Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas teha võimalikult hea trükkplaat võimendile? LM1876

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas teha võimalikult hea trükkplaat võimendile? LM1876

Tekkis natuke vaba aega ja tahaks LM1876T baasil ehitada väiksemat sorti stereo võimendi.
    Datasheeti sõnul annab välja koguni 20W RMS j THD+N 1 kHz juures ja pidev keskmineväljundvõimsus of 2 x 20W into 8Ω: 0.009% tüüpiliselt... 15W juures maksimaalselt 0,1%
    Müra on madal jne...
    Aga mis oludes selline "korralik" heli saavutatakse..

Esialgu sai datasheeti järgi nikerdatud selline plaat:
    Võib esineda vigu mis lõppevad dramaatiliselt..

pic upload

Diyaudio foorumis soovitavad täht konfiguratsiooni, samas ei viitsi hakata uut disainima..

Jah, toite osa on täiesti mööda, lüüdid peaksid ikkagist kivile võimalikult lähedal olema
    viimati muutis kasutaja imelik poiss; 23 m 2013, 10:34.

Vs: Kuidas teha võimalikult hea trükkplaat võimendile? LM1876

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
    samas ei viitsi hakata uut disainima..
    Siin on sinu probleem sinu enda poolt lahti seletatuna.

Vihjeks ma võin öelda, et minu 20 a. staažiga pcb-projekteerija silma jaoks: maadega on sul probleem. C2/C2 lüüdid ja kivi juurde minevad maad - ei ole põhjendatud selline lahendus. Mõtle ise ka, milles viga võiks olla. Mõtle toitevooluringidele.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Omale tehes võiks lisaks ka natuke rohkem juppe kasutada, Figure 4 sarnaselt
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Njaa sain suurema plaadi... ja oomipoest tulid kah mõned vidinad...
        Toite osas on selline nali mul juhtunud, et lausa häbi hakkab

Maanduse osas ma nii ei arva kuigi tõesti jalgadeni jõudvad rajad küllaltki peened.
        Sai veel üks TDA1519C kivile plaat tehtud, tuli korralik välja küll, SIP9 pakendiga päris mugav tegutseda kui skeem ülilihtne.

Ma muidugi ei oska kusagilt välja lugeda millisesse Vcc pinni tugevamat voolu vaja, või on nad nagu 1875 aga ühes pakendis....
        Kasutusse läheb tõesti F4.

Toiteosa koosneb 8x 3300uF 35V elektrolüüt kondensaatoritest, mingisugust kaitsesüsteemi pole veel viitsinud teha.

Võimendi projekteerimisega oleks palju lihtsam kahepoolsel plaadil..

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
          Maanduse osas ma nii ei arva kuigi tõesti jalgadeni jõudvad rajad küllaltki peened.
          Kui üldse ise teha - siis tuleb taotleda paremat. Keskpärast sodi saab poest/ebayst ilma ja poolmuidu eest. Veelkord: mõtle vooluringidele. Need peavad olema tugevvoolu ahelates lühimad. St. toitelüüdid peavad olema võimalikult kivi juures, nendelt kulgevad juhtmed lühimad ja võimalikult jämedad. Vältida liigset juhtmestiku keerutamist jne.

Amatöör projekteerib seadet nii:
          1. soetab detailid;
          2. projekteerib nende detailide järgi.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Jah, ma olen tõeline amatöör, kunagi võibolla oskan natuke rohkemat kui amatöör aga praegu proovin mingisugust alust alla saada, et pärast päris tola ei oleks.
            Maanduse jaoks tegin kivi tagust plaadiosa veidi suuremaks ja viisin toitelüüdid nii lähedale kui võimalik.
            Väljunis 10R takisti millele pool ümber keeratud vm? Figure4 skeemis

photo sharing
            viimati muutis kasutaja imelik poiss; 23 m 2013, 20:07.

Comment

Olen ise viimase versiooniga nii rahul kui olla oskan.
              Tegin plaadi valmis jootsin komponendid peale ja kivi radiaatori külge...
              Plaadi tegemisel sai proovitud neid paksemaid reklaam lehti, tulemus oli super hea, ainult et radade vahele jäi nii kõva kiht mida sõrmedega nühkides kätte ei saanud
              ja pidin hambaorgiga mööda rajavahesi sõitma...
              Alguses väsinud peaga komponente peale jootes jootsin ühe toitekondensaatori valet pidi mäletades kuidas ma neid toiteplokki jootsin nagu patareid -+ kõrvuti...
              Tegin enne testi väikse pausi ja jälle imestasin miks ja kuidas

Nüüdseks asi toimib vastab ka eeldustele, heli on kõvasti selgem ja võimsus päris korralik.
              Võibolla torman liialt...

