Teade

Collapse
No announcement yet.

kitarrivõimendi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Lõppvõim vajab toidet, tõenäoliselt kahepoolset, eelvõimu jaoks +/- 15 V on kõige lihtsam tekitada "selle väikese skeemi" abil lõppvõimu toitest.
    Vägisi tekib küsimus - on see Su esimene projekt?

    Comment


      #17
      No ma olen varem ehitanud ühe kidravõimu, mis põhines transistoritel P206. Siie veel ühe distortion'i ja pedaali- vau. Kõik ajakirjast Radio. See eelvõim küll raske ei tundu, aga miks mitte nõu küsida, kui keegi on selle juba valmis teinud. Minu arvates selleks see foorum siin ongi. Ühesõnaga, mul pole plaanis lõppvõimu ehitada, sest kontserditel ma sellega käima ei hakka. Mul oleks seda lihtsalt kodus kidra tinistamiseks vaja ja selleks käib Y101 ka.

      Comment


        #18
        Areta siis eelvõimu toide selle skeemi järgi näiteks Y101 sisse. Või too sealt lõpuosa toide välja ja stabilitronid eelvõimu juurde. Ilmselt lihtsam lahendus, kui hakata eraldi toiteplokki tekitama.
        P.S.Oma eelmise postitusega ei tahtnud ma Sind küll kuidagi solvata. Palun vabandust, kui nii välja kukkus! Edukat meisterdamist!

        Comment


          #19
          Kidravõimudest niipalju: Transsidega saab päris hea tulemuse. Kuid kui valmis esimene Täislamp 50w, tremolo, overdrive, reverb, phaser, siis lõppesid mul igasugu suhted transvõimude ja lõpukividega. Sound on tunduvalt mõnusam, kõrvale meeldivam. Muidugi eelpool mainitu on õige, sellise asja ehitamine on pikk ja vaevanõudev projekt. Väljundtrafo peab olema sektsioneeritud, ka korralik skeem on tõesti paksult juppe täis. Lihtsa skeemiga saab ka soundi kätte, kuid viimase lihi teevad muidugi kõiksugu lisaplõnnid. Väga palju häälestust kidravõimul vähemalt kõrva abil.

          Comment


            #20
            Ehh, Igasugused loomkatsed on näidanud, et igasuguse laiaribalise valjuhääldiga ei saa pillist sugugi head häält kätte. Spets. kitarrivaljuhääldid on tegelikult erilise konstruktsiooniga, st. need kannatavad ka lühiajalist 150% koormust välja ilma, et pappe eest minema lennutaks. Asja idee ongi selles, et parima moonutuse annavad ületüüritud lõpulambid, kergelt küllastusse läinud trafo ning viimase piiri peale viidud valjuhääldi. Öeldu kehtis nn. vintage tehnika kohta (Fender Tweed-seeria näiteks), kuna viimasel ajal olen täheldanud, et enamik valjuhääldeid on ikkagi võimendist ca. 2x suurema koormatavusega. Või oskab keegi ehk mind parandada, kui eksin?
            Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

            Comment


              #21
              Olen seda ise ka tähele pannud, et kidavõimu valjuka peal on palju suuremad kirjad, kui võimu enda peal.

              Comment


                #22
                ... see postitus peax kyll teises topicus olema aga ma myyx hea meelega kellelegi oma kidravõimu koos originaal kõlaritega maha... võimendi vana vene y-90 ja kõlarid iseehitatud 15gd-10-test... kõlarite koguvõimsus on 30w nominaalne... ju võim ka vastava võimsusega on... kaks kitarri sisendit...

                Comment


                  #23
                  Leidsin juhuslikult sellise koha kidravõimudest http://www.drtube.com/home.htm

                  Comment


                    #24
                    No lisaks siis enda poolt ka paar linki kitarrivõimendite kohta:
                    Palju infot Fenderi lampvõimendite kohta
                    Infot Gibsoni vanemate võimendite kohta
                    Mitteametlik info Magnatone võimendite kohta
                    Palju skeeme, põhiliselt efektiplokkide omad
                    Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

                    Comment

                    Working...
                    X