10x200W lampidel on vist tõesti "natuke" üle pingutatud Sellisel juhul peaks mingi väiksemat sorti tuba tervenisti sellist võimendit täis olema.Kui veel mõelda,milline soojus sealt eraldub...
Teade
Collapse
No announcement yet.
Mis võimendi see selline on?
Collapse
X
-
http://gustos.qmail.ru/7578163.jpg see on ka viimasepeal
kõlar kõrva ääres ja monitor ka seal magnetväljas B) :wacko:Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
www.sansui.us/AU-9500.htm
Comment
-
Äkki mõtles too tüüp selle 10x200W lampvõimu all 10x200W P.M.P.O võimsusega kividel käkki, millel "pedelaternad" (tõlge: sinised dioodid, mida rullikud kangesti armastavad) sees siramas??? Kah lambid ikkagi võhiku jaoks...Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu
Comment
-
kõige müstilisem mõiste tundub olema võimsus, mida rohkem WATTE seda uhkem.kohati ajab asi lausa irvitama.Võhma peab olema võimalikult palju, kuid mida selle kõigega teha sellele ei osata mingit loogilist põhjendust anda.Äkki annaks selliste võimsuste juures ka kohvi keete või muna praadida......... on olemas ka veel selline mõiste akustikas nagu helirõhk, mida valjukas , või akustika agregaat võimaldab võimaldab ja siis veel ruumid või keskkond kus seda kõike kasutatakse või mida Te sellest arvate?
Ise kasutan 6. seeris SONY resiiverit 90W kanali kohta ja 60W lampvõimu kanali kohta, ja sellest , kui tahan kõhu nahaga muusikat nautida siis on võimsuseks max. 20W kanali kohta ja seda ainult siis kui kedagi kodus pole muidu naabrimees ütleb et talle raadiot vaja pole ja kui koer aknast mööda läheb kraabid käpaga kõrvu, nii et kõik on suhteline.Kui nautida muusikat siis lampvõim ja kui kuulata päevauudiseid siis resiiver.
Comment
-
ma elan 3 korrusel paneelmajas ja vahel kuulan nõnda muusikat, et saan keldris ära käia ja kostub sinnagi suht hästi. selle jaoks on mul odyssei002, mis peaks olema kuskile 2x35W kanti. ega rohkem ei taha ka. pidu just sellisega ei tee, aga koduse võimsustarbe kattab ilusti ära, ma ei saa aru, mida teevad inimesed 2x200W rms asjaga. vb tahavad basssoundmani üle lüüa
http://www.zone.ee/basssoundman7/download.php viimane link
Comment
-
järjekordne võimsuse probleem, lähtutakse pagan teab mis numbritest ja arusaamadest ja ikka on vähe!Pakun välja sellise katse, et oma arusaamisi veidigi täiendada ja selles selgusele jõuda.Pange oma võimendi mängima sellise helituguvusega nii nagu te tavaliselt seda kuulate.Võtke tester, see lülitage vahelduvpinge mõõtmiseks vahemikus 10-100V ja mõõtke ära valjuhääldile rakenduv pinge voltides.Võtke aluseks voltmeetri skaalalt loetava pinge tippväärtus voltides.Kasutades oomi seadust siis lähtuvalt valemist P=U ruut:R. kus U on skaalalt loetud pinge ruudus ja see on jagatud valjuka või siis akustika agregaadi takistusega oomides.Ja saate võimsuse, mida skaala lugemise hetkel rakendadakse.Muidugi võite võtta ka voltmeetri skaalalt mingi keskväärtuse ja arvestada selle järgi.Muidugi ei saa sellist mõõtmist lugeda täpseks, kuid annab mingisugusegi ettekujutuse võimsusest mida hetkel kasutate.Korrake seda toimingut mitmesugusel heli tugevusel ja on kasvõi mingisugunegi tegelik ettekujutus võimsusest, mida rakendadakse oma akustika seadmele.Kordan:selline mõõtmine ei ole täpne, kuid annab mõngase ettekujutuseja arusaamise võimsusest ja kuuldavast helirõhust.
