Teade

Collapse
No announcement yet.

Watimajandus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Watimajandus

Esmalt postitatud Kirjanik poolt Vaata postitust
    juhtusin neid kuulama ühe välismaise ettevõtte puhkeruumis esitamas Barry White ja lihtsalt suurepärane, ei uskunud et need pisikesed asjad nii mõnusalt mängivad, hakkan vaatama ja Audes krt??.
    Veel olulisem, kui eespool küsitud "mis võimendiga nad mängisid?", on küsimus "milline oli selle puhkeruumi akustika ja kuidas olid kõlarid paigutatud?", Kas oli paljas põrand, kõva mööbliga ruum või oli akustika parandamiseks midagi ette võetud? Hoopis enam kui võimendi, mõjutab heli ruumi akustika ja kõlarite paigutus.
    viimati muutis kasutaja moi; 29 April 2013, 10:38.

Comment

Esmalt postitatud Kirjanik poolt Vaata postitust
      Aus olla siis isegi ei näinud seda, vaid vilksamisi kui kapiuks korraks lahti lükati. Kõlarid ise aga loomulikult püüdsid pilku, samuti jalgadel kenasti eksponeeritud. Polnud ka õige hetk et hakata helitehnika juttu ajama.
      Igaljuhul, nüüd veidi ringi surfates jäi silma nagu kaks potentsiaalset aparaati, NAD316 (ca 300 EUR) ja Onkyo 9155 (ca 250 EUR) - jälle jama majas, netiavarused ütlevad esimese kohta et justkui hästi toimetab aga välimus on odav plastik, nupud on mingid lõkatsid, teise kohta jällegi et alumine ots on nõrgavõitu ning vähe kalgima kõlaga. Go figure...
      Seda Onkyo 9155 ei soovitaks, kuulasin seda mõni aeg tagasi ja väga ebameeldiv tundus. Samas oli ka http://www.audiocenter.ee/tooted/sho...dge_audio_550a see suht hea hinnaga ja oli hoopis parem, heli avaram ja detailsem. Soetasin selle samuti väiksemate bookshelfide jaoks.
      viimati muutis kasutaja mrgs; 29 April 2013, 11:20.

Comment

Esmalt postitatud ervin2 poolt Vaata postitust
        Peale mõningat kuulamiskogemust julgeks soovitada ka Pioneeri uuemaid stereovõimendeid,nt A-50 - http://www.pioneer.eu/eur/products/4...50-K/page.html
        Proovisin selle pilli kohta pisut infot koguda ja pean tõdema, et tehnilistest andmetest on nii vähe avaldatud, rohkem ikka kiidu jura kodu perenaiste ajupesu tasemel. Näiteks õnnestus leida moonutus taset 20Hz-20Khz ja see on lausa 0,5%, see on SADA!!! korda rohkem, kui näiteks 1981 aastal toodetud Denon PMA-750. Muid andmeid pole vist juletudki avaldada.
        Mina kohe kindlasti ei soovitaks sellist võimendit, pealegist D-klass.

Comment

Kusjuures huviga uurisin ka teiste tootjate uuemate võimendide tehnilisi andmeid - ei midagi huvitavat ja rõõmustavat,st.numbrid kas puuduvad või on kuidagi imelikud.
          Vaatasin ka seda Pioneeri andmestikku - tõsiselt halb number,häält kuulates aga sellel ei mõelnud väga.
          Odavama otsa uutest võimenditest siis kiiruga leitud Harman Kardon HK980 - Continuous Average Power Per Channel (FTC) 8 Ohms: 80 Watts@<0.09%THD20 Hz – 20 kHz, both channels driven 4 Ohms: 120 Watts@<0.3%THD
          viimati muutis kasutaja ervin2; 29 April 2013, 20:27.

Comment

Esmalt postitatud Rom poolt Vaata postitust
            Proovisin selle pilli kohta pisut infot koguda ja pean tõdema, et tehnilistest andmetest on nii vähe avaldatud, rohkem ikka kiidu jura kodu perenaiste ajupesu tasemel. Näiteks õnnestus leida moonutus taset 20Hz-20Khz ja see on lausa 0,5%, see on SADA!!! korda rohkem, kui näiteks 1981 aastal toodetud Denon PMA-750. Muid andmeid pole vist juletudki avaldada.
            Mina kohe kindlasti ei soovitaks sellist võimendit, pealegist D-klass.

