Teade

Collapse
No announcement yet.

Stk4182 ii

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Stk4182 ii

sain pealkirjas antud võimu kivi tööle nyyd on kysimus kas see on hea võim ja kuidas ma saaks heli paremaks ? kas on mõtet panna paremad komponendid ? ja on kysimus ka takistiga nimelt on 10 oomised takistid lõppudes originaal on 10 oomi ja 1/2w aga mul on üks pantud 10 oomi ja 3w kas see muudab midagi ? kas ma peaks teise samasuguse takisti panema ?

Vs: Stk4182 ii

Total harmonic distortion THD Po = 1.0W, f = 1kHz 0.3 %
    Mis on minu arvates kohutav.
    1W on selline keskmine kuulamiseks piisav võimsus olenevalt kõlarite tundlikusest.
    Takistite võimsus ei mängi enamasti mingit rolli.

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
      Total harmonic distortion THD Po = 1.0W, f = 1kHz 0.3 %
      Mis on minu arvates kohutav.
      1W on selline keskmine kuulamiseks piisav võimsus olenevalt kõlarite tundlikusest.
      Takistite võimsus ei mängi enamasti mingit rolli.
      nii et ei ole mõtet panna paremaid komponente ?

Comment

Võib ju ikka panna kui taskud raha täis

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
          Võib ju ikka panna kui taskud raha täis
          eesmärk ple raha raisata ja kas 2x3300uF ja 2x820uF toite lüüdi on piisavad selle võimu jaoks ? trafo väljund juhtmed on 22awg

Comment

kas see Total harmonic distortion THD Po = 1.0W, f = 1kHz 0.3 % on väga halb ss ? mis see tähendab ?

Comment

THD tähendab moonutusi helis. Mida suurem protsent seda suurem on ka moonutus. Asi väga hull ei ole. On palju hullemaid. Kui sulle heli meeldib on kõik korras ju. Toiteplokk peab olema hästi tehtud, on ka helis tulemus parem.

Datasheedis on ka trükkplaadi joonis olemas ja muu info - http://pdf.datasheetcatalog.com/data...yo/STK4182.pdf

Üldiselt tuleb tähelepanu pöörata kondensaatori valikule.

Sellest võimendist saad 2 x 45 W miinimum THD 0,4 protsenti. Ei ole kõige hullem. Heli on võimalik ka nii paremaks saada kui vähendada pinget ja ampreid lisada.
              viimati muutis kasutaja plaaster; 13 April 2014, 22:48.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
                THD tähendab moonutusi helis. Mida suurem protsent seda suurem on ka moonutus. Asi väga hull ei ole. On palju hullemaid. Kui sulle heli meeldib on kõik korras ju. Toiteplokk peab olema hästi tehtud, on ka helis tulemus parem.

Datasheedis on ka trükkplaadi joonis olemas ja muu info - http://pdf.datasheetcatalog.com/data...yo/STK4182.pdf

Üldiselt tuleb tähelepanu pöörata kondensaatori valikule.
                mis mõttes tuleb tähelepanu pöörata kondensaatori valikule ? et mis mahus ? mul praegu on pantud 4 kondet ja 8240uf kokku aga pinget ma mõõtnud ple

Comment

Kondekate valikul tuleb tähelepanu pöörata. Kas mahtuvus on õige ? Näiteks kas 10 uF on ikka 10 uF ? Kui kondekas vananeb siis ka mahtuvus väheneb. Ja muidugi uutel kehvadel kondekatel erineb see näit mis peale kirjutatud. Teine asi on ERS. See peab olema võimalikult madal. Ja muidugi tuleb jälgida pingetaluvust. Ei saa panna 10 V kondekat kuhu on vaja 16 V kondekat. Mina soovitaks võtta varuga. Näiteks vaja on 1000 uF 16 V. Mina paneks 1000 uF 25 V. Sellega pikeneb kondeka eluiga. Erinevad margid annavad ka erineva tulemuse. Neid on palju ja valikut on raske teha. Kas võtta Elna, Cemi - Con või hoopiski mundorf. jne. Üldiselt tehakse valik rahakoti järgi.

