Teade

Collapse
No announcement yet.

5.1 võimendi stereona tööle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

5.1 võimendi stereona tööle

Kas on äkki mingi rezhiim või kuidas ajutiselt kõige parem saaks 5.1 võimendit kahe kõlariga kasutada? Hetkel tundub nagu justkui lõikaks mingeid helisid maha. Kõlarid hetkel front left/right väljundites. Või mulle tundub ainult nii?

Võimendi AVR-X250BT

Kui kasutada tavalist stereo RCA-d sisendina, siis media player sisendist vasakparem sisse ja oleks asi tehtud? Lingil on pilt tagumisest osast. http://www.soundshop.ee/?id=2694&toode=Denon AVR-X250BT
    viimati muutis kasutaja Scott; 09 m 2018, 00:33. Põhjus: järjestikpostitused kokku
    otsija

Vs: 5.1 võimendi stereona tööle.

Ei saa täpselt aru milles probleem.Kasutan ise võimendit 7.1 ja pole probleemi.Kasutan ainult kahte kanalit.Kuigi võimendil on variante palju.Pole kõlareid mida sinna taha toppida.Lampvõimenditega on asi pisut lihtsam.

Comment

5.1 korral vahest kostub heli rohkem esimestest/tagumistest vms kõlaritest vastavalt kus suunast saund tuleb, kui aga mingi sektori kõlarid puudu, siis kvaliteetheli korral ta justkui teatud heliklippe tahab rohkem mängida kõlaritest mida mul pole, või siiski kujutan ette ja peaks tulema täiesti tavaline heli ka kahe kõlariga?
      otsija

Comment

Ja menüüs oled valinud, et ainult eesmised kõlarid on kasutusel?

Comment

Kas ei pruugi olla variant, et enne kasutasid mingit stereovõimu näiteks? Antud ressiiver on üsna nõrguke ja enam-vähem iga stereovõimendi mängib selle ilmselt üle... Praegusel juhul soovitaks bassikõlari juurde osta heli parandamiseks...
          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Näppisin seadeid, sain sealt asja paremaks (Y), nende konkreetsete kõlaritega ei ole teist võimendit proovinud, ostsin kõlarid ja võimendi korraga. Aga jah hetkel magamistoas pisemad riiulikõlarid ühe kodukootud lm3886-te najal toimetava võimendi abil mängivad madalat justkui paremini isegi. Võimalik muidugi et ruumi mõõtmed jms paigutus mängib siin rolli, ent jah eeldasin põrandakõlaritelt mõneti tugevamat esitust selle koha pealt. Võimendis vast häda ei ole kui üle paarikümne W kanalisse kõvemini nagunii ei kuula kuna naabrid tulevad kirema?
            otsija

