Teade

Collapse
No announcement yet.

Watimajandus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Watimajandus

Tere,

Vanemast ajast olemas üks Yamaha 397 stereoressiiver (kui õieti mäletan siis väljundvõimsust mingi 55W kanalisse). Nüüd soetatud uuema aja Audese kõlarid, 75W/100Wmax, 8 Ohm. Ja tee mis tahad kuidagi ....tuim, pole õhulisust, pole soojust nagu ei suudaks muusikat lahti mängida, nagu punnitaks....diskot võib lastele tampida nii et oma mõtteid ei kuule aga ei enamat.
    Nüüd siis vahin võimendeid ja tuleb tunnistada müüjad on pea sassi ajanud. Kõige põhjaks käib steitment et need Audesed on väääga head üksiolemise hetke kõlarid aga võimu jääb väheks ning näidatakse võimendite poole mis annavad nii ca 40W kanalisse. Minu küsimuse peale et 55W vs. 40W öeldakse et aaaa jaaaa...."need watid pole need watid"...möh, mismõttes?? Ja müüjad kaa nagu ei oska hästi seletada - hakkab hoopis jutt sellest et "aga vaata meil siin stendis on veel suuremad kõlarid veel väiksema võimu järel jne jne...njah, maailmas tehakse igasuguseid asju aga ma tegelikult tahaks aru saada enne ostmist mida ma ostan.
    Seega, ehk mõni hea "võimendifoorumlane" oskab selgitada mis poolest erineb 300 EURise ressiiveri watt 300 EURise võimendi watist ning mida peaksin antud Audeste juurde siis vaatama?
    Tänud teaduse ja soovituste eest.

Vs: Watimajandus

Esmalt postitatud Kirjanik poolt Vaata postitust
    Tere,

Vanemast ajast olemas üks Yamaha 397 stereoressiiver (kui õieti mäletan siis väljundvõimsust mingi 55W kanalisse). Nüüd soetatud uuema aja Audese kõlarid, 75W/100Wmax, 8 Ohm. Ja tee mis tahad kuidagi ....tuim, pole õhulisust, pole soojust nagu ei suudaks muusikat lahti mängida, nagu punnitaks....diskot võib lastele tampida nii et oma mõtteid ei kuule aga ei enamat.
    Nüüd siis vahin võimendeid ja tuleb tunnistada müüjad on pea sassi ajanud. Kõige põhjaks käib steitment et need Audesed on väääga head üksiolemise hetke kõlarid aga võimu jääb väheks ning näidatakse võimendite poole mis annavad nii ca 40W kanalisse. Minu küsimuse peale et 55W vs. 40W öeldakse et aaaa jaaaa...."need watid pole need watid"...möh, mismõttes?? Ja müüjad kaa nagu ei oska hästi seletada - hakkab hoopis jutt sellest et "aga vaata meil siin stendis on veel suuremad kõlarid veel väiksema võimu järel jne jne...njah, maailmas tehakse igasuguseid asju aga ma tegelikult tahaks aru saada enne ostmist mida ma ostan.
    Seega, ehk mõni hea "võimendifoorumlane" oskab selgitada mis poolest erineb 300 EURise ressiiveri watt 300 EURise võimendi watist ning mida peaksin antud Audeste juurde siis vaatama?
    Tänud teaduse ja soovituste eest.

Ja see müügimehe järgnev jutt suurtest kõlaritest väikese võimu järel on seesama mis eelmisel korral oli ajendiks selle ressiiveri ostul!
    Müügimees saab ju enamasti palga läbimüügi pealt - ta ei saa sulle ütelda sõbramehe poolest, et "ära seda toodet osta, see on pähh", ta peab selle sulle pähe määrima kui teenida tahab. Ta teeb seda ka siis, vähemasti püüab, kui vastas on inimene kes neid asju natukegi kõrvutada suudab, müügimees valetab ikka sõna otseses mõttes näkku. Lõunakas näit. oli juhus kui Euronics-is vaatasin lihtsalt ringi ja müügimees tuli ahistama, ma ütlesin, et vaatan, ta seepeale vastas, et ostaks siis ka, mul viskas siis ära ja otsustasin argumenteerida seal olnud 7 kanaliga, 150W kanalisse resiiveri teemal mille jahutusavadest vaatas vastu u. 150-200VA toitetrafo...sealt see jutt siis hargnes, igaljuhul oli kohe alguses selge, et tehniliselt ei tea see müügimees midagi ja ei ole mõtet temaga sel teemal rääkida, ressiiver maksis muide 449€, oli ka Yamaha.
    See W number pole alati näitaja.
    1. on Yamaha odavaotsa ressiiverid eranditult viletsail STL 40x-xxx seeria klotsidel baseeruva lõppvõimuga, teiseks on toide alla igasugust arvestust, vaid max. lubatud lõppvõimu pinge piiril püütakse näidata, et võhma on, mis voolude juures, aga on juba iseküsimus
    Kivid ise tavaliselt 30W kanalisse ja 10% THD, võimsamad 45-50W kanalisse, mõni sisseehitatud sub-võimuga on 120W ka, aga selle võimsuse juures on moonutused nii metsikud, et tapavad helis igasugu nauditava. Selle 300€ eest saab ka korralikumat aga pettunule on alguses ju ostes ikka kõikse tähtsam välimus - mõttetud tuled/viled ja X-kirjed suurte numbrite ja mittemidagiütlevata rakenduste/funktsioonidega.
    Kui tahad ikka korralikku ja häält tegevat võimendit siis mida vähem tulesid/vilesid/nuppe/ekraane...seda parem ja korralikuma heliga aparaat ilmselt on
    -superradical-

