Teade

Collapse
No announcement yet.

Sussuurin 1978 klassika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sussuurin 1978 klassika

    Originaalskeem. Muutsin veidi autori plaati. Pildike minu kokku laotud plaadist. Tegin, siis samadel põhjustel, mille pärast seda vene poolel pajalnikus, vegas, radiokotis ja mujal hoolega nämmutatakse. Eelarve 0euri (õigupoolest peaks see võim recycled teema alla käima), kergesti korratav skeem, lihtne häälestus ja väidetavalt hea heli. Käivitus tõesti probleemideta. Esialgse heliga ei olnud aga sugugi rahul. Väga mudane oli. Mida siis tegin:
    1. Katsetasin erinevaid lõppe. KT808AM, KT819G plast ja 2N3055 metall. Viimaste juures sai emitteritakistus 0,5 Oomilt 0,33 peale. Keerasin ka jõudevoolu suuremaks, 100mA ja see oli kõige olulisem liigutus siiani, mis heli OLULISELT paremaks muutis.
    2. Plaadi tegemisel arvestasin juba, et sisendisse läheb lüüdi asemel kile, vene K73-17, et ikka kõik autentne oleks. Proovisin kilega sillata ka tagasiside lüüti, aga vastupidiselt ootustele helis vahet ei suutnud märgata.
    3. Sisendisse ja mujale sai kohe algul P307 asemel KT601A. Peale V1 ja V2 asendamist KT645A-tega (200MHz) kadus suurem "ssss" väljundist ja hetkel väljund vaiksem kui kõrval Odyssei 010. Plastkestas KT645A panin ka peadpidi kokku ja termopasta vahele. Null väljundis jäi ka nagu rahulikumaks. Muidu tiba liikus.
    4. Kogu katsetamiste aja tegin testikuulamisi ja võrdlust Odysseiga. Vahe on olemas ja Odyssei kasuks. Märgatav just sellistes detailides nagu trummiharja sahin näiteks. Ody mängib selle välja detailsemana, peeneteralisemana, suurema lahutusega, kui sellist võrdlust sobib tuua. Sussuurin pole ka paha, aga miski nagu jääb puudu. "Kardin ees", nagu siin "transsvõimu High-Endiks modimise teemas räägiti? Ühesõnaga proovisin siis madala sagedusega transse asendada. Radioamatör 3/98, kus on sama skeem sümmeetrilise lõpuga vene juppidel soovitati V4 asendada videovõimendi transiga, mille analoog juhtus olema BF423. Neid BF transse olen näinud lisaks tavapärastele CRT moludele ka PA võimudes ja paningi julgelt asemele. Tulemuseks oli, et kõlarist hakkas pereraadiot tulema. Asemele läks Tesla kfy16 (50 MHz). Helis muutusi ei ole, Ody on ikka parem.
    5. Et odava potekakäki mõju elimineerida sai külge tinutatud pingejagur kahest takist. Paremuse poole helis justkui midagi märgatavalt ei muutunud.
    6. Paar sõna muudest juppidest. V5,6 on militaarversioonid 2T602, erinevatest aastakäikudest, aga kõik neli, mis mul neid oli, on punktipealt sama võimendusteguriga. Tühijooksul pisut soojenevad erinevalt KT801-dest. Transid kõik paari mõõdetud, kuigi väidetavalt selleks vajadus puudub. Toites on hetkel Estonia 311 aktiivide trafo ja 2x10000uF k50-18. Tegin plaadile omast arust suht korrektse tähtmaanduse ja toitekondedega on ka ühendatud viisakalt.

    Rohkem ei tule nagu pähe, mida muuta. Vene KT6.. seeria transse on veel mitmeid variante sahtlis, mida võiks katsetada, aga.. Kas üldse on lootust, et see asi kvaasikomplementaarsena võiks mängida Odyga võrdväärselt? Venelastel on muidu see võim ka lääne juppidel ja komplementaarsena ära tehtud näiteks Vegas.

