama 4 oomise koormusega. Mingi TDA7294 baasil skeemi vaatasin, paistab, et see isegi töötab neljase koormusega.

Comment

Comment

TDA7294 annab võibolla kuskil 50-60w ja pole eriti kvaliteetne. Samahästi võib kasutada LM3886
                  Paned selle 26v sisse ja sobib, ja annab puhtalt 60w välja. Ja heli kvaliteet on ka suht korralik.
                  Aga arvatavasti on sellel philipsi subwooferil ka kas aktiiv filer vahel, kus on hz kirjas ja gain.
                  See tda pole nii hea võid ka STK poole vaadata . Aga too üpris kallim ja palju parema heli kvaliteediga .

Mõtlen ka, et kas oled mõlemaid neid ise proovinud?
                  Kirjuta muljetest siis, et kuidas heli tundub?
                  Ma nagu kunagi ühes teemas ütlesin ise suht sarnased sõnav TDA vs. LM suunas...no kordamine on...

Aga, kui head asja tahetakse ja mõistlike kulutustega siis mina soovitaks diskreetset Sym võimendit hoopis - bassinälja puhul lööb see võim muige näole, isegi "normaalseades". Peale vaadates tundub ehk esmapilgul natuke keeruline algajale aga tegelikult ei ole keerulist midagi. Ja heli on hea, igasugustest kividest üle Kuigi - häda korral ja raha vähesusel on ka kivivõim midagi.
                  -superradical-

Comment

Ikka vahelduv, otse trafo otstelt.

Kes rääkis midagi Philipsi subwoofrist? Kust ma selle välja võtan? Üldiselt kõiki neid kivide tootjaid teadsin ma ennem ka, mitte midagi uut.
                    Kas mina olen loll ja ei oska ennast korrektselt väljendada või milles viga on.

Aga radiotehnika35 räägi lähemalt, mis imelooma
                    diskreetset Sym võimendit
                    sa soovitad. Selliselt asjast ei tea midagi.

Et osapooltele pettumust mitte valmistada, siis oleks ehk paslik mainida ka seda, et privaatselt käib kasutaja Jyrkaga arutelu transvõimu valmistamisest. Mis ei tundu üldse paha mõte olema.

Terv,
                    Siim

Comment

Esmalt postitatud oden poolt Vaata postitust
                      ....

Aga radiotehnika35 räägi lähemalt, mis imelooma sa soovitad. Selliselt asjast ei tea midagi.
                      ......
                      Et osapooltele pettumust mitte valmistada, siis oleks ehk paslik mainida ka seda, et privaatselt käib kasutaja Jyrkaga arutelu transvõimu valmistamisest. Mis ei tundu üldse paha mõte olema.

Terv,
                      Siim
                      "diskreetne" on ilmselt peenem väljend üksikutest/eraldi elementidest koostatud võimu kohta. Vähemalt mulle isiklikult tundub nii. Mulle, isiklikult

Comment

Esmalt postitatud raido21 poolt Vaata postitust
                        Mul juhtumisi riiulil sama võim sama saatusega, siis võin täpsustada, teemaalgatajal trafo võrguotsad 220V peal, sellepärast 2X26V.
                        Õigem oleks tõsta 240V peale, siis 2X23,5V ja 35V 3300,0 lüütidel oleks 32,5V, eks see ülepinge aitas kaasa läbipõlemisele.
                        Kuna toitepinge pakutud kividele liiga kõrge 4 oomi korral siis soovitasin transvõimu.
                        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Mulle tundub, et elektrolüütkondekale kui niisugusele pööratav kriitika on natuke ülepaisutatud.
                          Ma usun, et selles võimus ei ole mingid odavaimad Taiwani kondekad. Üldse on see natuke üledramatiseering, et lähenetakse vaatega a la "50 volti toide, TINGIMATA peab olema 63V, parem kui 71(75V) konde"...ei pea, kui tegu korraliku kondekaga. Ma paaril korral olen mõtelnud, et tahaks ka selles osas eksperimenteerida...ise, omale olen teinud võimu toite +-64V (käsitsi keritud, seepärast niisugune loll number), kasutasin 63V filtri kondekaid, mitte kalleid aga ka mitte suvalisi junne, 15000uF/63V Samwha on. Need kuskiltotsast ei kuumene ega paisu...Ei hakka neid hetkel maha jootma, et mõõta aga ilmne, et see mahtuvus neil rohkem ei ole vähenenud kui ajast tingituna loomulik on.