Seda minagi.
            Aga nagu mulje jäi siis inimene soovib uut ämbrit proovida, eks need asjad tuleb ikka omal nahal ära kogeda.
            Vanad Pioneerid mis valmistatud 70-tel ja 80-tel on kuldväärt tükid, iseküsimus palju neid korralikke müüa raatsitakse ja kui siis hind ei ole ikka see mis raatsitakse välja anda sest "on ju niiii vana".
            Mõnesaja € digivõimud ei kannata mingit kriitikat, enamasti on need ST klotsidel toimetavad ja need on väga-väga nigelate näitajatega. Ti-l on TAS seeriaid mis mõned toimetavad alla 0,1% moonutustega ka üpris suurel võimsusel aga need on keerukad ja neid ei ole võimalik pakkida 200-300€ maksvasse võimendisse.
            Diskreetsed digivõimud mis kriitikat kannatavad maksavad mitmest tuhandest € alates.

Ja kui siin räägiti ikka "isiklikult soovitaks" siis jätkuvalt - minuarvates ainus liiva baasil tehnika võimendamiseks on Lateraal väljatranssidel baseeruv.
            Kui vähegi võimalik siis näit. niisugune: http://app.audiogon.com/listings/sol...ateds-shipping isiklikult seda ei oma aga kuulnud olen ja esimesest kuulmisest jättis oma jälje.
            GU50 pakutud lampvõim on ka väga sümpaatne, heli ei oska kommenteerida kuna isiklikult ei ole kahjuks olnud aega eriti süveneda aga heli on sel küll hea, lisaks on see ka väga unikaalne kuna konkreetne võim luuakse vastavalt huvilise soovidele .

E: ise ei soovitaks eriti muid kui siin juba varem mainitud paar võimu, mul mõned riiulis ja kõik on 20-30a vanad Jaapani võimud+paar uuemat Sansui võimu, uuemad on viletsama heliga kui vanad, minu arvamus...
            -superradical-

Comment

Noh jah ega suht tühja tuule tallamine see teema. Ega selle õhku, pehmst ja muud sellist saavutada ühe korraga pole päris nii lihtne ka. Ega pole ka ju võimatu et teemalgatale mingi eriliselt hea tuju oli antud hetkel, sobiv muusika ja asi tunuduski jube hea. Lisaks võõras ja ehk parem ruum. 300-400 euri eest mingit julma edasiminekut isegi olemasolevast yamahast on suht keeruline teha ikka. Tunnistan heli iseloom on erinev isegi odavatel võimenditel aga noh võita ühest kohast tähendab automaatselt kaotust kuskilt mujalt. Tuntud tootajatelt mingit head võimu leida on sisuliselt võimatu, mis muidugi ei tähenda ka automaatselt seda et tundmatu toode kohe hea on.
              nn pehme sound oleks kõige lihtsamini ehk saavutada vanade marantzi resiivritega, aga lisaks soetamis maksumusele on tihtipeale neid ka vaja sättida natukene.

Comment

Ja odavama otsa kõige parem laialt tuntud brändi võimendi,järgmiste numbritega - Continuous Average Power Per Channel (FTC) 8 Ohms: 80 Watts@<0.019%THD20 Hz – 20 kHz, both channels driven 4 Ohms: 120 Watts@<0.038%THD
                Viimasena siis tegemist Yamaha A-S500 võimendiga,mis kohe kindlasti Audesega head häält ei tee.
                viimati muutis kasutaja ervin2; 29 April 2013, 20:48.

Comment

Viimasena siis tegemist Yamaha A-S500 võimendiga,mis kohe kindlasti Audesega head häält ei tee.
                  Ja kohe kindlasti teeb head häält ükskõik mis Pioneeri digijunn? Huvitav oleks teada millest need ettekujutused? Ma vaatasin mõnd postitust foorumist - igalühel meist on oma "jumalad", et aga neid nii paaniliselt ka teistele peale suruda...natuke nagu vale, nagu müügimehe jutuks kisub.
                  Aga oma seisukohta võiksid tehniliselt põhjendada küll.
                  -superradical-

Comment

J
                    Mida sa silmas pead. Mis peaks siis hea olema. Ma pakun et vahe pole kindlasti nii suur kui sa seda ette kujutad. Kui üldse vahet on.

Comment

Yamaha lõpetas võimendite tootmise juba kuskil kaheksakümnendates ära, need mis hiljem tulid olid juba midagi muud, võibolla tegin mõnele mudelile liiga, aga üldjoontes see siiski kipub nii olema, arvan mina.
                      Võimendil ja võimendil võib siiski vahe sees olla, ei pruugi üldse suur olla, pigem njuansid või siis osad võimendid omavad ainult nendele omast joont.
                      Näiteks kuulasin üks nädalavahetus neid võimendeid: http://album.ee/node/27926635/50327733
                      Allikas ja kõlarid olid samad, vahetasin vaid võimendeid traktis, kuulasin vaheldumisi, sain oma eelpool mainitud lausele veel kord kinnituse.

