Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas vaigistada toroidtrafot?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kuidas vaigistada toroidtrafot?

Kui tühijooks nii hea on, siis peaks keerdudega kõik OK olema. Jääb üle trafo akustiline summutamine mingi topsiku + akustilise materjaliga.
    Kolkida ja pigistada ma küll ei julgeks
    Trafo keerdude arv sõltub ka trafo kasutamise eesmärgist - valemid on täiesti erinevad. Näiteks on erinevad kodukasutuse võimendi, kus arvestatakse üksikute impulssidega. Ansamblivõimendi, mis töötab max lähedaselt või akulaadija. Ernev on näiteks ka auto käivitusseadme trafo arvutus ja veel erinev keevituse trafol. Räägitakse pehmest, jäigast karakteristikust jne. Erinevad valemid on ka võimsuste kaupa. Enamus neti omadest kehtib 10..120VA kohta. Samas on mul kurbi kogemusi selle ameerika rauaga. Esimesena meenud ühe meremehe toodud värvi TV, mis pidi töötama 50/60Hz ja pingetel 120V; 220V, 240V. Praagikastis on 2 sellist trafot, mis 50Hz kuumenesid üle. Ühes firmas töötades tellisime seadmetel uued toiteadapterid, kuna 50/60Hz omad kuumenesid üle. Vanu ei tahetudki tagasi, kuna saatmine olevat kallim
    viimati muutis kasutaja Svago; 25 June 2015, 21:10.

Comment

Või kui nokitseda viitsid, siis ma prooviks hoopis midagi sellist sinna asemele nikerdada. Hetkel olen sellesama juhtkiviga teinud niiöelda ühe PC toiteka trafoga +-25V võimendi toite ja ka toiteploki toite. Ma ei ole küll väga hullumoodi seda koormanud, aga miski 100W pidev koormus on aegajalt toitekal taga olnud tunni jagu ja jääb jahedaks. Suht lihtne ja tundub et ka päris lollikindel, kui tuimalt lühistama jms trikke tegema ei hakkaks sellega. Kui PC toitekaid vedeleb mõni, siis tuleb ainult see juhtkivi miski euroga osta, ebays veelgi soodsam. Trafot ka lammutama ei peaks vast, saad omale sobiva toitepinge sealt erinevate väljavõtete pealt kokku sobitada küll, kui +-50V paljuks jääb.
      otsija

Comment

Tänan ei, võimedil peab ikka korralikul raual trafo olema.

Samas oli see siinuse tippude lamedus ka tühijooksus lisa keeru pealt mõõtes olemas, ilmselt on mul juba võrgus selline solgitud pinge.

Arvestades trafo väga jahedat temperatuuri ka suure koormuse juures, ma ise ka ei uskunud et ta küllastuses töötab, ju on ikka puht mehaaniliselt südamikus mingi osa kehvalt kinni.
        Väljast klambriga pingutamise proovisin ka ära, midagi ei muutunud. Urin tundub tulevat just keskel oleva ava äärest ja seda on surve alla panna üsna keeruline.
        viimati muutis kasutaja moi; 26 June 2015, 09:29.

Comment

Selleks sobib mõni oks puuriidast. Need ju koonuses.
          Peitsidlakid ära kah saad kujunduselemendi.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kui vibratsiooni tekkimist vähendada ei õnnestu, siis jääb ainukeseks võimaluseks vähendada tema väljumist väliskeskkonda.

Kui trafo "kivissevalamine" ei tundu hea mõte, siis on olemas ka isevulkaniseeruvad kummisegud - teed plastist kanalisatsioonitorujupist vajaliku diameetriga rõnga, asetad trafo selle sisse ja valad kummisse.
            Kui soov on, võid treida kaks (rõnga sisemõõdust õrnalt väiksemat) metallplaati ning keskavast poldiga pooli kokku tõmmates kummi surve alla seada - ehk surub mähist paremini kokku

Vähema vaevaga saad läbi, kui autotuunijate pigimatte kasutad. Nendega saad ka kihilise müraisolatsiooni teha - esimene kiht pigimatiga, siis parketi alusvaibakiht ja seejärel veel paar kihti pigimatiga.
            Soojusvahetus loomulikult halveneb.

Comment

Olin sama mure ees, nimelt Rotel RB-1582mk2 urises eramus, samas lähedal korteris proovides oli kenasti vait. Seega probleem oli maja vooluvõrgus (ilmselt igasugu trafod jne), lugesin ja uurisin igasugu power condiotioneride kohta ja otsustasin proovida võimalikult mõistliku hinnaga lahendust (nimelt mitmed maksid 1000EUR kanti ja tundus kuidagi ajuvabalt kirves). Tellisin lõpuks selle: http://www.ebay.co.uk/itm/DC-trap-bl...0AAOSwEeFU55rv
              Minul igaljuhul nüüd hum kadunud ja teema maas, julgen soovitada. Antud tüki kirjelduses ka link tehnilisemale kirjeldusele, et millest tekib jne.

Comment

Peaks olema see, mis seal karbi sees on... Alfone pakutud ebay link..

Comment

Huvitav, milleks lisada elektriahelasse lisa ebalineaarsusi?

Comment

Häireid võiks algul ikka proovida LC filtriga summutada, see skeem oleks mõeldav kui on kindel, et DC komponent seda möla tekitab.
                    http://hparchive.com/
                    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Tasub lugeda: http://sound.westhost.com/articles/xfmr-dc.htm

L
                      C filter võib küll paremini toimida.

Comment

Ma proovisin oma uriseva eksemplariga LC-filtri ka ära, ei mõjunud kuidagi. LC- filter on 230V ja 50Hz peal muideks vägagi keeruline asi, et tast rohkem kasu kui kahju oleks, peab üsna palju energiat lihtsalt soojuseks põletama takistitel.

Comment

Mis pingega trafo on muidu?
                          Kui urin väga häirib, siis mul on mõned prisked trafod üle, mis PA-võimude seest pärit.

Comment

Valasin pehmemat sorti silikoonkummi sisemise ava täis, kuivas väga kaua aga natuke sain vaiksemaks, kuigi mitte täitsa tummaks aga palju parem kui enne.

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
                              Huvitav, milleks lisada elektriahelasse lisa ebalineaarsusi?
                              See on üks mittepolaarse lüüdi variante.C1-C2 + D1..D4.

Silikooni kasutamine on hea variant. Kõige vaiksemad trafod, mida olen kohanud, on olnud siiamaani üleni polüuretaanis.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                                See on üks mittepolaarse lüüdi variante.C1-C2 + D1..D4.
                                Millest ma räägin: dioodid+lüüdid > ebalineaarsuse allikad.
                                viimati muutis kasutaja Scott; 19 October 2016, 09:01. Põhjus: quote oli vigane

Comment

Working...
                                X