Teade

Collapse
No announcement yet.

140уд1а kividega klapivõim?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

140уд1а kividega klapivõim?

Tervitused!
    Sai siis natuke juppe sorteeritud ning sahtli põhjast tuli välja paar 140UD1A opampe, nõukaajast muidugi, metallkestades ja puha.
    Juba mõnda aega on mul plaanis olnud valmis nokitseda mingi klapivõim, kuna süleri heliväljundist lihtsalt ei tule piisavalt võimsust et minu kõrvaklappe (AKG K142HD) valjult laulma panna. Ja siis tekkis mõte, et äkki saaks nende vene opakatega midagi aretada. Aga skeemi ei ole. Google otsinguga leidsin kivide kohta infot küll, aga skeeme ei ole.
    Ehk oskab keegi siit foorumist midagi soovitada? Kas näiteks tavalist CMoy skeemi kannataks kasutada nende vene kividega? Midagi sellist näiteks: http://headwize.com/?page_id=707
    Toitepinge +-6.3V, +-10%
    Mis arvate? Tasuks proovida?
    Tänud!

Edit: Click image for larger version

Name:	ud1.PNG
Views:	1
Size:	16,4 KB
ID:	877572

Kas see toimiks? Jalgade numbrid on netist mingi joonise järgi võetud, ei oska õelda mis teha teiste jalgadega, kokku on neid 12.
    viimati muutis kasutaja Juuljuz; 04 m 2014, 16:23.

Vs: 140уд1а kividega klapivõim?

Vastus on eitav. Neil on väljund väga lahja ja tahab klappide tarbeks veel transistorastet juurde saada. Puudusi on veelgi, võta parem ikka mõni kaasaegsem klots, nad ei maksa ju poes suurt midagi.

Comment

Selge. Paistab siis et prügikasti kraam
      Aga ei ole ole hullu, tegelikult oligi plaanis teha võim millel sisendis OPA2134 ja väljundiks n.n. "diamond buffer"

Comment

Need nublakad olid kohati märgatava kollase metallkestaga? Selliseid keegi ikka tahab, pane prügikasti midagi muud.

Comment

Hõbe metallkest, alumine äär ja jalad on kuldsed.

Comment

K140UD1 kaalub kuskil 1,5 grammi. Kui Sul on neid kümme tükki, siis see teeb 15 grammi. Basemetal pakub kilost 140€, kui ma nende vebilehest õieti aru sain. Kümne opaka eest (lõikamata jalgadega) saab seega ca 2€. Eks ole ka teisi kollase metalli kokkuostjaid aga enam-vähem saab juba teada, kas tasub kohalkäimist ära või mitte.

Comment

Mul on neid kaks tükki ainult, seega ei ole mõtet viia vanarauda :P
              Ja ei viitsi neid alles hoida ka, et äkki läheb kellelgi vaja, ei viitsi ausalt õeldes nii odavaid asju posti viia ega midagi.

Comment

Mõne vana vene võimendi remondiks sobivad ikka, kui originaalsus on oluline. Neid oli vist Radiotehnika UKU-020 ja mingis Arkturis ka. Fikseeritud sagedustega väikeses helisagedusgeneraatoris jne. A on muidugi 6,3V ja B 12V, seda peaks küll arvestama.

Comment

Esmalt postitatud Juuljuz poolt Vaata postitust
                  Mul on neid kaks tükki ainult, seega ei ole mõtet viia vanarauda :P
                  Ja ei viitsi neid alles hoida ka, et äkki läheb kellelgi vaja, ei viitsi ausalt õeldes nii odavaid asju posti viia ega midagi.
                  Soovitused minema visata või realiseerida on muidugi toredad.
                  Aga väikeseks näpuharjutuseks on nad sobivamad.
                  Click image for larger version

Name:	ud1a_1.jpg
Views:	1
Size:	66,4 KB
ID:	868841

Comment

Ma viskaks need kus kurat ja kombineeriks LME49990 ja TPA6120A2... Või kasvõi OPA27 ja komplementaarne transistori paar... neid opakaid on igasugused.. Lihtsalt esimesed mis pähe tulid.