Comment

Selliste Audeste juurde sobib väga hästi ka vanem stero võimendi. Mul mängitab umbes selliseid aastast 1981 pärit pioneer ja ei kurda midagi vastu pidi ainult kiidan ja ei vahetaks seda välja mingi resiiveri vastu . Olgu neid Watte siis kui palju tahes !

Comment

Peale mõningat kuulamiskogemust julgeks soovitada ka Pioneeri uuemaid stereovõimendeid,nt A-50 - http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/A-50-K/page.html
        S
        amas jah,mis puudutab resiivereid,siis üldjuhul,mida rohkem kellasid ja vilesid,seda lahjem on heli.

Comment

Jälle suund sellise igiliikumise poole tundub. Nüüd on võetud see D-klass ja siis jälle saab suuri numbreid kirjutada. Huvitav, et võimsustarbeks on märgitud 175W ja võimendi oma võimsuseks siis 180W? Huvitav kuidas siis ka? Kas 2*180W on see taotluslik mõte mida tootja tahab, et inimene usuks. Ma usun, et reaalselt võimsus siiski sinna 2*70 - 2*75W kanti, mitte rohkem, vähemalt kuulatavana. Nüüd lingil pole rohkem infot aga mis teeb seal seda võimendustööd? Kipun uskuma, et mitte diskreetelementidest lõppvõim kuna otsingusõnad "A 50 K" googles ei anna midagi asjalikku vastuseks, vaid N 50 K tuleb otsingu vastuseks, pildiotsinguga nähtu ka sellel juhul on igaljuhul väga mannetu, kurb on ka lugeda, et kui aparaat sisaldab alumiiniumiimitatsiooniga detaile siis sellest kohe peab suurelt kirjutama.

Pilte sisust?
          Hind?

Siis võib edasi arutada - kas on kiitmist väärt või on blatseebo: "ostsin (varem omasin U-101) ja hääl tundub ikka kuratlikult taevalik ja edasiminek on suur...".
          -superradical-

Comment

Alustades algusest - siis nimetatud ressiiveri ostul ei olnud määravaks mitte müügimehe jutt vaid see et ühikas naabertoa tibidele S-90-test Mati Nuudet lasta ning ühtlasi pühapäeviti Olukorrast riigis kuulata. Selleks tuleb tunnistada on ta ju äge küll. Aastaid on sellest nüüd...jne.
            Vahepeal polegi nagu asi eriti huvitanud, nüüd aga tahaks elamises ühe toa teha ainult endale, üksiolemise tuba, ja sealt need Audesed ja midagi mis neid ringi ajaks?
            Oma mõtted tüürisid erinevaid lehti ja reviewsid vaadates Onkyode ja Nad-ide ja poole mis hinnavahemikus (jämedalt) 250-350. Kui neid nüüd vaatama hakata siis paberil polegi väga vahet eeltoodud Yamahaga.
            Ometi, meenutades aegu kui S-90 taga (ehk Yamaha eelkäia) oli loojakarja läinud venelaste Odyssei 001 usilitel siis paremini kõlas ta vist küll kui Yamaha (kuigi numbrid olid lahjemad). Nüüd tahaks kuidagi kaalutletud otsuse teha. Sealt siis see teema - any ideas?

Comment

Sealt siis see teema - any ideas?
              Eks aeg ole vahepeal ka ju edasi läinud ja 250-350€ eest kommertslikult loodud asja sa 100% head ei saa kah, see on pigem negatiivne aga nii ta paraku on. Metallimaitsetki selle raha eest üldiselt ei saa, vaid halvalõhnalised kigisevad plastdetailid saab .
              Aga järgneval juhul juba midagi saaks.

