Teade

Collapse
No announcement yet.

Pioneer SX-300 uuendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pioneer SX-300 uuendamine

Tere!
    Ma olen juba nädalaid Tevalo foorumis tarka juttu lugenud ja kõrva taha pannud.Nüüd oleks aeg tsipa abi küsida.Ma kasutan vana Pioneer SX-300 resiivrit,silmaga vaadates paistab olevat umbes 70-aastatest, ilus klassikaline välimus, isegi raadiot mängib .Mind huvitab, kas teda annab kuidagi uuendada, helikvaliteeti parandada, minu kehvadele kõrvadele tundub tema heli vaikselt kuulates päris hea kuigi on häirivaid asju-mul on hetkel RRR S-90 järel, millejaoks jääb teda nagu väheks, kui volume umbes 20% peale keerata!, hakkavad tuled vilkuma ja bassid hakkavad plärisema, jääb mulje nagu kõlarid oleks läbi, tegelikult ei ole.Imelik, kui 20% peal enam mängida ei suuda, miks on nii suur skaala :-/.Äkki asi selles, et sellel ajal kui võimendi tehti, ei kujutatud ettegi, et tuleb selline asi nagu Scooter, ja kolmetuuri lugude jaoks käib küll?Ise mõtlesin, et tulede vilkumise vastu peaks aitama kondeka vahetamine suurema vastu, praeguse kondeka peale on märgitud 50v 2200yf, mis mulle kahjuks eriti midagi ei ütle.Kui nüüd parem panna, siis 50v peab olema, aga see 2220yf võiks olla suurem?Seda kah, et võimendi taha on märgitud võimsuseks 65W, mis mulle jälle midagi ei ütle.Võimendi on üldse huvitavalt tühi ja lihtne seest, tavaline toiteplokk, klemmide väärtused ilusti peale märgitud, toitekast läheb osa kondekasse, edasi mitu skeemi, kõik osad võimendist eraldi.Kas oleks mõtekas kuidagi see eelvõimendi osa ära kaotada, see kust balanssi, treblet ja basse muuta saab.Äkki oskate mulle midagi soovitada, mida vahetada võiks ja kuidas, sest raadiotehnikaga ma varem tegelenud ei ole.Mida üldse arvate sellistest vanadest võimenditest, kas on selliseid mõtet sättida, või on kasulikum mõnele lollile maha müüa ja mõni uuem osta?
    Tänan ette,

Henry

Üks pilt kah [img]www.hot.ee/serverkiller/images/Pioneer SX-300.JPG[/img]

Mida üldse arvate sellistest vanadest võimenditest, kas on selliseid mõtet sättida, või on kasulikum mõnele lollile maha müüa ja mõni uuem osta?

Ära sa jumala eest seda asjandust maha küll müü (või kui, siis ainult mulle ;D). See julmalt mõnus vanakooli asi.
    Minu kodukas

Comment

Ära sa jumala eest seda asjandust maha küll müü (või kui, siis ainult mulle ;D). See julmalt mõnus vanakooli asi.
      Seda arvan ma ise ka , muuseas ma 650 eek-iga sain asja

Comment

Päris korras (välimuselt) paistab kah olema. Aga see plärisemine võib olla tingitud ka lahjast toitest :-/ Targemad vennad oskavad äkki öelda?
        Minu kodukas

Comment

Jah, vanakooli asjad on enda hinda päris mitme-mitme kordselt väärt, isegi yhe omanik.

Teemasse, ehk on tegemist hoopisgi jama sisendsignaaliga ?
          kris@andmevoog.eu

Comment

Pildi peal pole minu oma, selle leidsin netist, aga erilist vahet pole, mul on sama heas korras.Paistab, et ma pole teda hinnata osanud, ei oleks uskunud, et nii väärt asi, no kui Tartus Akordi komisjonikaupade poes müügil nägin, olin kindel ostja, alles oli müüki tulnud.Vedas, et müüja teda kruttima hakkas kõvasti, üks potensokas hakkas peale pikka kruttimist ragisema hirmsalt, heheh teine vana, tehnik ilmselt, tagaruumist tuli, tegi nägusid küll, minu selja tagant, no vast müüja teadis, et asi pole korras ja millegipärast mulle rämpsu kaela ei tahtnud sokutada.Õhtul müüja helistas, et valmis ja ma hommikul sõitsin Tartu (ma Viljandimaa inimene) ja kell 10 oli käes

Ei, sisendis asi ei tohiks olla, mul on ta arvuti taga, väga kvaliteetne helikaart on (SB Audigy 2, 24bitti 192000khz), aga ma kontrollin hommikul igaks juhuks üle.

Comment

Võibolla on lihtsalt nii lahja. See 65w viitab ilmselt tarbitavale võimsusele. Selle jagad kahega ja siis veel kanalite arvuga, peaks saama enam vähem võimsuse. See teeb kuskil 15-20w. Ja seda, et sa võid arvutist voluumi nati maha keerata, siis saad võimendist rohkem peale keerata
              TFK Audio
              #tfkaudio
              http://www.facebook.com/tfkaudio/
              http://tfkaudio.blogspot.com/
              - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Arvatavasti nii asi ongi.No tühja kah, las olla nii nagu on, puhastan parem lülitid ära ja naudin asja nii nagu on.Aga üks huvitav asi on veel, tal on raadio heli tunduvalt parem kui sisendi-heli.Et äkki keegi oskab mind selles osas valgustada.Ja vat tal on displei ümbert see läikiv kiht natukene kulunud, kas seda on võimalik taastada?

Comment

Arvatavasti nii asi ongi.No tühja kah, las olla nii nagu on, puhastan parem lülitid ära ja naudin asja nii nagu on.Aga üks huvitav asi on veel, tal on raadio heli tunduvalt parem kui sisendi-heli.Et äkki keegi oskab mind selles osas valgustada.Ja vat tal on displei ümbert see läikiv kiht natukene kulunud, kas seda on võimalik taastada?
                  millist sisendit sa mõtled? kui arvutist lased heli, siis on kindlasti raadio kvaliteetsem. ka korralikult maandatud arvutist tulevad igasugu iseloomulikud sirinad ja pirinad, mida niisama võibolla ei pane tähelegi, aga plaati kuulates hakkavad kõrva. igastahed õnnitlused sulle selle Pioneeri puhul ja head kuulamist vanakooli asjad on väga seksikad ja kvaliteetsed. endalegi on midagi tulemas

Comment

Tänan Mitte kõrvalhelid ei sega, vaid arvutist tulev heli on üldiselt kuidagi "kuiv" ja "tühi", raadiost tulev heli on nagu "mahlasem".Sellist asja on raske kirjeldada, aga vahe on suur.Võimendi sisendi klemmid on väga mustad, aga sellest vast heli nii palju ei muutu.Mida üldiselt arvuti helikaartidest arvata, kas on võimalik sealt head heli saada, või on hea cd-mängija peajagu üle?

Comment

Ka arvutist on võimalik head heli saad selleks vajalik väline helikaart. Loe Audio Foorumist teemat USB helikaart http://www.tevalo.ee/cgi-bin/YaBB.cgi?boar...;num=1079336520.
                      Ja helikaardipuhul ei loe alati mitme bitine ja khz -ne DAC on. CD muusika on alati 44khz-ga converditud.
                      "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Working...
                      X