Teade

Collapse
No announcement yet.

26.5-0-26.5 toitega võimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: 26.5-0-26.5 toitega võimendi

Mul tuleks parem uni kui vaataks datasheeti, nagu siin viimasel ajal on jutuks olnud - mitmeid tegureid on, mitte ainult kondekate tööpinge. Kui see on mingi reklaamiteema siis ma saadan kirjad laiali kellele ise olen midagi ehitanud???
    -superradical-

Comment

Kui on tegu 50 Hz siinuse alaldamisel saadud pinge silumisega siis kondekat ei kuluta pinge iseenesest. Kulutab sisetemperatuur, õigemini pikalt selle lubatud piiri lähedal olemine, mis aurustab elektrolüüti ja mitte ainult. Temperatuuri tekitab lekkevool. Korras kondeka puhul suureneb lekkevool järsult nominaalpinge ületamisel. Sisetemperatuur sõltub ka jahutusest ehk ümbrustemperatuurist. Kondekale peale märgitud temperatuuril töötamisel peab ta vastu pidama peale märgitud voldid. Toatemperatuuril peab vastu üldiselt 1,2-1,3 x need voldid aga piire katsetada pole mõtet, sisulist kokkuhoidu see ju ei anna. Vanasti märgiti need kaks pinget vahel suurtele püttidele ka mõlemad peale: "WV" ja "Surge".
      Impulssrežiimis on lood keerulisemad, kaonurga tangens ja muud matemaatilised jamad.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Mul tuleks parem uni kui vaataks datasheeti, nagu siin viimasel ajal on jutuks olnud - mitmeid tegureid on, mitte ainult kondekate tööpinge.
        Konkreetsemalt palun! Kas tõesti soovitad kasutada elektrolüütkondekaid nende lubatud piirpinge juures? Kas oskad välja tuua juhuseid, kus peaks piiri peal oleva pingega ettevaatlik olema?

Comment

Mikumaku jutt on siinkohal jumala õige.
          Temperatuur on hullem siin kui pinge. Ja miskipärast (tõenäoliselt eluea "normide piires" hoidmiseks) on just kommertsvõimudes liigagi palju näha olnud seda, et elektrolüüdid topitakse soojenevate osade (jahutusradikas ja näit. toitetrafo) külje alla.
          mdc-Jacs...mmm...hiljuti oli siin ühest mingist bassivõimust juttu...mul on niisugune tunne, et siin on mingi reklaamihõnguline teema.
          Mis sa arvad, et siin teisi ei ole kes võime ehitavad?

Ka saan mina näiteks suht rahulikult magada kui võimu jahutusradikas vastab võimendi võimsusele...
          OK, aitab küll tänaseks, mis ma loll ikka "tarkadega" vaidlen siin...

Lihtsalt, kui konde on 35V siis ta selle 35V juures ka garanteeritud aja ilusasti töötab (lubatud temperatuuri vahemikus), kui on 50V konde siis ta ka 50V pingega garanteeritud tööaja töötab, jällegi lubatud temperatuuriga keskkonnas - ei midagi keerulist, lihtsalt loogiliselt mõtelda vaja.
          Ma ei räägi sellest, et kui pinge on 28V siis PEAB tingimata kasutama 50V kondekat...anyway, kui keegi tahab võimu, pöördub mu poole niisuguse palvega, võimu toide on näiteks +-50V - mina võin sinna ka panna 100V või 160V kondekad - kui tellija tahab, saab viited, et need on 2-3 korda kallimad kui 63 või 80V konded, ta ikka tahab - maksab...milles siis probleem, selleni meil siin ju ilmselgelt ongi tarvis jõuda.
          Kui aga on võim mis saab toidet 28V siis on eelarve ilmselgelt piiratud - 35V kondekad on sinna enam kui küllalt, ka 32V toitega need veel ei sure kui ahju otsapidi ei pisteta neid töötamise ajal...
          Või räägime edasi?