Äkki homme panen paar pilti kah kui aega saan.
              Pole kaamerat hetkel käepärast

Praegune toide +-16V 2A 30kuF
              Kõlarid Defenderi mk25 nartsud, mis 8R ja kumisevad nagu pappkastid
              Filtrid neil puuduvad.
              Elemendid tunduvad kehvad, hääle poolis ventilatsiooni avad mis vihistavad jne.

Äkki ajan suurema summa kokku ja ehitan midagi paremat, võibolla isegi mingit sorti Hi-End tornkõlarid.
              viimati muutis kasutaja imelik poiss; 24 m 2013, 18:51.

Comment

Pidin täna uue plaadi tegema, panin kolvi sooja ja uurisin datasheeti...
                Läksin siis töölaua juurde ja hakkasin tavalist b50 maha jootma aga kurjam kolv oli nii kumaks läinud et tina lausa kees ja pote pad nagu naksti plaadilt lahti.
                Tegin uue plaadi aga enamus komponente jätsin samaks sisendis muutsin need väiksed MKTd paber õlis jensenite vastu, need plaadile ära ei mahtunud ja tegin ruumi juurde.
                Uus rk27 pote.
                Nüüd hakkas järsku genereerima, kord sekundis 1hz umbes ja vahest sahistab, feedbacki näppdes kaob ära, vahetasin siis need 50v 22uf odavad lüüdid ära, panin panasonicud.
                Ikka teeb sama mis enne...
                Need 1k takistid... imelik kood peal, pruun, must, punane... nagu tavaliselt ja 5% kuldne, aga milleks see must seal lõpus veel on?
                Panin 1% 1k takisti feedbacki ja maa vahele müra kadunud...
                viimati muutis kasutaja imelik poiss; 11 m 2013, 21:45. Põhjus: Kirjavead

Comment

imelik poiss, sul mõnda pildialbumit pole tehtud tegemistest? Täitsa huvipärast vaataks

Comment

Täpselt nii.
                    viimati muutis kasutaja imelik poiss; 12 m 2013, 08:11.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                      imelik poiss, sul mõnda pildialbumit pole tehtud tegemistest? Täitsa huvipärast vaataks
                      Mul kohati nihke tunne, et selle nime taga võib olla pereheitmise aegu siit minematõmmanute hulgast keegi - põhjus ilmselt, et saaks lihtsalt siinset foorumit ebaterve jutuga risustada - eks meel ole ju ikka mõru. Teine võimalus, et selle imelik... all tegutseb tõesti süüdimatu, tugevalt kuumasaanud vennike...
                      Jaurab siin juba RK27-st, ise ilmselt pole seda kunagi näinudki
                      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                        ...
                        Vähemalt kasutaja imelik poiss pole kibestunud viriseja...lase tal ehitada, vaevalt ta sinu pärast midagi tegemata jätab...
                        http://hparchive.com/
                        https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Said midagi tarka ütelda? Ma arvan, et antudjuhul targem oleks oma möla olnud lihtsalt mölisemata jätta.
                          Olen siin foorumis päris mitme inimesega arutlenud, selle imeliku toimetused on kõigile foorumlastele kellega sel teemal arutletud, kõvasti soovida jätnud.
                          Ma võin juba täitsa kangematsorti mürki võtta sellepeale, et kui panna kõrvuti "tegema" siis on mul kaugelt enam vastu panna.
                          Kohati on selle tegelase jutt nagu kusagilt inglisekeelse lehekülje Google tõlke variatsioon - tüüp lihtsalt kõvatab asjadega mida tal tegelikult ei ole ja millest puuduvad igasugused teadmised.
                          Vastaval väitel on üsna palju kindlust, oli siin selle venna sulest üks heietus kuidas tema võimu ehitas...mingid pildid olid ka - umbes aasta (ehk natuke vähem) hiljem oli siis sama võimuga suur probleem (mingi TDA paari lisakomponentne autovõimukivi mumeelest oli) - vend ei saanud vist tol korral jälle plaati või selle tegemisega hakkama, ei viitsi praegu otsida aga sa starfist, et pläusti suust välja ajada - uuri enne elu, siis tule tuututama, eks?
                          -superradical-

Comment

Aga palun radiotehnika35 ehita oma projekte ja tee teemad nende kohta ja arutle seal. Milleks selline külamuti kombel seljataga kellegi üle arutlemine? Miks sa arvad et tal seda potet kodus ei ole? Igaüks võib neid ju vabalt osta, pole see ju mingi ma ei tea 'imevidin'... Ja üldse kui sulle ei meeldi või sulle tunduvad mõttetud need teemad mida ta teeb siis jumala eest ÄRA LOE NEID! Lihtne...

Comment

Plaadi tegemisega pole mingit probleemi kunagi olnudki.

Teema alles noor, teeks kui saaks võiks ju igapäev nokitseda ja aega õppides veeta aga muu jura tahab kah tegemist.

Comment

Working...
                              X