küsimus oli selles, et kui kollektoril on +39v ja emitteril -38v siis pinge nende vahel on77v.
Teade
Collapse
No announcement yet.
Raadiotehnika 020 väljundis +30v
Collapse
X
-
Kui ma kõik transid ära vahetan(tervete vastu),dioodid üle kontrolliksin(olid terved),stabiltronid ära kontrollin,siis peaks ju teoreetiliselt võim käima minema ???,või saab kuskil mõni takisti katkestuses olla,näiteks potekas,nagu Martinj kirjeldas kellegi teemas poteka kohta.
Edit:kas mõni konde ei saa nii lühises olla,mina seda muidugi ei arva,aga äkki keegi arvabElas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217
Comment
-
väljundi nulli ei tohiks mõjutada, reguleerib see vaid jõudevoolu.
Edit: a mõõda konded üle
Kui tegin nii nagu ütles Jyrka,ühendasin r12 parema otsa läbi 22k taki väljundisse,sain väljundisse pinge 50 millivoldi ringis(tester ei näita nii täpselt) ja t3 peal olev kampol läks suitsema :-/Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217
Comment
-
Kui tegin nii nagu ütles Jyrka,ühendasin r12 parema otsa läbi 22k taki väljundisse,sain väljundisse pinge 50 millivoldi ringis(tester ei näita nii täpselt) ja t3 peal olev kampol läks suitsema :-/[/quote]
Loe uuesti mu jutt läbi ja MEIL ka
R12 ots ju on väljundis ja selle suurendamine küll valjundist pinget ära võta . Kontrolli oma väljavõetud
plaadi ühendused ka üle.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
See pote seal skeemis väljundi nulli ei tohiks mõjutada, reguleerib see vaid jõudevoolu.
Edit: a mõõda konded üle ???
õäöü
Usun, et ie paneb segast vahel (imelikud kooditabelid) mul ise näen kah sigrimigri ;D
Kui tegin nii nagu ütles Jyrka,ühendasin r12 parema otsa läbi 22k taki väljundisse,sain väljundisse pinge 50 millivoldi ringis(tester ei näita nii täpselt) ja t3 peal olev kampol läks suitsema
Soovitus. varu nati raha ja osta poest uued transistorid (kõik) ja tinuta õigesti sisse ja hakkab tööle
Edit: ja enne uute transsidega asja pingestamist pane kaitsmete asemele umbes 10 oomised 2 vatised takistid. Lõputransse ära esialgu külge ühenda. Kõlar peab vaikselt puhtalt mängima hakkama. Takistid asenda kaitsmetega tagasi alles siis, kui koos lõputranssidega mängib vaikselt puhtalt.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
sinna pingevõimendusastmesse ära kt315 pane, selle transi peale jääb ju teatud olukorras isegi kuni 70V. Kui juba sinna midagi asemele panna, siis kt940. Seal pole eriti oluline,kas räni või germaaniumtranss.
Kui vahetad sisendastmes transse vaata, et mõlemad oleksid sama marki (kui panid kt209, siis kindlalt mõlemad)
Edit: p307 on vist minuteada ränitranss
ja kui Sul pole muid transse siis:T9 asemele pane kt315 ja t10 asemele kt361.
Nende kt807te asemele võid kt805-d panna kah, aga asendama pead mõlemad korraga.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
paistab,et suurem parandamise tuhin on mööda läinud. printisin selle foorumi endale välja, nüüd on käepärast hea õppevahend-"Kuidas ei tohi võimendit parandada" kui sa pärast kõiki neid vahetamisi ja katsetusi trükiplaati lõplikult ära ei rikunud, siis on veel ehk lootust võimendi korda saada.milles su põhiviga oli?sa lootsid, et kohe-kohe öeldakse, et vaheta see ja see , ja ongi kohe korras.ega ikka ole küll, keegi polnud meist su võimendit näinud. meie asi oli pakkuda ideesi, sinu asi kontrollida ja esitada andmeid. mida täpsemad andmed annad, seda täpsemat nõu saad. kuisoovid minna uuele katsele, siis anna teada.
Comment
-
Korda tahaks ikka saada,ma lihtsalt tegin pausi,et mitte jätkata samamoodi nagu siiamaani olen teinud
printisin selle foorumi endale välja, nüüd on käepärast hea õppevahend-"Kuidas ei tohi võimendit parandada"
Aga kui olen kogund ja aega saan,eks ma siis hakkan edasi aretama.
kui sa pärast kõiki neid vahetamisi ja katsetusi trükiplaati lõplikult ära ei rikunud,Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217
Comment
-
vene getinaks oli väga kehva kvaliteediga, ja kui liiga usinasti juppe vahetada, siis võttis fooliumribad plaadi küljest lahti.alusta sellest, et kontrolli kõik väljavõetud transistorid üle(mõõda siiretel nii päri- kui vastutakistust)ja anna teada, mis õnnestus läbi lasta.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment