Teade

Collapse
No announcement yet.

Aktiivkõlarite toide nõrk?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Aktiivkõlarite toide nõrk?

    Tervitused.

    Jõudsid minu kätte sellised PA aktiivkõlarid nagu Phonic PA450. Mõlemal kõrgsageduse kuppel ribadeks tagasiside vilest. Sai uued ära tellitud aga kuna üks kõlar veel pmst. toimib nii et kõrgsagedus on veel enam-vähem talutav siis olen seda kasutanud taustamuusika mängimiseks. Üks huvitav asi on aga silma jäänud: kui valjemalt kuulata siis kõlaritel bassiosa jääb lahjaks. Ei mõtle just nagu kõige madalamat otsa vaid sellist lõõgiga bassi. Näiteks Metallica - The Unforgiven on ilusti kuulda et esimene basstrummi mats tuleb hea lõõgiga ja siis teised tulevad väga tuimalt järele. Kas viga võib olla selles, et toide on nõrk? Asi toimib kahe toitepingega- 32V ja 50V. Ehk siis vahetab vastavalt väljundvõimsusele vajadusel toitepinget. 32V toitel on 10000uF polaarsuse kohta mis on päris korralik varu. Aga 50V toitel on ainult 4700uF polaarsuse kohta. Ilmselt on see tehtud nii sellepärast, et 50V raja lüüdid on 80V pingega ja kui sinna selle pinge juures panna suuremad lüüdid kui 4700uF siis lihtsalt ei mahu ära.

    Seega jäi mõttesse selline küsimus, et kui 4700uF lüüdid millegi suurema vastu vahetada, kas madal ots paraneks? Natuke kõrgemad lüüdid mahuks vist sinna ära. Oomipoes on sama suurusega lüütidest pakkuda 80V 6800uF. Kas see jääks vist väheks? Kui panna näiteks 50V rajale ka 10000uF lüüdid, kas sellest piisaks? Saaks kasutada ka madalama pingega lüüte vist, näiteks 63V? Või on mõtekas jätta 80V lüüdid? Kui palju oleks piisav energiavaru?
    Lüüdid peaks olema snap in tüüpi.

    #2
    Vs: Aktiivkõlarite toide nõrk?

    Ma vaataks kõigepealt ossiga toitepinge käitumist. Vajadusel mõõdaks mahtuvused üle.

    Comment


      #3
      Vs: Aktiivkõlarite toide nõrk?

      Pole kahjuks ossi. Aga toitelüüdid võivad olla küll kaotanud mahutavust, kuna võim ise läheb üsna kuumaks ja lüüdid pole just ka kõige paremad, Jamicon ja CapXon peaks olema. Väga palju õhuvoolu ka pole selle võimu sees.

      Comment


        #4
        Vs: Aktiivkõlarite toide nõrk?

        Umbes sama küsimus kui Svagol, oled ikka kindel, et võim üldse sinna 50V toite peale läheb sellel nivool? Umbes pole küll mõtet kondekaid vahetada ja iga suvaline odav kondekas ka asja paremaks ei tee.
        Võimalus on ka, et bassivaljukas on sellise madalsagedusliku käitumisega selles kastis, et bassi nö. laiali määrib kõrgematel nivoodel ja kompresseerib teda tugevalt, ehk ei annagi korralikku äkkilist bassi.

        Comment


          #5
          Vs: Aktiivkõlarite toide nõrk?

          Jooda siis prooviks paar 63V lüüti olemasolevatele lisaks.

          Comment


            #6
            Vs: Aktiivkõlarite toide nõrk?

            Esmalt postitatud Juuljuz poolt Vaata postitust
            32V toitel on 10000uF polaarsuse kohta mis on päris korralik varu. Aga 50V toitel on ainult 4700uF polaarsuse kohta. Ilmselt on see tehtud nii sellepärast, et 50V raja lüüdid on 80V pingega ja kui sinna selle pinge juures panna suuremad lüüdid kui 4700uF siis lihtsalt ei mahu ära.
            Tundub esmapilgul harjumatu, aga antud tingimustes võib nendel 4700uF lüütidel olla suurem energiavaru, kui 10000uF lüütidel. Ei maksa unustada, et lisaks mahtuvusele on oluline ka pinge (muideks pinge on valemis ruudus ka). Seega pakun, et 4700uF sinna täiesti teadlikult mõeldud, kuigi rohkem võib alati olla.

            10000uF - 32V teeb 5,12 džaulides (J)
            4700uF - 50V teeb 5,88 džaulides (J)

            Comment

            Working...
            X