Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 010

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia 010

Nii sai siis estonia 010 ära remonditud ja põhjus ilmselt oli liiga tugevas signaalis. Et kuidas sellist asja teinekord vältida? Kas piisab lihtsalt Winampist heli nats maha keeramine ja siis eelvõimust kõvemaks keerata?
    Kõik pole kuld mis hiilgab

Originally posted by brat@Jun 17 2004, 15:13
    Nii sai siis estonia 010 ära remonditud ja põhjus ilmselt oli liiga tugevas signaalis. Et kuidas sellist asja teinekord vältida? Kas piisab lihtsalt Winampist heli nats maha keeramine ja siis eelvõimust kõvemaks keerata?
    eelvõimu remonditi?
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Originally posted by brat@Jun 17 2004, 18:13
      Mul juhtus sama äpardus, asi pole arvutile mõeldud. Kui neid võime toodeti ei uskund keegi vist sellistesse arvutitesse nagu tänapäeval ja nii kiiretesse signaalidesse. Võimendi lihtsalt ei jõua arvutist tulevaid signaale ära võimendada ja siis OUT-i anda. Põhjus võib olla ka selles, et arvuti helikaardist tuleb kohati kuni 5v pinget mis ei mõju võimendile hästi ja kui tahad arvutiga kasutada siis tuleb see arvuti "volume" maha keerata ja winampis ka piiri pidada, et võimule liiga ei teeks.
      S A C
      Siberian Audio Concept

Comment

Originally posted by Allar88@Jun 17 2004, 18:55
        Võimendi lihtsalt ei jõua arvutist tulevaid signaale ära võimendada ja siis OUT-i anda.
        See on ju analoogsignaal, mis mittejõudmisest sa räägid?
        Kui võimendi on ette nähtud helisignaali võimendamiseks ja arvutist tuleb helisignaal kuidas ta siis ei jõua võimendada?
        Inimesed mõelge ka enne kui postitate.

Comment

eelvõimendi tundlikus on 250mV nii et kas vähendad sisendsignaali, või ehitad võimu sisendile uue pingejagaja(takistid tuleb uued panna)

Comment

Helikaardi väljundi võib otse lõppvõimu sisendisse panna ja ongi kõik korras. Mõnes olukorras on võibolla natuke ebamugav aga kui on multimedia keyboard siis pole viga.

Comment

No tänus kes on viitsind vastata. Parandati jah lõppvõimu, lõpptransistoreid kaitsvad dioodid olid läbi vms. A kas siis vanamehe jutt on õige? Multimedia keyboard täitsa olemas kusjuures

Comment

Isiklikult arvan, et ei ole asi signaali tugevuses, sest kui te skeemi vaatate siis naete lxppvximu sisendis dioodidest koosnevat signaali piirajat, mis peaks sellisest ohust ara hoidma, teine asi, kui efektiivne see kaitse seal on, ma mxtlen, et kas piisavalt kiiresti toimiv. Isegi kui oletada, et sisendi nivoo piiraja ei ole efektiivne siis peaks lxpu transistoride voolu piirajad ikka oma txx ara tegema, aga ei.
                Ise arvan, et vximendil on sisse projekteeritud yks suur viga, mis mxnedel eksemplaridel ilmneb ja mxnedel mitte. Viga on ilmselt valesti projekteeritud trykkplaadis ja kui sisendis on mingi haire siis on kergesti tekkimas kxrgsagedus genereemine ja lxpud on momentaalselt labi. Hairena vxibolla ka naiteks staatiline elekter, seda jareldan sellest kuna on juhtunud lxppude maha pxlemine ainuyksi sisendi pistiku valja txmbamisest vxi vastupidi pistiku yhendamisest txxtava vximendi ajal. See kxik on muidugi ainult minu arvamus aga mxtiskledes ja jalgides mxningaid eksemplare tundub mulle see versioon ysna txenaoline.
                Isiklikult endal pole ykski lxppvximendi arvuti taga otsad andnud aga sellest probleemist olen lugenud ka vene saitidelt, ilmselt on ikka txsi taga.

Comment

No ma arvan et ikka signaali tugevuses, sest need dioodid enne lõputransse olidki läbi seal kaitsesüsteemis...

Comment

No ma arvan et ikka signaali tugevuses, sest need dioodid enne lõputransse olidki läbi seal kaitsesüsteemis...
                    See rohkem algaja jutt, vximendil on ka tagasiside olemas, et sa teaksid ja toitepinge on ka piiratud number ja veel dioodidega jarjestikku on takistid. Siin on palju asju mis ei viita yldse signaali tugevusele. Dioodid vxisid hoopis lxpu astme maha pxlemise tagajarjel tuksi minna vxi siis genereerimise hetkel, millest ma raakisin eelmises postituses.

Ma siiski vaidlen vastu ei ole signaali tugevusest. Miks teised vximendid siis maha ei pxle, kui signaal arvutist otse lxppu anda (Amfiton, Brig, Korvet, Odissey, Feniks, Vega on nendes midagi teistmoodi, miks ainult estonia pxleb maha)?

Comment

Originally posted by brat@Jun 18 2004, 11:39
                      Lõppu lastes ei tohi kasutada lahtist sisendit, otsad 1,4, vaid kindlasti 3ja5.

Lihtsalt seletades, kui arvuti signaaliahelas midagi juhtub(softis, rauas, kõrvade
                      vahes) näiteks 0-1ks (0V-5V) siis toimub see tõus nii kiiresti, et kaitsed ja
                      tagasiside ei jõua reageerida
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

ja yks argument veel miks ma ei usu signaali tugevuse versiooni. Paljud teist teavad mis juhtub siis, kui enne lylitada siise lxppvximendi ja hiljem eelvximendi.... xige kxlarites kaib selline litakas, et syda laheb saapa saarde, mis te arvate, kui suur pinge hype toimub siis? Ma pakun, et helikaart ei ole suuteline sellist ylepinget sisendisse anda.
                        Seal peab ikka genereerimisega seotud see asi olema.
                        Txsi kyll minu versioon pxhineb puhtalt minu arvamuse peal ilma, et ma oleksin vximule juhtmed kylge yhendanud ja asja pxhjalikult uurinud.

Comment

Originally posted by Rom@Jun 18 2004, 11:58

Ma siiski vaidlen vastu ei ole signaali tugevusest. Miks teised vximendid siis maha ei pxle, kui signaal arvutist otse lxppu anda (Amfiton, Brig, Korvet, Odissey, Feniks, Vega on nendes midagi teistmoodi, miks ainult estonia pxleb maha)?
                          Võrdluseks Odissey 010 , lõppvõimendi signaali teel enne 818/819 NELI transsi
                          Kt502/3 piirsagedusega 5Mhz, lisaks 814/5 piirsagedusega 3Mhz.
                          E010 vastavatel transsidel 120Mhz ja 50Mhz, signaali (staatika) frondi tõusu
                          kiirus mängib peamist osa.
                          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Aga see probleem ei kao, kui peaks transistori paaride KT-630-KT632 ja KT961-KT626 asemel kasutama KT502-KT503 ja KT814-815KT / KT816-KT817.

Comment

Oli eelvõim üldse vahel? Sellest nagu aru ei saanudki :blink: Kui eelvõim vahel, siis kuidas see lõppvõimu läbi sai lüüa?
                              TFK Audio
                              #tfkaudio
                              http://www.facebook.com/tfkaudio/
                              http://tfkaudio.blogspot.com/
                              - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Working...
                              X