Teade

Collapse
No announcement yet.

Vana võimendi kondekate vahetus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vana võimendi kondekate vahetus

Tervist, see nüüd on natukene algajalik küsimus aga loodan, et näkku ei lööda.
    Sain normaalse summa eest endale lõpuks kätte JVC A-X7 SuperA klass võimendi. Praegu pole veel probleeme aga kuna tegu on üsnagi vana võimendiga ehk üle 30 aasta, siis on tulevikus oodata, et oleks vaja kondensaatorid välja vahetada. Interneeduses tuulates olen kuulnud, et mõned mehed on enda võimendi heli ära rikkunud uute kondekate panekuga hoolimata sellest, et faradid klapivad. Seega küsimus, et millise firma kondekaid peaks eelistama, kui kunagi tulevikus see töö ette tuleb? Ma usun, et sama töö tuleb ette võtta ka A-X1 võimendiga, mille lülitid ja poted said puhastatud juba.
    -

Vs: Vana võimendi kondekate vahetus

Elna Silmic II pidavat suht hea ussiõli/hinna suhtega olema. Edasijõudnud vist püüavad üldse lüütidest hoiduda...
    Mul 40a vana võim ja esialgu ei hakka vanakest pimpima - töötab niigi hästi ... kui siis vol pote tahaks vahetust.
    -

Comment

Mul on 79 aasta Pioneer, millel mõõtsin osad väiksemad konded üle. Nii signaali, kui toiteahelate omad. Üksikutel oli mahtuvus kuni 20% väiksem, enamikul täiesti ok.
      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Paljud vanad konded on vastupidavamad kui tänapäevased.. Muidugi on kvaliteetsemaid kah. Elna silmic II signaali lüütide asemele ja toitesse mõned suuremad aga mõõtudelt samad madala takistusega lüüdid. Heli muutub kindlasti aga kuhu poole seda saad alles siis teada kui töö on tehtud.
        viimati muutis kasutaja imelik poiss; 15 September 2014, 18:35.

Comment

Mõistlik oleks olemasolevad kondensaatorid üle mõõta, kas mahtuvused on alles. Kaugeltki mitte kõik lüüdid ei kuiva 30 a. jooksul ära. Kui mahtuvused on normis, siis ei näe muud põhjust kondekaid vahetada. Teine probleem, mida on vanema pooljuhtelektroonika puhul näha olnud - transistorid vananevad aja jooksul ja nende parameetrid halvenevad (toimub pooljuhtide difundeerumine). Seda on näha olnud enamalt germaaniumtransistorite korral. Aga eks seadme kasutamine näitab, mis asjad ajale järele on andnud. Hooldus oleks vaja teha igal juhul, kui plaan seadet kasutama hakata ja mitte ainult riiulikaunistusena.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

ega ma enne vahetama hakkagi, kui konkreetselt sisselülitusel üks kanal teisest maha jääma hakkab või võrgumüra sisse lendama või mingi muu anomaalia. 34 aastat vana vanuri kohta toimetab ta minu arust vägagi adekvaatselt Küsimus on lihtsalt ennetav, et kui kunagi tulevikus vaja läheb, siis on mul ettenägelikult alusbaas olemas, millest lähtuda.
            -

Comment

Ussiõli leiad siit: http://www.hificollective.co.uk/comp...apacitors.html

Comment

Suur tänu kõikidele vastajatele, infost on mulle väga palju abi
                -

Comment

It is difficult to choose good smoothing electrolytic capacitors. Across forums each one gives it own recipe. Black Gate, Elna, Panasonic... what is the best for my audio device? In theses pages, I give a listening comparison between famous series.

Comment

See on sisukam : http://www.elfafoorum.eu/threads/673...light=lugemist

Comment

Рассматривая параметры различных серий конденсаторов, я пришел к выводу о несостоятельности возгласов в Интернете, что аудио конденсаторы - это просто рекламный ход. Можно сказать так, что большая часть производителей как аудио позиционируют серии, в которых сочетаются все лучшие параметры, это: тангенс угла потерь, ток утечки, низкий импеданс. Снижение тангенса угла улучшает передачу высоких частот. Снижение токов утечки понижает шумы. Снижение импеданса снижает искажения.

Comment

Working...
                      X