Comment

Arvan ka, et pigem ehitan oma OPA2134 kivi ja bufferiga midagi. Ausalt õeldes ei viitsi nendega jamada, eriti kui kvaliteet ning väljundvõimsus on kahtlased.

Comment

Ma ehitasin midagi sarnast:

Aga ma kasutasin kõrgemat pinget ja kasutasin seda lõppvõimuna... Suht naljakas asi kukkus välja

Lõpuks tegin natuke korralikuma, sest heli meeldis

V
                        õiks veel oma kama sheerida aga ei viitsi
                        Aa seda plaati ma ei teinud, sellel väike kala sees.

Veel üks natuke keerukam aga natuke parem disain http://www.elisanet.fi/ch/ARGA10cir.jpg
                        viimati muutis kasutaja imelik poiss; 04 m 2014, 23:34.

Comment

Esmalt postitatud imelik poiss poolt Vaata postitust
                          Ma ehitasin midagi sarnast:

Aga ma kasutasin kõrgemat pinget ja kasutasin seda lõppvõimuna... Suht naljakas asi kukkus välja

Lõpuks tegin natuke korralikuma, sest heli meeldis

V
                          õiks veel oma kama sheerida aga ei viitsi
                          Aa seda plaati ma ei teinud, sellel väike kala sees.

Veel üks natuke keerukam aga natuke parem disain http://www.elisanet.fi/ch/ARGA10cir.jpg
                          Mul väga sarnane asi plaanis, oli vist Lehmanni skeemi järgi. Plaat valmis joonistatud ja nüüd ootan nädalavahetuseni kuni sõber plaadid valmis teeb. Kui õhtul koju jõuan siis riputan siia ka skeemi üles, ehk tahab keegi ehitada

Comment

Kui vene klotsidsest rääkida siis on üks selline selleks otstarbeks kivi, üks lihtne ja töökindel ja hea kvaliteediga!

Arvata võib, et neid ka veel siin foorumis kellegi on üleliigseid ja veel liikumas. Kui kellelgi tekib huvi ja on skeemilugemisega raskusi siis http://lib.chipdip.ru/032/DOC001032199.pdf all paremal nurgas on klapivõim stereo variadis olemas, aga ilma sisendniovoo regulaatorite ja toitepolkita, need tuleb ise juurde projekteerida, kahepolaarne toide+- 15V
                            viimati muutis kasutaja humax; 05 m 2014, 12:18.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                              Kui vene klotsidsest rääkida siis on üks selline selleks otstarbeks kivi, üks lihtne ja töökindel ja hea kvaliteediga!

Arvata võib, et neid ka veel siin foorumis kellegi on üleliigseid ja veel liikumas. Kui kellelgi tekib huvi ja on skeemilugemisega raskusi siis http://lib.chipdip.ru/032/DOC001032199.pdf all paremal nurgas on klapivõim stereo variadis olemas, aga ilma sisendniovoo regulaatorite ja toitepolkita, need tuleb ise juurde projekteerida, kahepolaarne toide+- 15V
                              Kuidas heli iseloomustaksite?
                              Kuramus, Nägin vist isegi et mul oli neid kive mingi plaadi peal. Kui väärt kraam siis joodan maha ja teeb klapivõimu

Edit: Tekkis üks küsimus vahepeal. Nimelt kasutan hetkel kõrvaklappide võimendina Resprom EMC1511 võimendit (115W per kanal klappide jaoks täitsa piisav ) nii, et klapid (55ohm) ühendatud otse kõlariväljundisse, ning väga mõnus heli on. Aga kogu aeg on taustal selline jaikne "pinin". Kõlaritega ei ole väga aru saada aga stuudio monitor klapid toovad selle ilusti esile. Kui nüüd müra vähendamiseks ühendada väljundi ja maanduse vahele umbes nii 0.01uF kilekonde näiteks, kas see lahendaks probleemi ja kas see heli ka muudab?
                              viimati muutis kasutaja Juuljuz; 05 m 2014, 23:35.

Comment

Working...
                              X