Teade

Collapse
No announcement yet.

Raadiotehnika 020 väljundis +30v

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kui te olete vaatand all järgnevaid pingeid,siis soovitate  mul vist kül uue lõpvõimu sinna ehitada...

T1:
    E 35V
    B 29V
    K -37V
    ja pinge E ja K vahel 74v

T2:
    E 35V
    B 36V
    K -39V
    ja pinge E ja K vahel 74v

T3:
    E 39V
    B 37V
    K 29V
    ja pinge E ja K vahel 0,14V

T4:
    E -38V
    B -38V
    K 39V
    ja pinge E ja K vahel puudub

kuskil peab midagi väga mäda olema,sest kõik pinged on 30 kuni 40 voldi ringis.Äkki tõesti plaat lekib :-/
    Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

Kas T1 vahepeal välja oled tinutanud ??? Kui jah, kas tinutasid õigesti tagasi ???
      ja kas d1 on ikka terve ???, mis seal peal on ? d814 ei tohiks lasta transside emitteritele vist üle 12 voldi (peast ei tea stabiliseerimispinget)
      Ma ei usu eriti et plaat lekiks
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

T1 olen ära võtnud küll,aga olen ta ka õieti tagasi jootnud.
        Praegu t1 on mul kt209(tööle peaks ju minema,aga helikvaliteet jääb alla,vist)
        D1 oli ka nagu terve,kui ta välja jootsin oli ikka trantside peal umbes 70 volti

Mõtlen E ja K vahel

Comment

Pane d1 palun tagasi, tänu selle puudumisele saadki emitteritel kõrgema pinge. A see kt209 on kindlalt korras ??? baasil PNP baasil ei saa olla 6 volti vähem,kui emitteril
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

lähen vaatan seda t1 vel uuesti,aga kui D1 tagasi panna(ta koguaeg oma kohal,korraks võtsin ta ära) ikka pinge 70 v e ja k vahel
            Muidu oli pinge enamvähem õige,aga võim lihtsalt seisnud parpäeva ja,pinge 70 e ja k vahel

Comment

lähen vaatan seda t1 vel uuesti,aga kui D1 tagasi panna(ta koguaeg oma kohal,korraks võtsin ta ära) ikka pinge 70 v e ja k vahel
              Muidu oli pinge enamvähem õige,aga võim lihtsalt seisnud parpäeva ja,pinge 70 e ja k vahel
              di tinutusega trükirada ei lõhkund ära ??? Mis pinge on d1 peal ???

Comment

T1 olen ära võtnud küll,aga olen ta ka õieti tagasi jootnud.
                Praegu t1 on mul kt209(tööle peaks ju minema,aga helikvaliteet jääb alla,vist)
                D1 oli ka nagu terve,kui ta välja jootsin oli ikka trantside peal umbes 70 volti

Mõtlen E ja K vahel
                Mako sinust saan aru, sa veel koolipoiss aga ma pean
                kolmas kord mainima et otsesidestuses pingevõimendit
                pole enne mõtet mõõta kui väljundis 0 ehk siis lased R12
                parema otsa väljundist lahti ja maandad ära sarnaselt R2ga.

Kunagi sai Riiast lõpuplaate toodud ja neist 100W
                monitori võime tehtud, ju midagi jäi ka kõrvade vahele.

PS. Kahju ,et tänapäeva koolis Krõlovi kuulsa valmi
                olemust lahti ei seletata.
                VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Mako sinust saan aru, sa veel koolipoiss aga ma pean
                  kolmas kord mainima et otsesidestuses pingevõimendit
                  pole enne mõtet mõõta kui väljundis 0 ehk siis lased R12
                  parema otsa väljundist lahti ja maandad ära sarnaselt R2ga.

Kunagi sai Riiast lõpuplaate toodud ja neist 100W
                  monitori võime tehtud, ju midagi jäi ka kõrvade vahele.

PS. Kahju ,et tänapäeva koolis Krõlovi kuulsa valmi
                  olemust lahti ei seletata.

