Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Ei ole uustulnuka poolt ilus asjatundjat õpetada
aga võimendust wattides ei mõõdeta.
Kui mõtlesid võimsust, siis tootja lubab LM1875-l keskeltläbi 20W, sõltuvalt toitest ja koormusest max 30W.
See pole aga antud juhul esmatähtis.
Originally posted by KaruTEC@Apr 7 2004, 12:24 Kivivõimu korral on minimalismist kohatu rääkida.
100 transi ja 10 tagasisidet.
arusaadav. see mis seal kivi sees peitub on muidugi teine maailm. minimalismi all on vast ikkagi mõeldud väliste komponentide vähesust ja tänu sellele ka võimalikult lühikest signaali teed.
Vaidleks siinkohal pisut vastu... Alati pole see nii. Näiteks LM 3875 sisaldab piisavalt vähe komponente. Ning see on minu arvates ka üks põhjusi, miks on see kivi Gainclone'de puhul rohkem hinnatud. Ehitan ise hetkel üht sellist (lampsisendiga) ning olen esialgsete muljete baasil päris rahul. Peaks varsti saama asja torgata ka stiilis 15K maksvate JBL-ide taha ning kuulata siis korralikust allikast pärit heli ja muljeid jagada
Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu
Kus see vähe on?
Juba lihtsustatud LM3875 skeemis on 20 transi, täis skeemis vähemalt kaks korda rohkem. Lisaks pole väljund komplimentaar paaril tehtud vaid kõik transid on npn.
Hmm... 1875 lihtsustatud skeem hõlmas igatahes oma 4 korda rohkem ruumi... Aga see oli ainult minu isiklik arvamus.
Ja samas mõtte iseehitatud Hi-Fi lampvõimust matsin maha, kuna ei õnnestund väljundtrafodele piisavalt suuri/õhukeste plekkidega südamikke leida. Nii et lihtsalt ehitatavaks jäävad vist ikkagi igasugu pulad siinmail... Ja ega ausaltöeldes pole neilgi kõrvaga kuuldes väga viga... pigem on viga kõlarite lineaarsuses. Olen oma lühikese elu jooksul kuulnud/näinud ainult üht paari sirgeid kõlareid ja need on noodsamad JBL-i kaheribalised, mille taga tahaks võimu katsetada.
Nii et jah elu on meil saast siin pisikeses Eestis, kuna kõigi asjade eest küsitakse hingehinda ning ainus võimalus midagi teha on kõik algusest lõpuni ise teha, kui just pappi seljakotiga pole
Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu
Originally posted by KaruTEC@Apr 8 2004, 00:42 Point selles ongi: signaali tee ei ole lühike.
Padajutt 100%
Kusjuures ma nõustun Sinuga.
Kui tahetakse teha võimalikult väheste komponentidega ja sirget signaali ülekannet , siis tuleb jätta välja igasugused ov-d ja ka paratamatult sellega kaasnevad tagasisided.
Tagasisidel (ka negatiivsel) on väga paha omadus. Nimelt jõuab see võimendi sisendisse alati teatud hilistumisega ja seetõttu võivad moonutuda järsud signaalihüpped.
Harmoonilistest.
Igasugu harmoonilised lisanduvad signaali siis , kui see läbib suvalist mittelineaarset ahelat. Ja tekib neid alati (nii paaris kui ka paarituid) .Lampastmetel ja ka väljatransistoriga astmetel tekib paarisharmoonilisi rohkem kui bipolaartransistoritega astmetel.
Ja ei ole need paarisharmoonilised nii meeldivad midagi. Paarisharmoonilisi näiteks saad signaali juurde hulgi kui lõikad signaalist ühe poolperioodi ära.
Ja minuarust on suurelt see gainclone mõju (ja paljudel ka lampvõimu mõju) psühholoogiline nähtus. Et asi peab tingimata parem olema.
Minu jaoks ei erine see gainclone üldse transistorvõimust, seepärast ma ennist end valgustada lasingi. Parem tee transsidel korralik võim (läheb neid ka vähem). Ja Toiteploki võib alati korraliku teha.
Martin@omab tda2050 gainclonet
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Eks see fenomen ole muidugi inimese enda lootus, aga kui paljud meist suudavad üldse heli objektiivselt hinnata?
Kriitiliselt asja võttes kõlab gainclone näiteks minu vanast Majak 233 maki võimust paremini. Vähemalt mis esmamuljesse puutub. Aga see on minu täiesti subjektiivne arvamus. Ühtki korralikku Hi-Fi lampvõimu pole kahjuks saanud veel kuulata, nii et ei oskagi selle koha pealt eriti kaasa rääkida.
P.S. martinj, ma tean, et sa fännad Majakke, nii et ära võta asja isiklikult
Tsiteering teemast "gainclone, pole Eestis populaarne..."
Jyrka Postitatud: Feb 2 2005, 10:43
Eelmised gainclone teemad vajusid peale mõningast kriitikat kohe ära, võiks ikka
ideede eest võidelda.
No ma siis võitlen
Võrreldes eelmise aasta kevadega ei ole võimuga seoses midagi muutunud - ikka laua peal maketina laiali. Oma rolli aga, milleks sai tehtud, täidab.
Peale esimesi postitusi tekkinud kriitikalaviini püüdsin veel võrdlusteste teha. Hoolikalt sealjuures, nivood täpselt välja reguleeritud, ilma tämbriplokita, kõlarid läbi ümberlüliti, et saaks vahetult soundi võrrelda. Priboiga ja ka TDA7294(3)-ga. Tulemus sama, mina erinevusi ei märganud. Korraks kamandasin naise ja lapsed ka appi, aga ei midagi. Tunnistan, et ei oma kahjuks just parimaid kõrvu (tundlikkus ja sageduskarakteristika on viletsad, arstid mõõtsid ) ning teised pereliikmed vahest ei osanud (kogemuse puudus) ja viitsinud asjasse süveneda.
Siit minu jaoks isiklikult kõige olulisem järeldus - see lihtne kahest kivist, kuuest takist ja kuuest kondekast, potekast, dioodsillast ja trafost koosnev võimuke on minu jaoks piisavalt hea.
Parafraseerides pesupulbrireklaame - kui vahet ei ole, milleks siis maksta rohkem?
Pole ju minu süü, et rahvas seda gainclone`ks hüüab, armastab ja vihkab.
Muuseas - gainclone kritiseerijate argumendid on mulle tunduvalt arusaadavamad kui pooldajate "hosianna".
Kõik see muidugi ei tähenda, et minu jaoks kirjeldatud LM1875 gainclone nüüd see lõplik ja viimane võim on
Comment