Comment

Sain nüüd keskkõlari ka, jupikaupa oli plaan seda asja täiendada, ent seadetes selle center kõlari none alt small/large muutmisel hakkab keskkõlar tööle, aga need kaks põrandakõlarit kukuvad jälle ära, kõlaliselt kuidagi kõrged ja bass kukub alla, võtad uuesti selle keskkõlari maha ja muutub normaalseks. Kuradi nuhtlus küll see 5.1 ikka ma ütlen:S oleks teadnud oleks lihtsalt tavalise stereo vaadanud ja asi tahe, vähemalt toimib normaalselt. Ma saan seadetes veel neid detsibelle ka kõlaritel eraldi muuta, tõmmates keskkõlaril selle maha ja teistel üles, et enamvähem võrdselt mängiks, siis ikka see krdi heli ujub ja kuidagi kahtlaselt katkendlik, bass ka kuidagi tõmbab vale koha peal justkui kinni või nagu käiks vastandfaasis, aru ma ei saa :S. Lisaks veel mul need põrandakõlarid surround asukohas ehk diivani kõrval, samas neid teisi ehk front kõlareid ma nn kinni ei saagi panna sedasi, et surround ainult tööle jääks, pealekauba front kanalites toimivad on heli vist veidi parem ka, seega kasutangi hetkel neid surround kõlareid front kanalis. Proovisin ka bluetoothi kaudu läbi telefoni, sama seis, isegi tavalise stereo rca sisendi suudab p3rsse keerata, kuigi sisse tuleb ainult kaks kanalit ja loogika loodab siin, et asi võiks parem olla, aga tühjagi. Oskab keegi veel midagi soovitada või tuleb mul keskkõlar lihtsalt front kanalile ühe põrandakõlariga paralleeli visata kui vähegi normaalsemat heli tahta? Muidugi siis jääb jälle 4 ja 6 oomine paralleeli ühte kanalisse mis teeb takistuseks natuke liiga vähe ma kardan.
              otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                Sain nüüd keskkõlari ka,....
                ........siis ikka see krdi heli ujub ja kuidagi kahtlaselt katkendlik, bass ka kuidagi tõmbab vale koha peal justkui kinni või nagu käiks vastandfaasis, aru ma ei saa :S.
                Lisaks veel mul need põrandakõlarid surround asukohas ehk diivani kõrval, samas neid teisi ehk front kõlareid ma nn kinni ei saagi panna sedasi, et surround ainult tööle jääks, pealekauba front kanalites toimivad on heli vist veidi parem ka, seega kasutangi hetkel neid surround kõlareid front kanalis.
                Ilmselgelt ei olnud sul üleüldse vaja keskkõlarit vaid subwoofrit.
                Keskkõlar teeb seda, et põhikoormus läheb peakõlaritelt ära ning need muutuvad nö surroundideks, samas keskkõlar ise saab põhikoormuse heli esitamiseks. Kui see kõlar on nüüd suhteliselt odav või kehvem kui põhikõlarid, siis läheb heli hullemaks, mitte paremaks.
                Kuhu need vasak ja parem kõlarid siis ühendatud on? Ikka front left/right aukudesse või surroundi??
                Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Ühendatud on fronti, aga asuvad tegelikult surround kõlarite asukohas kui netist paigutust vaadata 5.1-l Teema selles, et hetkel mul kolm kõlarit, keskkõlar ja kaks põrandakõlarit surround asukohtades. Kuna võimendist nõnda sättida ei ole võimalik et keskkõlar ja surround ainult järgi oleks, vaid viskab automaatselt front kõlarid ka järgi, saab panna kas ainult front või siis front ja keskkõlar ja alles siis front keskkõlar ja surround, keskkõlar ja surround ainult ei saa. Kuna mul front asukohas kõlareid pole ja võimalik et ka ei tule, kuna head kohta pole kuhu panna, siis ilmselt ei ole mõtekas niisama lahtiselt ilma front kõlariteta fronti tühjaks jätta ja surroundi õiges kanalis kasutada, jääks mingi jupp heli ilmselt edastamata jälle. Keskkõlarit tahtsin just eelkõige seetõttu, et tekiks veidi rohkem ruumilist efekti, ainult kõrval asuvate kõlarite korral pole tulemus kuigi hea. Täna pusisin uuesti ja sain tegelikult asja mõnevõrra paremaks, seal seadetes omakorda leidsin valiku kus miski ala direct, stereo, multi stereo jms crapp ja sealt valides sai asja juppmaad normaalsemaks.
                  otsija

Comment

Siin on mingi segadus...
                    Sul pole surroundkõlareid, seega ei saa sinna ka mitte midagi ühendada. Esikõlarite asukoht ruumis ei ole ühendamise suhtes oluline.
                    Surroundkõlarid peavad olema menüüst KEELATUD. Muidu läheb hulk heli kaotsi.
                    Keskkõlar tegelikult parandab ruumilist efekti teoreetiliselt ainult juhul, kui vasak ja parem kõlar on üksteisest üsna kaugel. Kui keskkõlar on nõrguke, siis tegelikult tegid heli halvemaks kui kahe kõlariga stereos oli. Soodsa hinnaga süsteemis keskkõlar kvaliteeti või heli tegelikult ei paranda, ilma on sama hea või enamasti lausa parem.

Kui läksid menüüs stereo, direct vms peale, siis tegelikult lülitasid keskkõlari välja - seega kui läks paremaks, kehtib minu eelnev jutt keskkõlari kohta.
                    Multi stereo suunab kõigisse kõlaritesse sõltumata kõlarite arvust ühe ja sama heli, ehk siis selle valikul küll mingi "ruumiline" heli ei parane.

Comment

Helipildile aitab keskkõlar kõvasti kaasa, eriti filmidel kus ainult kahe kõlariga dialoog laiali valgub. See muidugi tähendab et heli ka ressis vastavalt kokku kleebitakse, näiteks L=R on küljekõlarid vait ja heli ainult keskmises.
                      Tümpatümpa jaoks pigem ilma.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                      X