Teade

Collapse
No announcement yet.

kvaliteetsed omavalmistatud võimendid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kvaliteetsed omavalmistatud võimendid

    See on siis teema, kus soovitada teistele kvaliteetseid ise tehtud võimendeid, mida sobiks kasutada oma helisüsteemis, ja mida (soovitatavalt) olete ka ise ehitanud. Võimsust võiks neil olla alates 50w. Kvaliteedi all mõtlen midagi, mida annaks võrrelda lääne võimudega. Üks näide oleks näiteks Crescenado Millenium. (Kõik võimendid ei peaks päris nii head olema). Ja palun lisage (soovitatav) ka võimendi eeldatav maksumus. Maksumus arvestage nii, et enamus detaile ostetakse poodidest. Eelistatud oleks projektid, mida olete ise teinud. Hea oleks kui lisate nende kohta kirjelduse (kuidas töötab, müra, moonutus, probleemid? jne) või annate lingi, kus ka kirjeldus juba olemas. Kui teema kogub populaarsust, siis on see paljudele ehitajatele väga suureks abiks (kaasa arvatud ka mulle).

    Kvaliteet on muidugi väga suhteline mõiste. Kui te ise olete oma võimendiga, mille heli tundub kõrvale "veatu", väga rahul ja soovite seda teistele näidata, siis on see õige koht!!!!

    NB!!! Lisage kindlasti skeem, lühikirjeldus, (kui viitsite, siis maksumus ja pildid)
    "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

    #2
    CRESCENDO MILLENIUM

    Tegemist on 2x100w võimuga, mille maksumus on jämedalt 4000 EEKI. Ehitamisel tuleks arvestada sellega, et paljud jupid on raskestileitavad (kiip OP77GP nt). 4000 EEk hind on arvutatud poest ostetavate juppidega. Aga võimendi on muidu väga kõrgelt hinnatud. Ise pole ehitanud, aga olen ainult head kuulnud selle kohta. Näitajad (müra jne) on olemas artiklis. toide umbes 50v.

    LINGID:
    Artikkel (kirjeldus, skeemid jne): LINK
    Foorumitest: Tevalo foorum DJAUDIO foorum
    "Ma ei tea, milliste relvadega võideldakse III maailmasõjas, aga IV maailmasõjas võideldakse kivide ja kaigastega." -Albert Einstein

    Comment


      #3
      Originally posted by meelis_l@Jun 26 2004, 16:46
      LINGID:
      Artikkel (kirjeldus, skeemid jne): LINK
      Foorumitest: Tevalo foorum DJAUDIO foorum
      Lisan kõrgelt hinnatud profi kodulehe: http://lynxaudio.narod.ru , eriti viimast
      tööd võiks uurida.
      Veel http://www.audio-circuit.dk
      http://www.telesys.ru/projects/proj080/
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

      Comment


        #4
        Avaldaks siis kah oma arvamust.
        See et kvaliteetse võimendi võimsus oleks vähemasti 50w, no selle peale ma olen parem suht koht vait. Sellise võimendi toide maksab ise juba terve varanduse.
        Mis puutub kvaliteeti, siis õnneks on skeeme mille järgi asju ehitada. Ise olen valinud sellise mehe (lausa "brand´i) skeemid nagu "Nelson Pass". Kuna seda nimetust seostatakse paljuski kvaliteediga. Nii. Kuna ta on arendanud ja tootnud võimendeid juba 20 või 25 aastat siis uute mudelite turule tulekuga antakse varasemad skeemid ja manuaalid isetegijatele. Suurepärase valiku isetegemistest leiab järgmistelt lehekülgedelt.
        http://www.passdiy.com/gallery.htm
        http://www.diyaudio.com/forums/forumdispla...p?s=&forumid=10

        Mida siis ise teen.
        Lõppfaasis on lõppvõimendi "ALEPH 30". See on siis balanseeritud 30W 8Ohm või 60?W 4 Ohmil. Hääled on sisse lastud ja töötab. Kuna kogemuse saamiseks ja korpuse ruumipuudusel projekteerisin trükkplaadid ise, siis erieb disain tehaseomast mõnevõrra. Loodan, et kvaliteedis see ei kajastu.
        Samuti on lõppfaasis eelvõimendi "Balanced Line Stage". Tegu siis samuti balanseeritud eelvõimendiga. Noorematele elektroonikahuvilistele oleks siis ääremärkusena ära märgitud, et eelvõimendil puuduvad nii balanss kui ka tämbriplokk. Volume osa saab pandud atteanuator süsteemi ehk siis takistitega mida lülitavad releed ja mida juhitakse pic´i kaudu. Plaat valmis ja komplekteeritud, hetkel testimata.
        Mis see kõik maksab? Hetkel raske õelda. Arvan, et sisse on pandud juba mingi 3K poejuppidele. Palju kola olen hankinud tuttavate käest ja siit-sealt. Projekti olen teinud ca 6 kuud. Ühtteist on veel teha samuti. Arvestades et sellises kvaliteediklassis eelvõim maksab ca $2500 ja lõppvõim ca $3000, olen ma raha suhtkoht vähe kulutanud. Ah jaa, probleem on veel kõlarid kuid ettevalmistamisel on projekt: http://www.geocities.com/diyproac25/pictures.htm
        Samuti probleem balanseeritud cd transport.
        Uhh- sai ikka pikk jutt.

        Comment


          #5
          Minu nägemus iseehitatud kvaliteetsest võimendist on lampvõimendi.
          50W kanali kohta lampide puhul ei ole küll primaarne,kuid korraliku lampvõimu heli on selline,mis vähemalt mind küll külmaks ei jäta.
          Vana helitehnika remont Pärnus

          Comment


            #6
            kas volüümi jaoks potekas liiga lihtne sinu arvates herr rehi?

            Comment


              #7
              Hr. Ali Qiller.
              Ei ole potekas liiga lihtne. Küsimus ei ole sugugi lihtsuses. Pigem on siiski küsimus moonutustes ja häiretes. Kusjuures see atteanuator lahendus ei ole mingi imeasi. Isegi mõningatel soveti võimenditel on see kasutusel. Võin eksida aga kas Odissey või Brig. Eks teadjamad oskavad õelda.

              Comment


                #8
                Seda attenuaatorit kasutatakse kvaliteetsetes võimenditest seepärast, et pole olemas selliseid kaksikpotesid (no okei väga raske teha), mille takistused suvalise nupu asendi korral oleks täpselt võrdsed. Samuti saab nn lülititega süsteemis täpselt ära määrata kuuldeõige helitugevuse reguleerimise (nõrga signaali korral peab olema madalatel ja kõrgetel sagedustel mõngine tõus, kusjuures igal helitugevusel erinev)
                A mis puutub müradesse, siis vahet pole kas pote või mitmepositsiooniline lüliti.

                Kvaliteetvõimudesse ei soovita aga igasuguseid kividel põhinevaid helitugevusregulaatori lahendusi.
                Takistitest pingejagur on signaalile ikka kõige parem. Vajadusel saab ju mootori otsa panna ja seda siis pic-iga juhtida - osades kvaliteetvõimudes tehtudki niivisi.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                Comment


                  #9
                  Tänks martinj.
                  Seda lihtsamalt ja arusaadavamalt olekski raske välja kirjutada.
                  Selgituseks minupoolt selline link:
                  http://home.tu-clausthal.de/~tpa/relais/index.html

                  Comment


                    #10
                    oi. kohe palju targemaks sain kohe. sellisel puhul signaaliallika kvaliteet samuti väga oluline

                    Comment

                    Working...
                    X