8240uf kokku
                  Seda on sellisele võimendile vähe. Võrgumüra filtreerib ära küll. Aga jõudlust eriti ei saa. Mina paneks 4 x 10 000 uF. Sellest peaks piisama.
                  viimati muutis kasutaja plaaster; 14 April 2014, 10:24.

Comment

Kondekate valikul tuleb tähelepanu pöörata. Kas mahtuvus on õige ? Näiteks kas 10 uF on ikka 10 uF ? Kui kondekas vananeb siis ka mahtuvus väheneb. Ja muidugi uutel kehvadel kondekatel erineb see näit mis peale kirjutatud. Teine asi on ERS. See peab olema võimalikult madal. Ja muidugi tuleb jälgida pingetaluvust. Ei saa panna 10 V kondekat kuhu on vaja 16 V kondekat. Mina soovitaks võtta varuga. Näiteks vaja on 1000 uF 16 V. Mina paneks 1000 uF 25 V. Sellega pikeneb kondeka eluiga. Erinevad margid annavad ka erineva tulemuse. Neid on palju ja valikut on raske teha. Kas võtta Elna, Cemi - Con või hoopiski mundorf. jne. Üldiselt tehakse valik rahakoti järgi.

Seda on sellisele võimendile vähe. Võrgumüra filtreerib ära küll. Aga jõudlust eriti ei saa. Mina paneks 4 x 10 000 uF. Sellest peaks piisama.
                    originaalis oli seal 2x3300uf praegused konded on 63v ma arvan et ma võtan vist midagi sinnakanti. kuidas ma seda ERS saan vaadata ? mis see tähendab ?

Comment

originaalis oli seal 2x3300uforiginaalis oli seal 2x3300uf
                      Originaalis tehakse palju asju. Täitsa oleneb kuidas asja tööle tahetakse panna.

kuidas ma seda ERS saan vaadata
                      Sellejaoks on spetsiaalne mõõteriist. Tähendab Equivalent series resistance. Ei tea kuidas seda eesti keelde tõlkida. Enamus kondekate datasheedides on kirja pandud palju ERS on.

praegused konded on 63v ma arvan et ma võtan vist midagi sinnakanti.
                      Mõõda pinge ära peale dioodsilda ja kondekat. Selle järgi otsusta mis pingetaluvusega vaja läheb. Mida suurema pingetaluvusega kondeks on seda kallim on hind.

a kas võtta mitu väikse mahutavusega või 4 suurt ?
                      Kuidas ruumi on ? Mitu väiksema mahtuvusega kondekat pannes on hea eelis see, et ERS väheneb. Kuid võtab palju ruumi. Ja lisanduvad muud nüansid.
                      viimati muutis kasutaja plaaster; 14 April 2014, 13:30.

Comment

Originaalis tehakse palju asju. Täitsa oleneb kuidas asja tööle tahetakse panna.

Sellejaoks on spetsiaalne mõõteriist. Tähendab Equivalent series resistance. Ei tea kuidas seda eesti keelde tõlkida. Enamus kondekate datasheedides on kirja pandud palju ERS on.

Mõõda pinge ära peale dioodsilda ja kondekat. Selle järgi otsusta mis pingetaluvusega vaja läheb. Mida suurema pingetaluvusega kondeks on seda kallim on hind.

Kuidas ruumi on ? Mitu väiksema mahtuvusega kondekat pannes on hea eelis see, et ERS väheneb. Kuid võtab palju ruumi. Ja lisanduvad muud nüansid.
                        aga kas siis võtta mitu väikse mahutavusega v 4 suurt ?

Comment

Võta parem 4 suurt mis on normaalsete näitajatega.

Kuidas sa ültse kavatsed toite teha ja mis sul praeguseks tehtud on ?
                          viimati muutis kasutaja plaaster; 14 April 2014, 14:00.

Comment

Siin üks müüs kolm-neli korda odavamalt lüüte, temalt saad kasvõi sada faradit kui tahad.

Comment

Võta parem 4 suurt mis on normaalsete näitajatega.

Kuidas sa ültse kavatsed toite teha ja mis sul praeguseks tehtud on ?
                              http://www.upload.ee/image/4002511/toide.png umbes nii ? aga dioodi konded ple sama väärtusega nagu seal 100nF panen arvatavasti

Comment

Working...
                              X