-Yes, ~600€ and you can get yourself a pretty good semiconductor amplifier that uses the best for audio gear - LateralMOSFET . Ja reaalne number selle juures oleks u. ~150W/8oomil, pidevalt.
              -superradical-

Comment

Andestust, aga nimetatud 150W/8Ohmil kas pole mitte ülepingutamine? Potentsiaali ehk edaspidiseks kõlari väljavahetamiseks küll aga ausalt seda enam ei viitsi, tahaks olemasolevad kenasti laulma panna.

Comment

Silmas peetud, et selle summa eest saab märgitud numbrid kätte reaalselt, püsivvõimsusena, kasutada saab seda ka W murdosade juures - kõik sõltub sellest kui palju soovitakse kõlarisse võimsust anda - ega see Yamaha ju ka kogu aeg pole max. lubatud võimsuse peal või kuidas? Lihtsalt mu märgitud 150W/8R on selle hinna juures piir, sealt üle enam eriti ei saa, see tooks kaasa hinnatõusu, alla selle kaob mõttekus - suurt millegi arvelt ei ole enam allapoole võimalik tulla - ehk üks paar lõpptransse aga see hoiab kokku 40-50€ kahe kanali pealt. Toitelt ehk saaks ka natuke kokku tõmmata aga parem olgu ülevaruga, kui võistlikult ümber käija siis isegi kõlareid ei pea välja hakkama vahetama - sõltub palju ise peale keerad volüümi, kui hakkab liialt meeldima on muidugi oht üle keerata aga see on mõistliku ja kalkuleeriva inimese korral üsna vähetõenäoline.
                  -superradical-

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                    Jälle suund sellise igiliikumise poole tundub. Nüüd on võetud see D-klass ja siis jälle saab suuri numbreid kirjutada. Huvitav, et võimsustarbeks on märgitud 175W ja võimendi oma võimsuseks siis 180W? Huvitav kuidas siis ka? Kas 2*180W on see taotluslik mõte mida tootja tahab, et inimene usuks. Ma usun, et reaalselt võimsus siiski sinna 2*70 - 2*75W kanti, mitte rohkem, vähemalt kuulatavana. Nüüd lingil pole rohkem infot aga mis teeb seal seda võimendustööd? Kipun uskuma, et mitte diskreetelementidest lõppvõim kuna otsingusõnad "A 50 K" googles ei anna midagi asjalikku vastuseks, vaid N 50 K tuleb otsingu vastuseks, pildiotsinguga nähtu ka sellel juhul on igaljuhul väga mannetu, kurb on ka lugeda, et kui aparaat sisaldab alumiiniumiimitatsiooniga detaile siis sellest kohe peab suurelt kirjutama.

Pilte sisust?
                    Hind?

Siis võib edasi arutada - kas on kiitmist väärt või on blatseebo: "ostsin (varem omasin U-101) ja hääl tundub ikka kuratlikult taevalik ja edasiminek on suur...".
                    Ainuke arvustus mille kiiruga leidsin analoogse toote kohta,aga google on suur ja lai..... http://www.whathifi.com/review/pioneer-a-70
                    S
                    amas ma niipalju ninapidi neis numbrites kinni ei oleks,eelistaks kuulata....

Comment

Kindla peale minek oleks heas korras ja hoolduse läbinud Odüssei Y-010 või Brig-001.

Comment

Esmalt postitatud ervin2 poolt Vaata postitust
                        Ainuke arvustus mille kiiruga leidsin analoogse toote kohta,aga google on suur ja lai..... http://www.whathifi.com/review/pioneer-a-70
                        S
                        amas ma niipalju ninapidi neis numbrites kinni ei oleks,eelistaks kuulata....
                        Aga mis asi ta siis õigesti on? A-50 või A-70??? Numbrid mille eest selle saab ei ole ka just 250-350€, 800£ on üle mõistuse.
                        Ma tean varemast ajast, et Pioneer oli 90-tel ja sajandivahetuse ajastus samas taktis Yamahaga, sealt midagi paremat ei ootaks ka, kui hinnaklass on üks siis on tegu samaväärsete aparaatidega. Mõnede tolleaja võimude sisse saanud vaadatud, mõnesid remonditud, erilist vahet ei ole Yamahaga, resiiverite puhul on vahe kasutatud kivides. Yamaha kasutab peamiselt Sanyo kive, Pioneeris peamiselt Sankenid aga sisemiselt on need jällegi ühesuguste omadustega. See millist keegi eelistab on suuresti maitse küsimus - ajalooliselt eelistaks mina Yamahat aga ajalugu ei maksa tänapäeval midagi. Nii on kõigiga, Sony, Technics, Yamaha, Pioneer jne. Nad kõik on mõned aastakümned tagasi teinud seadmeid mis on oma jälje ajalukku jätnud aga see tolleaegne tegemine ongi loonud neile kasajal võimalused enam mitte nii seadmete kui pigem müügiartiklite loomiseks - nad tõestasid end 60-70. ja 80-te aastate jooksul, sellest piisas, et nüüd maailm selle saastaga üle ujutada.