Asja juures eksperimentide seisukohast võiks märkida, et ilmselgelt on tänapäevalgi mingid elementaarsed ohtusnõuded, kui konde on märgitud 63V siis ta PEAB sellele pingele ka vastu pidama. Märgitakse ka tööaega (vastava temperatuuriga keskkonnas jne.) aga ka näit. vene, võtame kõige põletavama teema viimasest ajast: "Estonia UM010 toitefiltri kondekad" - ka neil on oma tootja poolt garanteeritud tööaeg, see ei ole miljoneid tunde, see on samuti kui mälu ei peta - 1000tundi, nagu tavaliselt tänapäevalgi... Ja siis need vahetamise hädas olijad saavad vastuse, et ei ole põhjust vahetada mis tegelikult on ka tõsi - kui kondekal on lubatud piirides mahtuvus siis ta ilmselgelt on korras. Edasine on esoteerika. Jah, ta tundub inetu ja vana...aga kui töötab ja pole nagu võimalust/raatsimist uusi soetada siis ta töötab kindlasti veel rohkem kui nädala...kuu (muidugi, kui need eelpoolmainitud elumärgid on olemas).
                          Võrreldes näit. vene ja tänapäevaste lääne kondekate isolatsiooni siis vene omadel tundub see 4-5 korda tugevam/paksem...kuid samas - aeg on edasi läinud, sünteesitakse paremate omadustega materjale... Hirmsasti tahaks siinjuures tungida "müütilisse elektrolüütkondensaatorite maailma" aga see on loodetavasti lähima aja tulevikumuusika, vaja lugeda ja uurida - mida ja millistes keskkondades mõõta - ehk selgub tõde või selle lähedus?
                          Kogu see jutt kehtib korralike kondekate kohta, suvaline täitsa ilma nimeta või initsiaalideta Taiwan-i laonurk kus neid värisevad käed kokku kerivad, ei hooli sellest nõudestikust muidugi kuid korralikud, isegi tippkondekad EI OLE ega isegi EI PEA OLEMA hullumeelselt kallid, võtame või sellesama United ChemiCon-i või Nichicon-i. Meil ELFA jne müüvad neid ulme müstilise hinnaga, DigiKey, Mouser jne - vaadake, sisuliselt 10€ mingi ~30000 (või üle)uF kondeka eest mille tööpinge ilma igasuguse mureta on 50-60V ei ole üldse palju - olen siin korduvalt, 5-6 korda kindlasti pakkunud varianti, et sooritada ühisost - 0 huvilist on olnud, kõik ainult räägivad...lõpptulemus on ikka, et aetakse läbi suva Taiwani junnidega mis varsti põhjad alt löövad.

Lõpetuseks lisan ühe datasheeti:
                          http://theelectrostore.com/datasheet...Web-(E36D).pdf ja niisuguseid on veel, igal korralikumal kondetootjal on toodangu kohta sarnane info vabalt saadaval. Ja rõhutan ka, et tegu ei ole juhusliku X tootjaga, United/Nippon on firma mis ei tooda kondekaid esimesi aastaid, neil on valikus niisuguseid mida teistel ei ole, nad teavad ka mida nad teevad ja see firma ei luba omale kindlasti tühju numbreid, ja mõtelda tuleks ka seda, et need ei ole lõplikud "surnud punkti" tähistavad näitajad - alati on veel mõningane varu, me võimegi siin jääda lahkama, et kui palju siis ikka on mõistlik või kui palju kusagilt piirist peaks eemale hoidma...aga elementaarne mõtlemisvõime võiks säilida, pole hulluks end ka nii tühiste asjade pärast muretseda mõtet ega ka üle võlli keerata...kuid mingid näitajad on olemas ja ette antud - kui püsida neis piirides - ei juhtu mitte midagi halba!
                          viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 10 m 2012, 20:51.
                          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                            Mulle tundub, et elektrolüütkondekale kui niisugusele pööratav kriitika on natuke ülepaisutatud.
                            Ma usun, et selles võimus ei ole mingid odavaimad Taiwani kondekad. Üldse on see natuke üledramatiseering, et lähenetakse vaatega a la "50 volti toide, TINGIMATA peab olema 63V, parem kui 71(75V) konde"...ei pea, kui tegu korraliku kondekaga.
                            Aga arvestada tuleb ka võimalike pingekõikumistega, näiteks maapiirkondades elades. Teiseks, pole küll surmkindel, aga kas võib ka kondeka eluiga sõltuda sellest, mis pingega teda kasutatakse?

Iseehitades on minuarust otstarbekas alati natuke kõrgema pingega/võimsam/parem detail valida kui lihtsalt miinimum-nõudeid täitev komponent. Mul tuleb niimodi parem uni.

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
                              Mul juhtumisi riiulil sama võim sama saatusega, siis võin täpsustada, teemaalgatajal trafo võrguotsad 220V peal, sellepärast 2X26V.
                              Õigem oleks tõsta 240V peale, siis 2X23,5V ja 35V 3300,0 lüütidel oleks 32,5V, eks see ülepinge aitas kaasa läbipõlemisele.
                              Kuna toitepinge pakutud kividele liiga kõrge 4 oomi korral siis soovitasin transvõimu.
                              Sama lugu siin. Sõber tõi sama marki võimendi, millel üks kanal ei mänginud. Asja uurides leidsin kohe, et toitelüüdid olid hinge heitnud ( "löga" väljas ) ning STK kivi üks kanal läbi põlenud. Pinge lüütidel ületas tõesti lubatud piiri. Kuna muid vigu ei leidnud, siis asendasin vigased detailid ja aparaat mängib siiani. Vea põhjuseks lugesin tol korral lapitud kõlarikaablis lühise teket.

Comment

Working...
                              X