E: maru tähtis, "konkreetsemalt palun" - minuarust sul oligi see võim mida sa ju ise ei teinud. Mis summa sa selle eest välja käisid? Kalkuleerime siis...
          sa vist arvad, et ma lihtsalt siin räägin kaasa? Pole kunagi ühtki võimu teinud?
          Arva uuesti!
          -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            mdc-Jaks...mmm...hiljuti oli siin ühest mingist bassivõimust juttu...mul on niisugune tunne, et siin on mingi reklaamihõnguline teema.
            Mis sa arvad, et siin teisi ei ole kes võime ehitavad?
            Ära pabla, ma ei tegele raha pärast võimenditega, puhas hobi ja ehitamisrõõm.

Konkreetsemat juttu palusin jah kuna praegu on raske midagi asjakohast su tekstist välja noppida.

Comment

unustate lihtsad asjad.ikka see armas koefitsient 1,4
              26,5V toitepinge korral tuleb näit 37,1.järelikult oleks kondensaatori mimimaalse tööpinge suurus 40V(suurema võib alati panna)
              mis temperatuuri puutub,siis üldjuhul sobivad 85 kraadised kondensaatorid.kui aga montaaž on tihe ja eriti kui nad jäävad radiaatori lähedusse,siis tuleks igal juhul kasutada 105 kraadiseid kondensaatoreid.
              nii et kui konkreetsust taheti,siis kõigepealt:trafo sekundaarpinge korrutamisel koefitsiendiga 1,4 saadakse alalispinge väärtus filterkondensaatoril.seejärel korrutatakse see pinge uuesti 1,4-ga ja saadakse filterkondensaatori minimaalne tööpinge.
              üldiselt väga lihtne meeles pidada lihtne arvutada

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
                Õigem oleks tõsta 240V peale, siis 2X23,5V ja 35V 3300,0 lüütidel oleks 32,5V, eks see ülepinge aitas kaasa läbipõlemisele.
                Sa rt35 võiksid enne oma reklaamihõnguliste oopuste kirjutamist eelnevat teksti mõttega lugeda ja näiteks STK2025 datasheeti vaadata, siis saaksid paremini aru lause viimasest osast. Mul siis ei tulnud mõttesegi lüütide pärast muretseda,
                ma kõigepealt mõtlesin kui palju kasvab võimsus selle ülepingega ja kas lahja STK selle plekitüki küljes suudab seda pikalt seedida.

Veelkord, õigem oleks trafol 240V mähise ots üles otsida ja üks võrgujuhe sinna ümber joota.
                viimati muutis kasutaja Jyrka; 17 m 2012, 10:05.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kes kuidas on harjunud kalkuleerima ja ehitama, kõik vaidlejad ju siin enamvähem samal arvamusel.
                  Mina näiteks ei kasutaks üldse matemaatikat selle probleemi juures. Praktilises elus algab asi ju trafost. Valid-ostad kas silma järgi või võimsuse-pingete numbrite järgi. Pistad seina, mõõdad tühijooksul väljundpinge(d). Kui vajadust ja võimalust, kombineerid neid primaaripoole otstega või sekundaari keerdudega. Kui sobib, paned silla(d) ja lüüdi(d) järgi ja mõõdad jälle. Praktikas see koefitsient tihti erineb 1,4-st, eriti neil kes digitestriga ja maru täpselt mõõdavad. Siis võtad autotrafo ja keerad toite 245 V peale. Mõõdad jälle ja saadki teada mis pinged seal tegelikus elus maksimaalselt võivad esineda. Kas nüüd kohe kallist Mundorfi või Nichiconi tellima tormata, on juba igaühe (rahakoti paksusest mõjutatud) maalimavaate küsimus.
                  Kui tahta et tulevane võim kaua kestaks, ei teeks paha nüüd see konstrui panna tulevase kesta sisse, orgunnida võimsate takistitega sinna tulevase maksimumvõimsuse juures eralduv soojushulk, panna kraadiklaas ka juurde, kest kinni ja paariks tunniks omapead. Pärast kraadiklaasi vaadates selgus käes ja ei pea kohvipaksu pealt ennustama, kas sahtlisuuruse vineerkasti sisse paari TDA jaoks on ikka ventukat vaja või mitte.

Comment

To Jyrka:

Trafo otste ümbertõstmise peale tollal ei tulnudki. Panin toitesse kõrgema pingega lüüdid, ning vahetasin STK kivi (tellisin Serigost) välja. Seni on see võimendi ~2 a käinud kuid teda on ka viisakalt koheldud, koos riiulikõlaritega ja korterisse sobiva helivaljusega.

Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                    Kes kuidas on harjunud kalkuleerima ja ehitama, kõik vaidlejad ju siin enamvähem samal arvamusel.
                    Mina näiteks ei kasutaks üldse matemaatikat selle probleemi juures. Praktilises elus algab asi ju trafost. Valid-ostad kas silma järgi või võimsuse-pingete numbrite järgi. Pistad seina, mõõdad tühijooksul väljundpinge(d). Kui vajadust ja võimalust, kombineerid neid primaaripoole otstega või sekundaari keerdudega. Kui sobib, paned silla(d) ja lüüdi(d) järgi ja mõõdad jälle. Praktikas see koefitsient tihti erineb 1,4-st, eriti neil kes digitestriga ja maru täpselt mõõdavad. Siis võtad autotrafo ja keerad toite 245 V peale. Mõõdad jälle ja saadki teada mis pinged seal tegelikus elus maksimaalselt võivad esineda. Kas nüüd kohe kallist Mundorfi või Nichiconi tellima tormata, on juba igaühe (rahakoti paksusest mõjutatud) maalimavaate küsimus.
                    Kui tahta et tulevane võim kaua kestaks, ei teeks paha nüüd see konstrui panna tulevase kesta sisse, orgunnida võimsate takistitega sinna tulevase maksimumvõimsuse juures eralduv soojushulk, panna kraadiklaas ka juurde, kest kinni ja paariks tunniks omapead. Pärast kraadiklaasi vaadates selgus käes ja ei pea kohvipaksu pealt ennustama, kas sahtlisuuruse vineerkasti sisse paari TDA jaoks on ikka ventukat vaja või mitte.
                    Kuna mul pole elektroonika alast haridust siis olen üldjuhul samamoodi talitlenud. Kõiki koefitsente (eriti ohutusega seotud) ei tea ning siis on töökindlam samm-sammult projekteerida ja ehitada.

Comment

Kui ma ei eksi, siis Vega 10Y-120C-l on toitepinge +-26V, lüüdid aga 25V pingele. Töötab nagu nalja.

Comment

skeemi järgi on 23
                        "Directly or indirectly, all issues related to sound should be decided by the ear as an organ of hearing: conclusions that are given by the ear is no longer necessary to challenge. Lord Rayleigh (John William Strutt)

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                          Kui ma ei eksi, siis Vega 10Y-120C-l on toitepinge +-26V, lüüdid aga 25V pingele. Töötab nagu nalja.
                          Palju sul võrgupinget on?

Comment

Skeem on antud vana 220V võrgupingega, nüüd pinge kõrgem.
                            Võibolla mälu tõesti pettis, aga antud võimu toitepinge jäi küll +-25V piiresse, võibolla mitte küll +-26V, aga umbes +-25.2V.
                            Võrgupinge oleneb ajast, kõige rohkem vist olnud 236VAC.
                            viimati muutis kasutaja tiidu93; 17 m 2012, 13:32.

Comment

mis teha,säästuaeg oli.
                              tavaliselt olid nad 2200,0 mahtuvusega.tehase soovitus oli küll tollal 35V kondensaatoreid kasutada ja siis panna kohe kas 5000,0 või 4700,0(kumba parajasti saada oli)

Comment

Esmalt postitatud Jyrka poolt Vaata postitust
                                reklaamihõnguliste oopuste
                                Rahu, rahu - pole mõtet väga erutuda. Loe 10. postitus siinsamas teemas uuesti läbi.

Ja kondekate/pingete teemal võibki jääda vaidlema, see on mõttetu ja hulluks pole ka mõtet minna, ei ole vaja toitepingest poole kõrgema pingetaluvusega kondekaid toitesse.
                                Sai juba kirjutatud, et kondekale kirjutatud näit. 50V ongi piir, et üle selle Volt ja ongi kondekas kutu, ei ole asi nii hull.
                                Võtaks natuke hoogu maha, on palju olulisemaid näitajaid mida võiks jälgida. Ühe asja pärast nädal tõmmelda - pointless üsna.
                                -superradical-

Comment

Working...
                                X