Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA1558Q toitepinge?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA1558Q toitepinge?

http://pdf1.alldatasheet.com/datashe.../TDA1558Q.html .Kunagi oli mul üks väike subwooferi süsteem,mingi aasta või rohkem tagasi läks kivi läbi.Siis sai uus kivi ostetud ja ka see läks läbi(lihtsalt kuulamise ajal käis mingi prõks ja vaikus majas.).Aga küsimus on selle toitepinge kohta?Datasheedil onositive supply voltage range 18V max,kas ta kannatab siis negatiivset poolt ka 18V?see veidi imalik ja jätab mulle mulje et toide oleks kahepolaarne?
    Küsimus tekkis seepärast,et antud trafo seal süsteemis oli 18V ja peale lüüte veidi üle 25V.

Vs: TDA1558Q toitepinge?

Antud kivi on mõeldud töötamaks pingega 14.4V. Absoluutne maksimum on 18V, 25V-ga põlebki ta läbi.

Comment

Esmalt postitatud traxx poolt Vaata postitust
      Küsimus tekkis seepärast,et antud trafo seal süsteemis oli 18V ja peale lüüte veidi üle 25V.
      Äkki on trafo primaaril 240V ots ka olemas ja praegu 220V peal.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Trafol on primaaril ainult 2 juhet.Mõtlema panigi see et enne kui ta esimest korda otsad andis töötas ta mitu aastat jutti ilma ühegi probleemita sellise toitepinge juures.

EDIT:Vaatasin trükkplaati ja avastasin et seal on transistor D313 kivi toitega jadamisi mis lülitab seda sisse/välja ja seda samat transi lülitab omakorda veel üks transistor.Kas võib olla nii et seda D313 lülitati teatud sagedusel et saada vajalik toitepinge kivi jaoks?
        viimati muutis kasutaja traxx; 01 m 2012, 14:40.

Comment

kui avastad sealt transistori juurest ka stabilitroni,siis on tegu pingestabilisaatoriga.
          vaata kas transistor(asenduseks peaks sobima ka TIP41)pole lühises.ja samuti vaata kas stabilitron on korras

Comment

Jap,stabiilitron on täitsa olemas,kuid see läheb trans 2sd667 baasi,ja selle Kol. läheb D313-me Kol. ja Em läheb D313-me baasi.See ajab mind veidi segadusse sest netis leitud stabilisaatorid olid kõik ühe transiga?Ja täpsustuseks:ma ei ürita seal parandada midagi,sel pool trükkplaati komponentidest tühi,teema tegin selle jaoks et aru saada kuidas on võimalik et sellise pinge pealt kivi töötas.

Comment

täitsa tavaline skeem.lihtsalt kaks transistorit moodustavad liittransistori.joonista välja,siis näed isegi.
              stabilitroni peal on kirjas number.see määrab stabilisaatori väljundpinge.
              sul võib juhtuda et transistor(või isegi mõlemad)on lühises ja kogu alaldist tulev läheb lõppvõimendile

Comment

Selge,tänud kreeklane.Nüüd olen jälle ühe asja võrra targem.

Comment

Working...
                X