Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika y-101

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Radiotehnika y-101

Mul siis probleem selline, et võimendi saadab S-90-tesse ülemäärast bassi(heli ei ole aga kõlar liigub täiega). Bassi elemendid liiguvad ebanormaalselt palju ja põhimõtteliselt koguaeg. Sai proovitud teise samasugusega ning probleemi ei olnud. Juhtmed jätsin samaks.
    Ehk keegi oskab öelda kus viga võiks peituda. Võime ise käis alles Pärnus ühes remonditöökojas seoses ühe teise veaga. kas on võimalik et seal on tehtud miskit valesti?

Vs: Radiotehnika y-101

Mingit bassi seal pole, alalisvool on.Ära rohkem ise proovi muidu põletad valjukal veel mähised maha.

Comment

Peab siis jälle võimu kaenlasse võtma ja linna minema. Käin sellega varsti juba rohkem paranduses kui kuulata saan

Comment

Aga teema algatajal on kirjeldus nagunii segane, kuidas need bassi elemendid siis kogu aeg liiguvad, ilma muusikata või ikka koos muusikaga?
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

No nad päris ilma muusikata ei liigu... Aga võrreldes teise võimuga on märgatav vahe sees.

Comment

See võib tulla võimendis olevate liiga suurte sidestuskondensaatorite pärast, siis ongi, kui umbes amplituudi muududes, tekivad sellised nn alalisvoolu tõuked. Mul Priboi lampvõim käitub ka samamoodi, olgugi, et trafo on väljundis ka teised vanakooli ressiiverid käituvad nii.
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Ma sain ka just 2 päeva tagasi teise radiotehnika võimu, alguses oli mul u7101 nüüd u101.
              Aga sellel paar viga. Eile veel töötas see, lüüdid tuleb kindlasti vahetada. Aga praegu kui proovind olen siis lükkan võimu sisse ja ta hakkab urisema.
              Kui võtsin need signaali juhtmed lahti mis eelvõimendist lähevad lõppu siis ei olnud urinat.
              aga kas see võib olla lüütidest või on eelvõimendi pekkis ? Peale võimu puhastamist hakkas see urisema niimodi. Ennem veel töötas, aga mitte ikkagi perfektselt.

Comment

Esmalt postitatud lejutaja poolt Vaata postitust
                Ma sain ka just 2 päeva tagasi teise radiotehnika võimu, alguses oli mul u7101 nüüd u101.
                Aga sellel paar viga. Eile veel töötas see, lüüdid tuleb kindlasti vahetada. Aga praegu kui proovind olen siis lükkan võimu sisse ja ta hakkab urisema.
                Kui võtsin need signaali juhtmed lahti mis eelvõimendist lähevad lõppu siis ei olnud urinat.
                aga kas see võib olla lüütidest või on eelvõimendi pekkis ? Peale võimu puhastamist hakkas see urisema niimodi. Ennem veel töötas, aga mitte ikkagi perfektselt.

Oskab ehk keegi ütelda täpse mudeli mis dioode selle võimendi eelastme alaldis kasutati?
                KD208 ???, asenduseks siis sobiksid 1N4004, 1N4001... pm suvaline seeria, u. 1A voolule ja ehk 100V pingele (või üle selle).

Urin võib olla ka tingitud aalastme toiteosa kondekatest (ka ainult üks neist), kui ühendada lahti eelvõimust lõppvõimuni minevad signaalijuhtmed (mitte toitega segi ajada) ja lõpu väljundis olev kõlar jääb vaikseks siis on viga just eelvõimus, suur tõenäosus, et selle toites.

Teine probleem on eelvõim ise - seal need opakad on tõsiselt saastad - 0,5V/us pingekasvukiirusega opaka koht ei ole audiovõimendis. Kõige hullem eelvõim on see milles neid opakaid kamaluga, ok, täpsemalt 3 opvõimu. 1 opakaga uuem eelvõim on parem kuid ikka sama opakas...

Saanud neid vahetatud ja jamatud, päris heaks ei saagi. Uusi opakaid naljalt ei ole saada ja peab proovima, mõni undab juba uuena (ilmselt staatiline elekter vms. oma töö ajaga ära teinud). Ühesõnaga - mõttetu ajaraiskamine.

Võimlus2: asendada kaasaegse(te)ga - kuid millisega? 1:1 analoog puudub sellele K157ud2 -le. Mina olen asendanud TL072, TL082 ja muude taolistega, LF seeriates paremaid aga antud juhul on TL ideaalne, TL052 oleks siinkohal parim.
                Siit probleem::: - pin layout ei klapi, vaja teha vahetükk - kasutasin TL072/TL082 SMD versioone ja pisikesele plaadile jootes on nagu "iseseisev" ic, piikribast hea teha koivakesed millega see plaadike juba otse eelvõimu joota, algse kivi äärimised pin-id jäävad kasutuseta.