Kunagi olid niisugused:
                        Yamaha 101M http://www.audiokarma.org/forums/sho...d.php?t=503573 Seal allpool pildid sellest "biistist"
                        Pioneer SA9500 II näiteks...
                        Technics SU-A seeriad mitte väga kaugest minevikust...
                        Sony TAN-8550 ja veel mitmedki V-FET seeria võimendid, esimene "päris" väljatransistoritega audiovõimendi, sellest ka paljudel juhtudel see kõige-kõige "Vintagem".
                        Mida neil firmadel on aga kaasajal välja panna?
                        Mõni überkallis eksklusiivmudel välja arvata siis mitte midagi, ja niisuguste soetamisvõimalustega inimene ei osta nende nimedega tooteid - vaadatakse siis juba pigem Goldmundi, Mark Levinsoni, Krell-i jne. poole.

Muidugi võib ju püüelda nende vanemate aparaatide poole ja vahel läheb ka õnneks aga üldiselt saab müüki toodute hulgast haigeid ja kärnas eksemplare, korralikud teadjama inimese käes püsivad dekaade ja kaovad orbiidilt teadmata suundades...

BTW: see artikkel, jutt 40mm paksusest esipaneelist jne...okserefleksile kallutab...Ma oma projektile otsisin niisugust, 40mm paksu, 432mm pikka ja 100mm laia balvankat, see kaalub omajagu...14cm lai ja 44cm pikk, 40mm paks jurakas oleks u. 6,7kg.
                        See on täiesti nonsens jutt, et 40mm paks paneel, alumiiniumist. See ise juba kaaluks pool sellest väljahõigatud A-70 17kg massist mille taha nüüd müügimehed on ka hakanud peale teadjamate inimeste arusaamisi pugema - kui on massi millega eputada siis järelikult on hea...Nii alati ei ole ka.
                        Kuulamise kohalt ma ka ei kahetse, et ma isegi EI TAHAKS seda kuulata, ma tean juba mida sealt oodata võib - neid 1000€ H/K võime küll nähtud ja ei suutnud nad küll "vau" efektiga üllatada. See võibolla tekib sealt ~2000-2500€ juurest aga siis mängib juba kindlasti oma osa välimus ja ehituskvaliteet/tehtud rätsepatöö oma osa selles kaasa ja üheselt ei saa ka sealt alates midagi võtta. ca. 6k€ 2 dekaadi vana Goldmund on aga juba justkui teist elu elav, kas teeb sellegi eriliseks väljanägemine või ka sisus kasutatule uskumus, sellele teab vastust ehk vanakurat ise
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 28 April 2013, 15:16.
                        -superradical-

Comment

Nüüd soetatud uuema aja Audese kõlarid, 75W/100Wmax, 8 Ohm. Ja tee mis tahad kuidagi ....tuim, pole õhulisust, pole soojust nagu ei suudaks muusikat lahti mängida, nagu punnitaks....
                          Ega need kõlari võimsustaluvuse näitajad ei kirjelda eeldatavat tulemust märkimisväärselt. Missuguste kõlaritega täpsemalt tegu on? Eks kõlareid ja võimendit tuleb vaadata ikka kui kompleksset süsteemi, kusjuures selle süsteemi nõrgem ja kriitilisem osa on kõlarid. Mis aga puudutab heli õhulisust ja "lahti mängimist", siis seda liivatehnoloogiaga ei saavutagi. Minu 2 kopikat.
                          Võimsusest: oman ise Audese kõlareid 130W (max 200W) võimsustaluvusega, neid tüürib võimendi 2x30W ja on helirõhku, "õhku", 3D panoraami ja kõike muud head heli iseloomustavat. Proovikuulata saab.
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                            Aga mis asi ta siis õigesti on? A-50 või A-70??? Numbrid mille eest selle saab ei ole ka just 250-350€, 800£ on üle mõistuse.
                            Ma tean varemast ajast, et Pioneer oli 90-tel ja sajandivahetuse ajastus samas taktis Yamahaga, sealt midagi paremat ei ootaks ka, kui hinnaklass on üks siis on tegu samaväärsete aparaatidega. Mõnede tolleaja võimude sisse saanud vaadatud, mõnesid remonditud, erilist vahet ei ole Yamahaga, resiiverite puhul on vahe kasutatud kivides. Yamaha kasutab peamiselt Sanyo kive, Pioneeris peamiselt Sankenid aga sisemiselt on need jällegi ühesuguste omadustega. See millist keegi eelistab on suuresti maitse küsimus - ajalooliselt eelistaks mina Yamahat aga ajalugu ei maksa tänapäeval midagi. Nii on kõigiga, Sony, Technics, Yamaha, Pioneer jne. Nad kõik on mõned aastakümned tagasi teinud seadmeid mis on oma jälje ajalukku jätnud aga see tolleaegne tegemine ongi loonud neile kasajal võimalused enam mitte nii seadmete kui pigem müügiartiklite loomiseks - nad tõestasid end 60-70. ja 80-te aastate jooksul, sellest piisas, et nüüd maailm selle saastaga üle ujutada.