Huvitav oleks teada, mis andmed keegi saab?
Comment
-
Originally posted by humax@Jul 30 2004, 07:47
kõige müstilisem mõiste tundub olema võimsus, mida rohkem WATTE seda uhkem.
Ning millegi pärast kujunenud välja arusaam,et watid maksavad, sest tihti küsitakse,et "kas 500W wooferi eest on normaalne 600kr maksta" jne. Ja siis hakka seletama pikalt ja laialt,et tähtis on see, mis kõlarist tuleb, mitte see, mis sinna peale kirjutatud on :blink:
Comment
-
Nõustun foorumi vanakestega.Tubaseks kasutamiseks sobib ideaalselt isegi paari vatine stereo võimendi(lampidel).Just mõni aeg tagasi sain maha oma järjekordse lampvõimendiga(minu esimene "singel end").Väljundvõimsust tal ainult 1,5W(mono).Töötab Tesla lavakõlariga(1x15"+6x4",nimi võimsus 100W).Poole võimsusega töötavast võimendist yle ei räägi.Ise oman ka pisut võimsamat transsvõimendit(nimivõimsus 2x220W 8Om)ning lavakõlareid(350W nimivõimsus,8Om). Kuna selle võimendi ma konstrueerisin spetsiaalselt välitingimusteks ning töötama mitmeid tunde suurel väljundvõimsusel,on ta liiga mürarikas ning ebaökonoomne toas kasutamiseks.Olen kyll proovinud, kuid siis võib muusikat minna õue kuulama.Samas ajab mind iiveldama helikauplustes pakutavate "laiatarbe-krappide" numeroloogiline suva.Tänu sellele ongi asjast mitte mõhkugi jagavate isikute seas levinud väärarusaamad võimsustest,jne.Olen poodidest kysinud,et kas need suvalised numbrid ning järgnev täht W(või isegi kW)on tyybi tähis?Kõige huvitavamaid numbreid kohtab aga autodesse pandavate võimendite peal.Kuna ise olen töötanud autoelektrikuna ning antud seadmeid paigaldanud, võin nii mõnegi lõbusa loo pajatada võimsustest mitte arusaamiste kohta.The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
Projektide pildid
Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm
Comment
-
Võimsusega krappide hindamine on täiesti mõttetu, aga no kui omanikud ise on kole õnnelikud siis las olla 500w palju parem kui 100w. Tundlikkus ei huvita kedagi ja kuskohast võetakse see REAALNE 100 gi watti, 500 st rääkimata.
Eile sai kuulatud el kidra Fenderi 15 W võimu, mina küll ei osanud arvata et see nii kõvasti häälitseda võiks. Transsvõimul kulub minu viletsate kõlaritega küll 50 W nominaali ära. Kuna mina transi distortionit kuulata ei taha, siis kulub võimsus (kui saund muidu puhas) ikka ära.Maailm oleks puhas ja süüta
kui poleks õllejogurtit
- Õ.Õ.
Comment
-
Olen alles helitehnika vägagi alguses. (esimesed katsed ja parandamised y101'ga jne)
Watt on füüsikalise suuruse, võimsuse mõõtühik?
kuidas saab siis see lampvõimul ja transvõimul erineda?
üks selline korralik resiiver no võtame suvalise 50W teeks läbi kindla kõlari heli teatava valjusega.
Aga võtame eelmainitud 1,5W lampvõimendi, ning teeb läbi selle sama kõlari valjemat häält?
Ebaloogiline minujaoks. Kas muutub järsku siis võimsuse valem?
Või saab sellest alles siis aru, kui esimene lampvõimendi valmis ehitatud?
Ei ole mitte mingi lampvõimude vastane, lihtsalt huvitun ja küsin imelike küsimusi.
(Lampvõimud ise veel suur müstika, näinud ainult üht suurt lampi, käes hoidnud, ning mõnest vanast raadiost väiksemaid lampe käes hoidnud, pildi pealt ka mõnda korraliku näinud)
Comment
Comment