Siinkohal fail vaheplaadikeste jaoks.
                Kasutatav triikimismeetodi jaoks!!!! Need rajad siis jäävad plaadile ülemisele poole, kivike TL072/TL082 (vahet pole kumb) varjab rajad osaliselt kuid selle isetehtud ic võib mingi liimiga näit. (EPO) üle mödida.
                See isetehtud ic on palju vaiksem ja asjalikum kuigi võibolla tundub, et sellega on hullupööra tööd
                Veel on võimalus diskreetopakas kuid siinkohal sel teemal ei peatuks - aja ja vaeva kulu on siis juba teisest puust .
                Ka eeldab see variant juba päris osavat ümberkäimist miniatuursete SMD elementidega. Mina panin selle kompoti 18mm läbimõõduga ja 8mm kõrgetest torujuppidest tehtud korpustesse, ühes otsas EPOga liimitud "ümar kaan", põhjaks trükkplaat mille teisel küljel ~20...30 komponenti , väljastused samuti läbi põhja ja siis otse võimendi plaadile algse kivi vastavatele pinnidele samadesse asukohtadesse...

Lõppvõimust natuke...
                Inspektsioon mida kiiresti tegin on natuke kurb - hetkel ei ole käepärast ühtegi U-101 lõppvõimu aga need "traadist tehtud asjad" millest oli jutt, need olid lõpptransside emittertakistid, osades võimudes olid need takistustraadist "W" kujulised kõverikud. Takistus vist tal 0,5 oomi, hiljem tulid MLT0,5 takistitega versioonid, plaadil siis 2 rööpühenduses takistit 1oomise takistusega (rööbiti siis ~0,5oomi), neid võib asendada ka näit. 1,2 oomistega, mitte midagi ei juhtu, kasutegur ainult natuke langeb aga töökindlusele võib tulu tõusta. Kuid üldiselt kui need traadist kõverikud on ära põlenud siis on läbi ka lõpptransistorid.
                Niisugusel juhul ei oleks tänapäeval enam mõtet pead vaevata, ma ei tea kui palju on sul reaalselt kogemusi (mõnest vestlusest tundub justkui neid oleks selle [minule kunagi üteldud] vanuse kohta, teisalt jälle ma natuke pean kahtlema) kuid kui ei ole siis selle võimu remont on ikka üks paras jama kui kõrvutada seda selle võimu poolt saadava performancega. Jama on ta seepärast, et need takistid küpsetavad põledes trükkplaati päris korralikult, nüüd kolbiga teed sa asja hullemaks ja kuumutad suure tõenäosusega veel enam seal radasid lahti jne. Ühesõnaga on lõpptulemus küsitav. Ka on originaaltransse, KT805 ja KT837 üsna raske sul ilmselt leida ja kasutatud on jällegi küsitavas olukorras - võib juhtuda, et joodad nad plaadile ja teistpidi maha - kui ikka ei tööta. Hetkel ei anna pead ka neile sobilike asenduste suhtes kuid vabalt võiks sinna sobida näiteks MJE15030/MJE15031 paarid (ilmselt paremad kui originaalid), NB: kui see tee siis tarvis kontrollida B-K-E järjestus neil, MJEseerias vist on need pööratud vene transside viikude suhtes ja see eeldab tõsist kompositsiooni jahutusega - kaotab mõtte! Teine võimalus on need joota juhtmete vahendusel plaadile...

Ma pole sellesse lõppvõimu kunagi väga süvenenud, ei meeldi ta mulle ja see on minu valik, selle mõttega ma ei ütle, et seda ei peaks remontima aga ega ta midagi asi ka ei ole. Ma usun, et sellega nõustuvad paljud.

Valikuvõimalus on lihtne:
                Ehitada uus lõppvõim.
                Lihtsaim algajale oleks see "RecycledAMP" teemas olev kvaasikomplementaarne MOSFET lõppvõim, see on paljunämmutatud teema ja mitte ainult siin - kui korralikult teha siis väga lollikindel ja õiges seades ilmselt seda laiali lasta on keeruline, vahest päris loll saab sellega hakkama...
                Kuid, pudelikael on toiteosa - siin foorumlane Rom kunagi modis seda võimu (U-101), kasutas kummagi kanali jaoks oma toidet - siit veel miinus - sul tarvis leida teine U-101 mis ei pea olema korras kuid mille trafo on töökorras.
                Sel juhul oleks lõppvõimuna veel näiteks üks lollikindel ja hea heliga end hästi tõestanud lõppvõim, seesama Sym , Saaksid sellest võimust täitsa kõrge kvaliteediga heli aga see eeldab päris palju tööd.

Neid küsitud jublakaid võin saata aga kas oled veendunud, et saad selle remondiga hakkama?
                Saatmise kulu jääb sel juhul sinu kanda.
                Lisatud failid
                viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 19 m 2012, 21:48.
                -superradical-

Comment

Radiotehnika35, ma ei mõtlend neid emittertakisteid. Nende kõrval on nagu tavalised takistid ja ühe värviga (Pruun). Ja üks nendest põles läbi ühel lõpp võimendil.

Comment

Ühesõnaga lejutaja, kirjuta mulle parem mailile kui vajad abi.

radio.tehnika@mail.ee

Siin on pudru ja kapsad segi, üks räägib aiast (teema alustaja on teema pealkirjastanud Radiotehnika U-101 võimu probleemist), vaatamata sellele, et U-101 on pooljuhtvõim siis mõni teine räägib siin ikka aiaaugust - tehkem siis järeldused.

... .
                    viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2012, 00:25.
                    -superradical-

Comment

Working...
                    X