Kas keegi viicib seletada mulle võimendite klasse, olen kuulnud, et on mingid klassid A-H, et H on täisdigitaalne jne, mis vahed on? (sorry dumbuser olen) :unsure:
Teade
Collapse
No announcement yet.
Üks küsimus võimendite kohta ...
Collapse
X
-
Kui mõtled lõppvõimendi lülitusi siis
A - Suure jõudevooluga (tavaliselt ühetaktiline) . Tööpunkt asetseb võimendusseadme töötelje keskosas. Eelis- väga väike moonutus,kuid ka väike kasutegur (mitte üle 25%)
B - Signaali võimendamiseks kasutatakse mõlemal poolperioodil erinevaid aktiivelemente,kusjuures jõudevool on signaali puudumisel 0. Eelis on suur kasutegur ( kuni 75%) kuid puudus on astmemoonutus nõrgal signaalil transistorvõimendi korral . Sellest saab lahti kui panna võimendi nõrga signaali korral A klassi režiimi. Seda nimetatakse AB klassiks.
C klass on minumeelest seotud kuidagi raadiosagedustega ja filtritega, et nõrkade pulssidega ergutatakse võnkeringi, täpsemalt ei tea
D klass kasutab impulss-laiusmondulatsiooni, signaali tase tuleb välja siis väljundit integreerides. Tavaliselt on integraatoriks valjuhääldi. Kuna väljundaste töötab lülitusrežiimis, siis on kasutegur suht hea (kuni 90%) .Puudus on aga see, et signaali kvaliteet on halb ja seetõttu kasutatakse seda põhiliselt subwooferi võimendites ja ka kohtades kus on tarvis palju lärmi teha. Näiteks vabaõhuüritused. Seal aga kompenseerib helikvaliteedi kao sisselibistatud märjuke
Edit: kogu sama jutu (peast refereeerisin) võib leida ABO raadiolülitustest.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Originally posted by artur+Apr 27 2004, 16:08--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (artur @ Apr 27 2004, 16:08)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-martinj@Apr 20 2004, 07:12
Näiteks vabaõhuüritused. Seal aga kompenseerib helikvaliteedi kao sisselibistatud märjuke
olen kuulnud et D klassil 400Hz maksimum aga kas kvaliteet halb? [/b][/quote]
Märjukese all mõtlen seda samust asja, peale mille manustamist kõik autod kutsuvad kiiruskatset tegema ja kõik naised ilusad tunduvad.
Ja pakun, et see 400Hz pole mitte klassi piir vaid mingi konkreetse võimu oma.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
Comment