Teade

Collapse
No announcement yet.

algajale abiks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

algajale abiks

ma loodan et olen sattunud õigesse kohta aga kysimus on siis selline:

mul on 1 mp3 player ja kõlarid aga jah need kõllid on liiga nõrgad(liiga vähe heli tuleb välja) tahaks natuke helitugevust suurendada aga ei oska mingit skeemi panna sinna kas oleks mõnda lihtsamat skeemi mis siis kasvõi kahekordistaks helitugevuse... Player on adapteriga seinas...

Kui tahad heli kaks korda kõvemaks saada, pead võimsust suurendama 10 korda !

A mis puutub skeemi, siis otsi kivi ELFA kataloogist, osad ei taha peaaegu üldse juppegi saada või mine Tevalosse ja osta konstruktor.

Võibolla valgustad, mis kõlarid, mis pleier ja mis toitepinge (okei vist 3V) ja mitu mA adapter kannatab.
    3V toitega on tegelt suht raske tekitada puhast veidi suurema võimsusega heli
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

adapter on 4.5 V ja 500mA aga kõllide kohta oskan öelda vaid seda et need on tasuta ajakirja tellimusega saadud raadio omad ja suht väikesed aga noh töötavad vähemalt(ajakiri oli kodu ja aed väga mitu aastat tagasi(2000 vist))

aga jah äkki räägid lähemalt elfast ei tea nagu mida valida kuna ei mõika sellest mite kuio midagi ise midagi välja nuputada... no see käib minule yle jõu

Comment

Nüüd tulevad kõlarid tuttavad ette küll. Üks tõi oma selle "Kodu ja aed -stereoraadio " remonti- olevat vilistanud.. Panin siis värsked patareid sisse

Kõigepealt neist kõlaritest
        1. Seal otsas on monopistik - Eralda kanalid
        2. kasuta mõlema kanali jaoks kivi Tda7052 - Ülejäänd jupid puuduvad - pead ainult ette panema potenstiomeetri, sest kivi võimendus on 40db ehk 100 korda
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

hmm... äkki viicid mingi skeemikese ka teha saaks naca rohkem aru

Comment

http://privatewww.essex.ac.uk/~dlkcl...cs/TDA2822.htm

kas see sobix nt

Comment

Originally posted by bloody-orc@May 21 2004, 11:40
              hmm... äkki viicid mingi skeemikese ka teha saaks naca rohkem aru
              Kas tõesti se skeemi ei leidnud ??? no mina Elfa kataloogist sisse skännida küll ei viitsi ja see teine skeem kõlbab samahästi.

Comment

elfaka leidsin yles aga jah see on ju 1 kõllile või kudas ja kas sellest Rs takist midagi oleneb ka (nt helitugevus) kui see on nii siis kas selle asemele võib ju siis poti panna ja selline kysimus et kudas mõõta kõlari takistust. Kas see 8 ohm on seal max, min või ainuke millega töötab....

Comment

Originally posted by bloody-orc@May 21 2004, 19:43
                  see on ju 1 kõllile või kudas ja kas sellest Rs takist midagi oleneb ka (nt helitugevus) kui see on nii siis kas selle asemele võib ju siis poti panna ja selline kysimus et kudas mõõta kõlari takistust. Kas see 8 ohm on seal max, min või ainuke millega töötab....
                  Pane siis kaks kivi ,Rs-ist sõltub sisendtakistus.
                  Kõlari takistust mõõdetakse oommeetriga.
                  ja nagu ma ühelt lehelt lugesin, see kivi olevat töötand isegi 2.7 oomise kõlariga

Comment

kõlli pildid võid leida muidu siit

Comment

Working...
                    X