Kunagi olid niisugused:
                            Yamaha 101M http://www.audiokarma.org/forums/sho...d.php?t=503573 Seal allpool pildid sellest "biistist"
                            Pioneer SA9500 II näiteks...
                            Technics SU-A seeriad mitte väga kaugest minevikust...
                            Sony TAN-8550 ja veel mitmedki V-FET seeria võimendid, esimene "päris" väljatransistoritega audiovõimendi, sellest ka paljudel juhtudel see kõige-kõige "Vintagem".
                            Mida neil firmadel on aga kaasajal välja panna?
                            Mõni überkallis eksklusiivmudel välja arvata siis mitte midagi, ja niisuguste soetamisvõimalustega inimene ei osta nende nimedega tooteid - vaadatakse siis juba pigem Goldmundi, Mark Levinsoni, Krell-i jne. poole.

Muidugi võib ju püüelda nende vanemate aparaatide poole ja vahel läheb ka õnneks aga üldiselt saab müüki toodute hulgast haigeid ja kärnas eksemplare, korralikud teadjama inimese käes püsivad dekaade ja kaovad orbiidilt teadmata suundades...

BTW: see artikkel, jutt 40mm paksusest esipaneelist jne...okserefleksile kallutab...Ma oma projektile otsisin niisugust, 40mm paksu, 432mm pikka ja 100mm laia balvankat, see kaalub omajagu...14cm lai ja 44cm pikk, 40mm paks jurakas oleks u. 6,7kg.
                            See on täiesti nonsens jutt, et 40mm paks paneel, alumiiniumist. See ise juba kaaluks pool sellest väljahõigatud A-70 17kg massist mille taha nüüd müügimehed on ka hakanud peale teadjamate inimeste arusaamisi pugema - kui on massi millega eputada siis järelikult on hea...Nii alati ei ole ka.
                            Kuulamise kohalt ma ka ei kahetse, et ma isegi EI TAHAKS seda kuulata, ma tean juba mida sealt oodata võib - neid 1000€ H/K võime küll nähtud ja ei suutnud nad küll "vau" efektiga üllatada. See võibolla tekib sealt ~2000-2500€ juurest aga siis mängib juba kindlasti oma osa välimus ja ehituskvaliteet/tehtud rätsepatöö oma osa selles kaasa ja üheselt ei saa ka sealt alates midagi võtta. ca. 6k€ 2 dekaadi vana Goldmund on aga juba justkui teist elu elav, kas teeb sellegi eriliseks väljanägemine või ka sisus kasutatule uskumus, sellele teab vastust ehk vanakurat ise
                            Ma ei viitsi vaielda ja mingeid mõtetuid teooriad jahuda omaaegsete suurtootjate heade ja halbade külgede üle,lihtsalt Pioneer on hakanud taastootma stereovõimendeid A - 10,A- 20,A - 30,A - 50,A - 70 paari neist olen kuulanud erinevate kõlaritega,mulle helipilt meeldis ja leian,et on täiest arvestatav toode taaskord,comeback on olnud edukas,loomulikult ei ole tegu Hi-end tootega,odavama otsa võimendi peaks maksma paarisaja euro piires,ja ilmselt Audese kõlaritega teeks ta pisut paremat häält kui kõlariomaniku praegune Yamaha,millist olen kunagi ka ise omanud,vett talle otseselt peale ei tõmbaks,aga midagi eriti head sealt kõrvu ei kostunud.

Comment

Teema algataja ei ole isegi öelnud millega ta muusikat ette mängib.

Comment

Working...
                              X