Teade

Collapse
No announcement yet.

Phono eelvõimu putitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Phono eelvõimu putitamine

Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
    Ja kas mitte pole nende klass kõrgem.
    Millest kõrgem?

Tegelikult oli mu küsimus OSX-ile suunatud, kelle soovitus - neid eelistada - see oli, tema võiks ikka teada, mitte arvata

Comment

Madala nivooga helisignaalide puhul on minu kõrv pidanud meeldivamaks just K73-16B heli, mõned Wima'd mis on mul prooviks olnud, ei olnud nii head. Kuskil siin foorumis on sellest juttu olnud ka, võrdlesin lisaks ka Jantzenite ja Elna Silmic'utega (lüüdid) signaaliteel. Sinna sai pandud ka linke kus on nii kuulatud kui mõõdetud, nende järgi esines K73-16 sari vähemalt tugeval tasemel.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Madala nivooga helisignaalide puhul on minu kõrv pidanud meeldivamaks just K73-16B heli...
        Ok, kui ükskord sellise ahelani jõuan, mis muus osas "valmis on", siis võib ka "kilekondesid kuulama" hakata.

Comment

Näe otsisin tolle teema üles, õnneks pole ka palju lehti pikk - https://www.elfafoorum.eu/threads/67...densaatoritest
          Konfutsius

Comment

K73-16 audiotehnikas:

Тест. Конденсаторы были отобраны по емкости. Между тестами делали паузу, чтобы слух «не замыливался». Среди испытательных образцов были и конденсаторы К73-16.

Ma ei ole neid ekstra maitsnud ega ka kuulanud, kuid moonutusemõõtjale (generaator ja filter) sobisid suurepäraselt paljude füüsikaliste omaduste tõttu. Sai katsetatud ka muude kondekatega, kuid valik jäi just neile. Ei kehtinud põhimõte, et mida kallim, seda parem. Seda kinnitasid viites ka kuulajad:

Как вы сами могли убедиться, фраза «Чем дороже конденсатор, тем лучше он звучит» не может и не должна быть догмой.

Comment

Näe otsisin tolle teema üles, õnneks pole ka palju lehti pikk...
              Lugesin teema läbi, kuid seda mõtet ei leidnud, miks wimasid vältima peaks.

Comment

K73-16 mõõtmed on tunduvallt suuremad, kui samaväärsete wima/kemet mõõtmed (ja neil jalastus vene lüütidega samasse auku > 5-7,5 mm). Ehk teemaalgataja peab uue varjestuskarbi sebima /looma, et K73-16 "sametist" heli nautida.
                viimati muutis kasutaja martk; 09 m 2019, 22:15.
                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

Comment

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
                  mõtet ei leidnud, miks wimasid vältima peaks.
                  Ei saanudki leida, sest vähemalt mina seda ei väitnudki et vältima peaks. Ma katsetasin neid ka hoopis hiljem, seega viidatud teemas ma sellest ei rääkinudki. Minu mõte oli selles et kui on juba olemas K73-16, siis pole pointi otsida lisaks Wimad - kõla mõttes. Jah võibolla küll et mõõtmed on sobimatud nagu martk mainib, seda otsustab aga küsija ise oma võimalusi vaadates.
                  Konfutsius

Comment

... kui on juba olemas K73-16, siis pole pointi otsida lisaks Wimad - kõla mõttes. Jah võibolla küll et mõõtmed on sobimatud ...
                    Jah, kas selle skeemi juures kilekondede kõla vahe välja tuleb...

Ise sai kunagi vene kondedega ka mängitud (katseobjektiks siis paarikümneeurone hiina audiofiilsete lüütidega täidetud Analogis Easy Phono):

Click image for larger version

Name:	Suured konded.jpg
Views:	1
Size:	295,5 KB
ID:	872257

, kuid järeldus tekkis vastupidine - kui wimad on sahtlis/karbis olemas, ei ole mõtet tegeleda selliste suurte paigutamisega tekkivate probleemidega.

Comment

Natuke aega on asi paigal püsinud, sest ta korjab väljast igasugu mürasid(ka raadiot) tublisti. Arvasin, et küllap vajab korralikku varjestatud kesta lihtsalt, aga pole nii lihtne sugugi. Kest on tehtud nii, et skeem/plaat on originaal kesta põhjal, kus on 0 ühendatud korpusega, nagu algseltki. Kogu selle ümber on alumiiniumist kest.
                      Praegu on nii, et kui minna näpuga ligi, siis hakkab valjemalt urisema. Igasugused korpustega(võimendi) ühendamised ja mitteühendamised(0 katkestatud korpusest) ei muuda suurt midagi.
                      Toide tuleb 12V akult. Alaldiga on mürad veelgi hullemad. Muide müra on ikkagi kuuldav kui võimu korralikult valjuks keerata. Teised eelvõimud hakkavad vaid sahisema, mida see muide ei tee pea üldse.
                      Kas skeemis on midagi, mis muutub eriti tundlikuks? Või on midagi koostamisel valesti läinud? Näiteks el. konded(need sai asendatud). Kui puutuda korrektori 750pF kondet on sirin kõva. Ka "mikrofoonib" asi natuke - kui kopsin kesta, siis suurel võimendusel on seda kõlarites kuulda.
                      Ei tahaks sellest vidinast loobuda, sest Shure M75 teeb eriliselt head häält just sellega.

Comment

Lõppvõim võiks olla maandatud siis ei korjaks nii palju sisse. Maanduse all pean silmas sellist pistikut:

Kas majas on norm maandusega elekter? Tavaliselt võimudel ei ole vist maandust, äkki proovid korra tekitada, kui läheb paremaks siis..
                        Phono eelvõimul võib kah olla maaga toiteblokk. Üks neist maanda, mitte mõlemad. Ainult üks seade süsteemis võiks olla maandatud juhtmega.

Krammari käpp vajab kah maandusjuhet võimuga vist.

Comment

Plaadimängijal on maandusjuhe olemas, kuid sellel Thorens TD165 ei ole mingit vahet, kui see ühendada või mitte. Samas Pioneer Pl12D vajab kontakti võimuga. Muide mõlema grammariga on selle eelvõimu mürad samad.
                          Aga ma proovin päris maandust ka. Mu elekrikapp lähedal. Vean juhtme otse sealt. Nii võimu kui ka eelvõimu aladi on ilma võrgu maanduseta. Samuti grammer. 2 soonega juhe.

Comment

Kas sul pesade "rõngad" on korpusest isoleeritud? Ning mitmes punktis skeemiplaat korpusega ühendatud on?

Ma arvan, et "päris maandust" fonovõimendi külge pole küll mõtet pookima hakata - kurjajuur on kuskil mujal.

Üleüldse võiksid paar pilti üle laadida, teaksid teised ka, millest jutt käib...

Comment

Mõtled RCA rõngaid? Kõik RCA ühendused plaadile on juhtmetega. Varjestus korpusega kokku ei puutu, välja arvatud toite 0/-, mis on ühine läbi skeemi. See on ka ainuke ühendus korpusega(selle lahti ühendamine ei muuda midagi). Enne lahtiselt laual olid samad mürad ainult raadio on läinud vähemaks.
                              Püüan mingid pildid saada.

Comment

Grammerite käpajuhtmed (kõik) on ikka grammeri ja fonoastme korpustest isoleeritud?

Comment

Working...
                                X