Teade

Collapse
No announcement yet.

Phono eelvõimu putitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Phono eelvõimu putitamine

Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
    Akadeemiliselt hea, praktikas on kaabli signaali ja maa vaheline mahtuvus sellisel viisil ühendatuna topelt suurem kui maad varjet kaudu saates. Erinevus peaks kuuldav olema.
    Seda 20-40 pF meetri kohta, mis juude tuleb, võiks muidugi korrektori sisendmahtuvuse vähendamisega kompenseerida.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
      Matching signal impedance and capacitance between cartridge and phono stage is arguably the biggest factor for vinyl playback
      Väide iseenesest on loomulikult õige, kuid millal sa ise viimati selle teemaga tegelesid?
      Foorumilugejatele niipalju, et grammerikaablis mahtuvuse tõttu kaotatud (lühistatud, kaablimahtuvuse kaudu) signaali ei ole võimalik fonoastmes tagasi tekitada.

Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      Seda 20-40 pF meetri kohta, mis juude tuleb, võiks muidugi korrektori sisendmahtuvuse vähendamisega kompenseerida.
      Teemaks ei ole mitte 20...40 pF/m...

Comment

V
        Foorumilugejatele niipalju, et grammerikaablis mahtuvuse tõttu kaotatud (lühistatud, kaablimahtuvuse kaudu) signaali ei ole võimalik fonoastmes tagasi tekitada.
        Miks ei saa ?
        Parasiitmahtuvus ei lühista, vaid moodustab kõigest filtri ühe komponendi.
        Ja sisenmahtuvusi vahetatakse (osades veel fiilsematel ka sisendtakistust), et ajada kõrgetel sagedustel resonants (+helipea induktiivsus) õigesse kohta.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Väide iseenesest on loomulikult õige, kuid millal sa ise viimati selle teemaga tegelesid?
          Foorumilugejatele niipalju, et grammerikaablis mahtuvuse tõttu kaotatud (lühistatud, kaablimahtuvuse kaudu) signaali ei ole võimalik fonoastmes tagasi tekitada..
          Viimati sai fonokorrektorit ehitatud sellel suvel. Seekord kasutasin selleks 2X2 kaasaegset OP, kuna vana oli vaja plaadimängijast välja visata ja uus väline asemele ehitada. Üldse sai tegeletud 5 erineva plaadimängijaga – 3 neist oli mootori juhtimise veaga. Üks neist hakkas enne remonti pöörlema korda mööda mõlemas suunas või ei pöörelnud üldse

Sa ei pööranud vist üldse tähelepanu mu eespool toodud viidetele... Ma lootsin sind harida, et ehk tekib asjast arusaamine lugedes. Moi seletas siis asja väga lihtsalt lahti.

3. Luxman EQ-500 Tube Pre ($6,495)

MM / MC: Both
          Cartridge Capacitance Range:
          0/50/150/200/250/300pF (Selectable)

Fonokorrektori sisendis on mahtuvus, millise suurust muudetakse vastavalt helipea induktiivsusele ja ühenduskaabli mahtuvusele. Täpsemal arvutamisel peab arvestama ka korrektori sisendi montaažimahtuvusi, kuid üldjuhul see oluliselt häälestust ei mõjuta. Korrasolekut on hea kontrollida testplaadiga.

Ma ei jaga audiofiilide seisukoha, et mida väiksem mahtuvus pärast helipead, seda parem on kuulates

Minu arust on Audio Hi-Fi artikli lõpus viimases lauses päris tabavalt öeldud:

Lk.58: http://rh.qrz.ru/ZIP/rh508limited_quality.pdf

Comment

Phono eelvõimu putitamine

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
            Ma lootsin sind harida, et ehk tekib asjast arusaamine lugedes.
            Saatsin PS-i

Ning sa ei pööranud tähelepanu sellele, millele ma rõhun - grammerikaablis kaotsiläinud heli ei saa tagasi fonokorrektoris koormusmahtuvustega mängides, see on minu isiklik kogemus.

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
            Miks ei saa ?
            Formuleerin oma väite ümber: "minu isikliku kogemuse põhjal ei saa". Kui keegi katsetada soovib, siis vahetage grammeri taga ca 130pF kaabel ca 250pF kaabliga ning kui fonoastmes koormusmahtuvust vähendades saavutate algse heli, siis olete saavutanud midagi, mis minul ei ole õnnestunud.
            viimati muutis kasutaja Scott; 02 m 2019, 01:54. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Noh, siis tuleks kasutada "negatiivset mahtuvust" ehk kasutada positiivset tagasisidet. Tehniliselt võimalik, kuid ma ei soovitaks lisaefektide tõttu seda kasutada.

Olen nänud artiklit omaaegses Radio ajakirjas, mis lubas kulunud helipeadega makid "laulma panna" . Ja välja nägi skeem sedasi, et helipea ja paraleelkondensaatori "hüvetegurit" suurendati väljundist õigesti doseeritud positiivse tagasiside hulgaga.
              Õnneks juhtusin seda lugema alles sellel sajandil
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                Noh, siis tuleks kasutada ... positiivset tagasisidet.
                Elu võiks üritada lihtsalt elada - lihtsam on kasutada grammeri taga võimalikult väikse mahtuvusega signaalikaablit.

