Teade

Collapse
No announcement yet.

Veneaja KT transid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Veneaja KT transid

    Koristasin veidi ja leidsin 20 komplekti KT827A ja KT825G transse TO3 korpuses. Tehase pakendid ja pitsatid peal.
    On kellegil ideed mida neist ehitada võiks/saaks? Omal ajal sai neid vist TPI laborist korjatud kui neid ühest kohast teise koliti.
    Niipalju tean, et tegemist pole tavalise transiga vaid seal sees 2 transi asted jadas.

    #2
    Vs: Veneaja KT transid

    Ega nad midagi eriti väärt ole. Kas see teema nüüd päris võimendifoorumisse peaks sobima aga võimendit saab neist ehitada küll. KT825G on -70V (PNP) kollektor-emitterpingele. KT827A 100V (NPN), 2 transsi ühes kestas tähendab darlington lülitust, need on suure H21e e. võimendusteguriga - 750-18000 see tegur neil. Tavalisel võimsustransil on see u. 100.
    125W kollektori kaovõimsus, Ft 4MHz.
    Asendavad nad enam-vähem TIP142 ja TIP147 transse, seega Velleman K8060 võimu kopeerimine on antud transsidega võimalik - suisa 20 kanaliga võid ehitada
    -superradical-

    Comment


      #3
      Vs: Veneaja KT transid

      Need suured darlingtonid on huvitavad asjakesed, nendest saab teha nii mõndagi - toiteplokki, võimendit jne.
      PNP KT825=2N6052
      NPN KT827=2N6059/BDX63 jne
      Minema visata neid pole küll erilist mõtet.
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

      Comment


        #4
        Jah nõus kommentaariga, et kas see just võimuosakonna teema on aa kusagile mujale nagu võimsustransse ei osanud panna. Sagedusmuunduri või DC converteri osakonda siin ju pole . 20 kanaliga võim oleks päris äge. Kas on kedagi kes seda teha tahaks? Mina vist jätan vahele.

        Jah no ega minemaviskamiseks poleks ma siia foorumisse positust teinudki - garaazis on prügikastini tunduvalt lühem maa kui tuppa arvutini.
        viimati muutis kasutaja Scott; 15 m 2013, 07:09. Põhjus: järjestikused postitused kokku

        Comment


          #5
          Vs: Veneaja KT transid

          Too rohkem jah ikka tooteotsing/hinnapäring teema, tunduski selle näoga postitus, et "ehk kellelgi tarvis" - sesmõttes, et ega siit foorumiosast niisugune pakkumiselaadis teema jääb võimalikele huvilistele märkamata - kui soov need rahaks teha, pane müügifoorumisse üles. Hinnast ei oska midagi arvata - äkki €/tk on hammustatav - poes nad vist on kallimad aga ega neid just ostma eriti ei kipu, Tiigis vist oli miski 2€ kanti/tk. Natuke juurde ja saab uuemaajastu transid juba mil suurem võimsus/pingetaluvus.
          Ega nad muidugi sitad ei ole, reaalselt elavad ka märksa suuremad pinged üle ja hajuvvõimsus on ka tegelikkuses suurem - kristall on u. samasuur kui praegustel 250W isenditel.
          Ja miks mitte ise proovida võimendit ehitada? 1 paariga saab u. 100W võimukese.
          -superradical-

          Comment


            #6
            Vs: Veneaja KT transid

            Tjah ma siin mõtlen, et mul oleks vaja võimu 2kW kanalisse 8 oomi peale, et oma PA seti supakaid kütta. 100W pole mõtet jändama ikka hakata. Täna on kuni 300W võimud juba nii odavad, et ehitada ei tasu. Kui on kedagi kes tahab, andke teada.
            Aga ma tänan kõiki kes on viitsinud diskussioonis osaleda ja arvanud.

            Comment


              #7
              Vs: Veneaja KT transid

              Mõttekas need juppide foorumis müüki siis panna.

              Nüüd see 2kW on teine teema, samas foorumiosas on üks SPL võimu teema...loe seda.
              2kW/8oomil on kindlasti "veidike" ülehinnatud soov - selle nõude rahuldamiseks on tarvis hoopis teist tehnikat, hoopis teisi transse ja hoopis arenenumat teadmistepagasit, praeguse info põhjal pakun, et pead end täiendama veel oma 5 aastakest, siis ehk oled suuteline niisuguse võimu valmis ehitama (piisavate rahaliste vahendite olemasolul). 2kW 8oomil on päris suur võimsus, 4oomi puhul samal võimsusel vajad u. +-130V toidet, et asi normaalselt töötaks, vaata näiteks siia: http://sound.westhost.com/project117.htm , eriti täpselt soovitaks läbi lugeda allpool oleva "Construction", võtta seda väga tõsiselt ja isegi mingi koefitsiendiga seal toodud numbrid läbi korrutada, koefitsient võta suurem kui 1... Nüüd mõtle uuesti kas äkki kusagil "300W on odavad" ei või olla mõningasi möödarääkimisi (peale sisemuste piltide uurimisi, mida netis on küllaga) - paber/nett kannatab kõike .
              Selle võimu saad niisuguse mis ka reaalselt töötab, ei vähema kui u. 1000€ (mono, stereo puhul u. 1,5-1,6k€) eest aga üsna palju pead aega sellesse matma ja hoolikas olema - üks valeühendus ja paarisaja € eest söestunud transse on garanteeritud, kui eriti juhm olla siis võib tegija ise ka söestuda...ja see võim oleks üsna massiivne, kui see oleks otsast lõpuni valmis ehitatud siis oleksid siin foorumis üsna tõsiseltvõetav, sel alal vähemalt.
              Kui enne pole võimu ehitanud siis ma soovitakski alustada sellest Vellemani kloonimisest - ma alustasin palju lahjematega, peagi näed, et see 2kW on tegelikult mittevajalik kuna reaalselt ei ole seda vaja ja ka olemasolev "PA set" ei ela seda üle. Niisugune "set" ei ole odav, 600W süvabassikas näit. on u. 800€, 2000W kohta ei julge nii pakkuda kuna omal puudub kogemus aga usun, et mingi 2*18 või suurem korralik jurakas on sinna 2k€ auku... - siis ei tohiks olla ju probleemi seda 1k€ investeerida - niisuguse valmiduse puhul oleks puhkuse võtmine juba mõeldav
              -superradical-

              Comment


                #8
                Vs: Veneaja KT transid

                Sellest üle 20 aasta tagasi kui sattus remonti Vene avarustes tehtud 2X750W/4 PA võim nende transsidega, kanal oli sildlülituses, toide ilma signaalita oli natuke üle 50V-ste lüütide pinge, transid olid päris ühesuguse võimendusega suudetud kanalisse valida.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

                Comment

                Working...
                X