Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia UM-010 vigane

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Estonia UM-010 vigane

Oskab keegi aidata - Estonia 010 lõppvõimul vasaku kanali hääl käriseb koledasti. Kindlasti on tegemist lõppvõimu veaga, sest kui eelvõimust väljundeid ringi tõsta, siis viga teise kanalisse üle ei lähe.
    Alguses olid VT1 ja VT2 läbi, need sai vahetatud (KT816, KT817), lõpud on korras (mõõdetud).
    Pinged on reguleeritud - E31 on "0", E29 on 30mV.
    E6, E7, E21, E22 - ok.
    Rohkem ei oska nagu kusagilt otsida

Originally posted by reimps@Jun 20 2004, 15:24
    sest kui eelvõimust väljundeid ringi tõsta, siis viga teise kanalisse üle ei lähe.
    Kui viga teise kanalisse üle ei lähe, siis ikka eelvõimu viga ju :blink:
    TFK Audio
    #tfkaudio
    http://www.facebook.com/tfkaudio/
    http://tfkaudio.blogspot.com/
    - Audioblogi, projektid jms.

On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

Comment

Kui ta kõlle ringi ei tõstnud, siis lõpu viga ikkagi.

Edit: Ahjaa, veast ka... Ürita skeemi järgi kontrollida antud punktides pingeid, äkki mingi eelpinge vale. Kas mõlemad õlad töötavad? Ega ei juhtu ossi ja genet(või siis gene asemel arvutit) olema, kirjeldaks väljundi pilti.

Comment

Kui lasta siinussignaal sisse, siis vigane kanal lõikab siinusel ülemise otsa maha. Mitte päris nullini maha, kuid vähemalt 1/3-ndiku teeb sirgeks küll.

Comment

VT7 ja VT14 baasil on signaal ok (täitsa ilus siinus), aga VT20 ja VT21 baasis on juba kandiline. Seega peaks viga olema kuskil nende vahel, kuid mina aru ei saa - transid olen kõik välja jootnud ja üle mõõtnud - on ok. Kas mõni konde võib seal vahel asja ära rikkuda?
          Muuseas toitepinged on ka natuke imelikud -37,1 ja 36,4.

Comment

Ja veel üks huvitav fakt - kui väljundist kõlar ära võtta, siis on siinuse ülemine ots korras ja lõikab hoopis alt ära. Ja madalal võimsusel on praktiliselt ilus siinus.

Comment

1) signaali ahelas ei ole ühtegi kondet vahel, st otsesidestus.
              2) vt7 ja vt14 baasil ongi ilus signaal, sest need ju otse sisendiga üle R1 ühenduses.
              Edasi peaks nüüd üks kanal võimendama VT20, VT28, VT1 ühte siinuse poolt ja VT21, VT29, VT2 teist poolt, see VT6, VT7, VT14, VT8 ahel tegeleb selle jagamisega. Nüüd peaksid vaatama tagant poolt ette poole, et enne millist transsi ühel pool jääb signaal kadunuks.
              Kirjuta ka, mis läbi läinud komponente sa juba vahetanud oled ja mispärast see võim läbi läks.

Comment

Sain selle võimendi katkisena - ei oska öelda, miks ta läbi oli läinud.
                Algselt oli kaitse kogu aeg peal - VT1 ja VT2 olid läbi, aga lõpud imekombel terved. Asendasin VT1 ja VT2 -> KT816G ja KT817G (nagu Rom siin millalgi soovitas, et pidi kauem kestma).
                Signaal ei jää kadunuks, lihtsalt siinuse ülemine ots ei ole kumer, vaid läheb nagu üles ja siis langeb umbes kaare esimese kolmandiku pealt üsna järsult alla ning siis natuke laugemalt edasi - ja seda eriti suuremal võimedusel.
                Ja signaal on selline juba VT20 ja VT21 baasil. Ja mõlema baasil on signaal samasugune. Miks see nii on, kui üks peaks võimendama siinuse ülemist ja teine alumist poolt?
                Ühest asjast ei saa ma veel aru - kui võrdlen seda kanalit korras kanaliga, siis seal on näiteks VT11 peal siinus hoopis teise sagedusega (panen ossil 0.1us piirkonna, et seda signaali näha), kuid sisendsignaali vaatan 1ms piirkonnas ja samuti katkisel kanalil samas kohas. Sisendsignaal on 1000Hz siinus.

Comment

Ja kõik transid olen välja jootnud ning üle mõõtnud - olid korras.

Comment

Igaks juhuks proovisin veel lõputranse - vahetasin teise kanaliga ära, efekti ei olnud.
                    Põhiline on see, et kui koormus (kõlar) tagant ära võtta, siis on väljundis täiesti ilus siinus. Järelikult - nii kui väljundvoolu hakkab tarbima, läheb asi käest ära - miks?

Comment

Minu skeemil on nii VT1 kui ka VT2 npn transid. Kui sinna ühe pnp sisse asendasid, siis ongi jama käes.

Comment

Minu skeemil on nii VT1 kui ka VT2 npn transid.
                        Siis on sul mingi teine skeem, sest mul on skeemis VT1 npn ja VT2 pnp.

Comment

Sain asja korda - vahetasin VT1 transi veelkord ära, mõõtes näitas, et on küll korras, aga tegelikult ilmselt oli mingi jama sees, sest nüüd asi töötab.

Comment

Originally posted by digital@Jun 24 2004, 19:24
                            Minu skeemil on nii VT1 kui ka VT2 npn transid. Kui sinna ühe pnp sisse asendasid, siis ongi jama käes.
                            Vaatasin skeemi ja avastasin sellise asjaolu, et tahistus VT1ja VT2 on skeemil kaks korda, ehk siis yhe sama tahistuse all on erinevad transid. Vaadake seal E6,E7 juures on VT1 ja VT2 ja lxpu astmes on samuti VT1,VT2 Siit see myyda raakimine tekkiski.
                            Aastaid seda skeemi kasutanud, kuid varem polnud marganud, et plaadil olevad ja radiaatorile kinnitatavad transistoride tahistused osaliselt kattuvad omavahel.

Comment

Working...
                            X