Teade

Collapse
No announcement yet.

Idee TDA2003-ga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Igale TDA2003-le sai nüüd toitejalgade vahele joodetud 100uF elektrolüüt ja 0,1uF keraamiline kondensaator. Õlgade pingemõõtmisest ka:

TDA7240:
    1) 7,26V
    2) 7,30V

TDA2003-1:
    1) 7,21V
    2) 5,5-6,6V (testeri näit kõigub pidevalt siia-sinna)

TDA2003-2:
    1) 1,37V
    2) 5,5-5,6V

Toitepinge on 15,4V.

Mida nende TDA2003 ebavõrdsete õlgadega ette võtta? OK, seda viimast küsimust ei hakka ära kustutama, aga lähen tuhnin ka foorumis suts.

Äkki on põhjus kivides (s.t. nad said ennemalt kenasti kõrvetada ju, samas datasheet ütleb, et asjal peaks olema thermal overrange'i vastane kaitse; muide, nüüdsel pingemõõtmisel kivid ei kuumenenud).

Jan

Comment

Nii. Juba läheb, genereerimine kadus, kui ilma signaalita on kivid jahedad.
      Nüüd räägi kuidas sa toiteploki tegid (silumiskondekad kui suured).

Comment

Evo skeemis viga!
        Ära vahetatud R10 ja R11 (tagasiside) väärtused.
        Pin 4(väljund) ja 2(sisend) vahel peab olema 1k(R11) ja pin 2st maasse 10R(R10).

Comment

Oma tähelepanematuses ma seda viga ei märganudki ja skeemi jootsin õieti. :blink: Ometi annab R7 ja R11 otste mõõtmine (plaatidel) erinevad tulemused. R11 ON mõlemal plaadil 1k ja R7 on ühel plaadil 15 oomi ning teisel 12 oomi. Mis kamm on nüüd :angry: . Vaatan selle asja veelkord üle, nii ei saa ometi.

Muide, õlgade pingete kordusmõõtmisel hakkas üks TDA2003 suitsema ja paha haisu eritama. Temaga on vist ühel pool, kuid pagana päralt, ma ei saa aru, mis hea pärast ta seda tegi. Võin täie kindlusega väita, et testeri juhtmetega ma tal ühtegi koiba ära ei lühistanud. Toite sisselülitamisel ta kuumeneb nüüd (teised on jahedad).

Comment

Toites on mul 8A sild ja kaks 4700uF lüüti paralleelselt.

Comment

osta uued tda2003,skeemi pead natuke täiustama. autor on kokkuhoidu teinud ja hiina varianti kasutanud. teise ja neljanda jala vahele tuleb RC ahel panna. ilma selleta hakkab võim tühisemagi toitepinge muutusel genereerima. ise olen kasutanud kondet 36-39pF ja paarikümneoomilist takistit(katseliselt leidnud)kuid täna avastasin oma suurimaks rõõmuks, et on olemas isegi valemid nende arvutamiseks (vaata tda2003 data sheeti)

Comment

Minu arvutuste järgi siis Rx=200 oomi ja Cx=0,01uF=10nF

Kondensaatori arvutamises võtsin ühiku B võrdseks 15000 hertsiga (ühtegi teist loogilist suurust/väärtust ma ei mõistnud võtta, selle koha pealt on TDA2003 andmeleht infoga kitsi).

Eelmises postituses mainitud takistuste erinevusest ei saa ma aga ikkagi aru. h34r:

Comment

10nF on kindlasti liiga palju.kõikides skeemides on see pF olnud.

Comment

Ee, miks siis TDA2003 andmelehel see konde 39nF on? :P

Comment

ja ongi nF.siis sa ju arvutasid õieti.ma ise lähtusin alti katseliselt. see valem oli täitsa üllatus.
                      igatahes pane konde oma arvutuse järgi. edu ehitamisel.

Comment

Proovin selle RC-ahela veel nende samade kividega läbi, ehk elavad veel. Seejärel tagasiside siia.

Jan

Comment

Nõnda, proovisin ühe plaadiga olukorra läbi. Üks õlg annab kenasti pool toitepinget välja, teine voldi murdosa. Kivi läbi?

Comment

kurb küll, aga tundub sedsmoodi olevat jah.

Comment

Õnneks need 2003-d ei maksa suurt raha, homme panen uued kivid plaadile. Kui nüüd toitekoibade vahel on 100uF elektrolüüdid ja tagasiside ning väljundi vahel RC-ahel, siis loodetavasti ei ole tal põhjust mitte töötada. Ma loodan.

Comment

Huvitav nähtus: mõõtsin veelkord pingeid õlgadel ja nüüd näitas üks endiselt poolt toitepinget, teine aga 0,2V vähem. Lootuses, et valjuhääldit see ära ei tapa, andsin sisendisse muusikat ja mängis. Siiski hakkas ta üsna varsti (poole minuti pärast) ragisema (muusika ei katkenud) ja ragina kõlaiseloom oli selline, nagu seda põhjustaks katkine juhe või halb kontakt (ebakorrapärane ragin, mis ei olnud sõltuvuses helitugevusest, s.t. keerasin volüümi maha ja ragin jätkus). Minu järeldus: kivi(d?) ikkagi õhtal, kuid süsteem töötab?

Jan

Comment

Working...