Comment

Ma kuulan väga palju muusikat,mulle meeldib,kuulan juba kusagil seitsmekümnendate algusest ja lisaks sellel on on mul vahete vahel võimalus pisut kuulata ka erinevaid aparaate ja erinevaid kõlareid.
                        Ausalt öeldes iga võimendi ja kõlari tehnilisi andmeid pähe ei õpi,pole ka vajadust,küll on aga siiski igal võimendil ja kõlaripaaril erinev heli.
                        Samuti sai seitsmekümnendate lõpust kuni eelmise sajani lõpuni raadioremondimehhaaniku elukutsega leiba teenitud,amet sai auga õpitud tehnikakoolis,nii et teema pole mulle päris võõras ja ma ei taha ,et austatud foorumikaaslased mulle harja kargavad,lihtsalt erinev lähenemine teemale.
                        Samas olen ka väga hea müügimees,seda siiamaani ja teen oma tööd austuse ja lugupidamisega iga kliendi vastu!
                        viimati muutis kasutaja ervin2; 29 April 2013, 21:47.

Comment

Ma kuulan väga palju muusikat,mulle meeldib,kuulan juba kusagil seitsmekümnendate algusest ja lisaks sellel on on mul vahete vahel võimalus pisut kuulata ka erinevaid aparaate ja erinevaid kõlareid.
                          Ausalt öeldes iga võimendi ja kõlari tehnilisi andmeid pähe ei õpi,pole ka vajadust,küll on aga siiski igal võimendil ja kõlaripaaril erinev heli.
                          Samuti sai seitsmekümnendate lõpust kuni eelmise sajani lõpuni raadioremondimehhaaniku elukutsega leiba teenitud,amet sai auga õpitud tehnikakoolis,nii et teema pole mulle päris võõras ja ma ei taha et austatud foorumikaaslased mulle harja kargavad,lihtsalt erinev lähenemine teemale.
                          Samas olen ka väga hea müügimees,seda siiamaani ja teen oma tööd austuse ja lugupidamisega iga kliendi vastu!

Tehnilisest küljest ei olnud paraku juttugi - mis siis ikkagi teeb selle pioneeri nii jumalikuks?
                          Pilte oma aparaadi sisemusest, ehk räägiksid meile selle sisemuses olevast ja tehnilisest skeemilahenduse ülesehitusest, mis seal mida teeb jne. "Koolis õpitud" võib pm. igaüks rääkida, mina koolis ei ole õppinud aga üle kümne aasta asjaga tegeletud küll juba, lugemisteostest moodustab raamatute osas elektroonika, võimendid ja SMPS 100% - ei mingeid jutukaid, vaid need suunitlused. Internetis ka need asjad, ei mängimist facebookis ega mõttetute rakenduste toksimisi i-padis. Müügimees ka ei ole, püüan antud teemal oma kogemusega omandatu järgi toimida, kui keegi küsib kas tasub või mitte - püüan vastata konkreetselt, vahel küll võrdlemisi pika keerdkäiguga aga lõpptulemus alati selge, kas jah või ei - antud juhul kindel EI (vähemalt valikus olevate aparaatide osas).
                          -superradical-

Comment

Prügikast sobiks ka mulle ,lahkume sõpradena.

Comment

Tore et lõpuks ära lepiti...teema vast polnud seda kraaklemist väärt
                              Aga asjast endast siis...tegin sellise tembu, et käisin kuulamas Denonit, Onkyot, Cambridge - ja selle Azur 550a ostsin ära. Jah, tuleb tunnistada et kodune tulemus pole päris sama mis mõne hi-fi salongi vooderdatud seinte vahel aga Yamahaga võrreldes on asi aus. Veel huvitav tähelepanek oli see et kui enne oli helipildil/kõlal (you name it) praktiliselt märkamatu vahe kas signaal tuli, arvutist, podist, tuunerist või plaadilt siis nüüd tundub et sellest valikust peale plaadi ei kannata midagi kuulata...ühtlasi kisub silm mõne parema CD mängija poole aga see on juba teine teema

PS. ärge nüüd selle valiku pärast ei minuga ega omavahel jälle kaklema minge mis samas ei tähenda et kommentaarid oodatud ei oleks! Ma ise ei tea on ta hea või halb aga mõne hea review on ta ikka saanud ning mulle meeldis. Pole päris nii pehme ja jõuline kui vana Odyssei aga tuju tegi heaks

Comment

noh tore valik ja peamine,et ise rahul oled,mis aga puudutab kuulamist I seadmetelt,proovi alac või flac faile,usun et tulemus oluliselt parem kui hetkel mp3.
                                Samuti võiks kaalumisele tulla failide kuulamiseks korralik DAC.

Comment

Working...