Comment

Nüüd sain ma ka aur, miks ei saa, et probleem on siis, kui kaabli mahtuvus on suurem kui helipeaga sobiv mahtuvus.
                  See erinevus kui kasutada kahte soont varjestuses ja üks soon varjestuses ei peaks nii suuri mahtuvuse erinevusi tekitama. Just ühe teise asja käigus uurisin selliseid keerupaari kaableid. Suht jämedate soontega (22AWG) keerupaari kaablite soontevaheline mahtuvus on kuskil sinna 40 pF kanti meetri kohta. Soone mahtuvus varje ja teise soone suhtes kokku on 60 pF meetri kohta. RCA kaabli jaoks on 1 meeter tavaliselt juba overkill.
                  Sellest kaablist käib jutt: https://uk.farnell.com/belden/3105a-...-5m/dp/1610286
                  viimati muutis kasutaja moi; 01 m 2019, 20:21.

Comment

Käisin kõik joodised üle ja tegin kindlaks, et miski pole teisele liiga lähedal. Paistab, et anomaaliatest olen lahti saanud. Nüüd on veel vaid pidev urin, mis muutub kuuldavaks kui võim on kella 3 peal(5 on max). See tuleb vist grammarist, sest fono on aku toitel ja võim klass D, mis ilma signaalita on vaikne kui haud.
                    Shure M75 tahab mahtuvust 400-500pF. Fonol on 100pF ja kaabel annab umbes 100 juurde. Seega võiks tõsta, aga heli on väga kenasti balantsis, et ei hakka kaabli vahetusega tegelema, kuigi vist urina pärast tuleb grammeri maandus-skeem üle vaadata. Muide kuidas kaabli mahtuvust on kõige parem mõõta? Ma võtsin oma kaabli jupi, jootsin otsa 220pf konde ja mõõtsin teisest otsat mahtuvuse, siis lahutasin 220.

Comment

Esmalt postitatud oldbear poolt Vaata postitust
                      See tuleb vist grammarist,
                      Kas urin on olemas ka lühistatud sisendiga fonoastme puhul?

Kuna sa oma skeeme ega pilte üles ei lae, on väga raske mõista, mis sul seal täpselt toimub...

Grammerikaabelduse (käpp + signaalikaabel) mahtuvust saad kõige lihtsamalt mõõta grammerikaabli RCA-pistiku otsa pealt olles eemaldanud helipea.

Comment

Skeem on esimeses postituses, selles mingeid muutusi teinud ei ole. Ainult vahetasin enamus kondekaid. Lüüdid olid täiesti läbi.
                        Ma lisan огреьуду kondeka, et mõõteriist teaks mida mõõta. Kasutan universaalset hiina detaili testerit, mida küll paljud põlgavad, aga minu kogemus on igati positiivne.
                        viimati muutis kasutaja oldbear; 01 m 2019, 23:11.

Comment

Skeem on esimeses postituses, ...
                          See ei näita grammerikaabelduse ning pesade füüsilise paigutuse kohta midagi. Ilma fotode ja muu toetava infota on raske midagi pädevalt arvata.

Comment

Tänan kõiki, kes abiks olid.
                            Tegin grammari juhtmed korda nagu soovitatud ja kõik mürad on lõppenud. Kui keeran võimu põhja on ilma signaalita kuulda peaaegu haudvaikus.
                            Paar tähelepanekut: originaal C9/10 keraamilised 750pF teevad paremat häält kui Wima asendused(imelik); siis C13/14 algselt oli 2200pF asemel 2x1000, mis lõikab kõrgeid kuuldavalt maha tasub panna õige suurus.
                            Kokkuvõtteks - vaatamata selle fono kirumisele mitmete seltsimeeste poolt nii meil kui mujal tasub igal juhul korda teha ja kuulata. Teeb väga head häält ja ilma müradeta. Võibolla mingil nivool moonutab, aga tal on võimu nii palju, et üle veerandi volüümi peale keerata ei saa ja mina küll midagi imelikku ei kuule.
                            Teised korrektorid millega võrdlen:
                            Rega Mini A2D
                            Yaqin MS22B
                            Audiowind A310(veidi muudetud)
                            Cambridge Audio Azur 651P
                            Pildid ka lõpuks.

Click image for larger version

Name:	P1030223.jpg
Views:	1
Size:	119,3 KB
ID:	872290Click image for larger version

Name:	P1030224.jpg
Size:	97,0 KB
ID:	872291

Comment

Tegin grammari juhtmed korda nagu soovitatud ja kõik mürad on lõppenud.
                              Kas 165 algne kaabeldus oli selline:

Click image for larger version

Name:	165.jpg
Size:	56,0 KB
ID:	872292
                              ?

Comment

Just.
                                Nüüd on kõik korpuse ühendused audio kaablitest eraldatud.

Comment

Working...
                                X