A kuidas Sina seletad seda 30V difastme emitteritel ja kuuevoldist baasi-emitteripinget. Pakun, kui juba seal on midagi mäda siis ei saa ka lõpus null olti olla.

Martin@jaaniõhtutel oma uku020-t läbi lasknud ja n korda neid remontinud.

Comment

A kuidas Sina seletad seda 30V difastme emitteritel ja kuuevoldist baasi-emitteripinget. Pakun, kui juba seal on midagi mäda siis ei saa ka lõpus null olti olla.

Martin@jaaniõhtutel oma uku020-t läbi lasknud ja n korda neid remontinud.
                    Nüüd on kindlasti läbi, aga enne kui veel oli T2 EB vahel
                    2V võis terve olla ja kaks volti seetõttu, et väljundis
                    oli pinge.
                    Vaat kui juhtud remontima võimu mille lõputransid
                    maksavad üle 1,5t siis 7x mõtled, 9x mõõdad ja veel mõtled
                    enne kui kolbe haarad, mitte vastupidises järjekorras.
                    Seetõttu on kujunenud harjumuseks probleem minimiseerida
                    ja lahendada osade kaupa, antud juhul lõppastme mõlemit
                    õlga võimalik eraldi vaadata, mis Makol tegematta jäi.
                    Ülemise õla transside reziimid jäid täpsustamata,
                    kuna väljundis pinge siis tuleb mõõta väljundi suhtes jne.

Comment

kui palju on pinget D1 ja mida tähendab, et pinge T4 K-E vahel puudub?

Comment

Nüüd on kindlasti läbi, aga enne kui veel oli T2 EB vahel
                        2V võis terve olla ja kaks volti seetõttu, et väljundis
                        oli pinge.
                        Vaat kui juhtud remontima võimu mille lõputransid
                        maksavad üle 1,5t siis 7x mõtled, 9x mõõdad ja veel mõtled
                        enne kui kolbe haarad, mitte vastupidises järjekorras.
                        Seetõttu on kujunenud harjumuseks probleem minimiseerida
                        ja lahendada osade kaupa, antud juhul lõppastme mõlemit
                        õlga võimalik eraldi vaadata, mis Makol tegematta jäi.
                        Ülemise õla transside reziimid jäid täpsustamata,
                        kuna väljundis pinge siis tuleb mõõta väljundi suhtes jne.

Nõustun Sinuga...olen ise kah oma vitsad kätte saanud omal ajal. Aga kust siis  muidu tulevad kogemused. Siis vähemalt tulevikus tead mis teed ja paned totekaitsmete asemele 50 oomised takistid..Kui palju ma oleks omal ajal raha kokku hoidnud.....
                        OT
                        (kõge suurem lollus, mida omal ajal tegin (mingi 8-9 aastane) oli see, et hakkasin skeemidest takisteid elimineerima, et asi kõvemini kisendaks ;D
                        /OT

Edit OT
                        Muide omal ajal jäid mul suvalisest trükkplaadist peale kolvi pealelaskmist riismed järgi /OT

Comment

kui palju on pinget D1 ja mida tähendab, et pinge T4 K-E vahel puudub?
                          See tähendab, et T4 on küllastuses või lühises .

Comment

TO: mako
                            Mina pakun sellist varianti. Tinutad välja kõik transid mõõdad testriga üle, kas on korras ja siis taastad skeemi täpselt esialgsel kujul. Vist on kõige lihtsam.

Comment

Jyrka, vaata T4 pingeid, mis anti.

Comment

Tuleks siis mul kõige targem ära vahetada kõik transid?
                                Aga kt203 võib siis asendada kt209?
                                kt807 asendada kt817 ?
                                p308 asendada kt315 :-/ võ kt339-ga

Aga Jyrka-ühendasin r12 parema otsa läbi 22k taki väljundisse,ja väljundist minge kadunud

ja mida tähendab, et pinge T4 K-E vahel puudub
                                See tähendab et pinge emitteri ja kollektori vahel,siis üks testri juhe emmiteri peal ja teine kollektori peal.Või nii ei tohigi mõõta ???

Comment

Working...