    Kui kellelgi on huvi käe harjutuse mõttes korrata, siis minu käest saaks kõiki transse. Omas kontekstis pole võimul häda midagi. Võimsust ma küll ei mõõtnud, sest see polnud eesmärk.
    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

    #2
    Vs: Sussuurin 1978 klassika

    Mis V4ja ja V13 nena kasutasid? Ja kas difi Kt3102 või isegi Kt315 parem poleks?
    Maailm oleks puhas ja süüta
    kui poleks õllejogurtit
    - Õ.Õ.

    Comment


      #3
      Vs: Sussuurin 1978 klassika

      V1 ja V2 vali paaridesse beta järgi ja emiteritesse ~100 ommi takid. Kardina maha saamiseks vaja ülemist sageduspiiri tõsta, kui seda ei piira väljundtransid või V12, V13, V14 (aga ilmselt seal need vähjad on) siis C5 vähendamisega saab natuke tõsta, kui genereerima ei lähe (ka suuretel võimsustel) ilma C5ta, võid ta üldse ära visata.
      Võib ka olla et V4 võimendus on liiga väike ja pole kogu võimul sisuliselt midagi tagasisidestada, ehk tagasiside sügavus liiga nõrk.

      See aitab ehk ka natuke kardina eemaldamisel, kui K73-17 asemel paned sisendisse polüpropüleenid, või vähemalt paraleeli K73-ga mingi väiksema polüpropüleeni.
      viimati muutis kasutaja moi; 20 m 2012, 15:04.

      Comment


        #4
        Vs: Sussuurin 1978 klassika

        to Matis: V4 ja V13 olid algselt kt209M. Nagu esimeses postis kirjeldasin, sai V4 vahetusega pisut eksperimenteeritud ja hetkel seal Tesla kfy16. KT315 diffris on kogemustele tuginedes kohutavalt mürane (ssss väljundis). KT3102 võib proovida ja V4 asemele kt3107i. Venelased ise soovitavad sellele võimule kõrgemapingelisi kt503 ja läänekatest 2n5551. Viimased peaks ära proovima. Tagantjärele lugesin foorumist, et keegi oli kt645 transse ka pannud nagu minagi.

        to moi: C5 vähendamine ilmselt täitsa võimalik, mul filtrita lairibad ja genereerimisoht ehk väiksem. V4 ja V13 koha peale pean midagi välja mõtlema. Toitepinget langetades muutuks valik suuremaks. Ega ma hambad ristis vene juppides kinni pole, lihtsalt neid on sahtlis suurem valik ja skeem nagunii arhailine. Kõik soovitused proovin kindlasti järgi, hetkel lihtsalt pole võimalik kuulamisteste teha. "Kardin" võiks paljus olla transivaliku küsimus. Hiljuti sain tööle ühe kvaasikomplementaarse lõpuga (KD503/KD502) Bulgaaria translatsioonivõimu EMC1511. Kasutan ilma väljundtrafota siis. Kuulasin ja võrdlesin ja sellel polnud küll märgatavat kardinat ees. Ehk siis kvaasikomplementaar vs komplementaar sellel tasemel vahet ei peaks sisse tegema. Kusjuures valdav enamik netikommentaare nii meil kui venes soovitas see võim ära lammutada ja midagi mõistlikku sisse ehitada. Ilmselt polnud arvajad seda lihtsalt kuulanud. Mu meelest täitsa ok 2x100W. Odysseile ei jää kuskilt otsast alla.
        Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

        Comment


          #5
          Vs: Sussuurin 1978 klassika

          Sellele Bulgaarlasel on ikka tõsine sisendaste ja pingevõimendusaste võrreldes Sussuriniga.

          Comment


            #6
            Vs: Sussuurin 1978 klassika

            Esimesel Brigil oli ka difis Kt315d, et siis peaks töötama kui midagi paremat pole.
            Maailm oleks puhas ja süüta
            kui poleks õllejogurtit
            - Õ.Õ.

            Comment

            Working...
            X