Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimsuse õigsus

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by rnx@Jul 30 2004, 11:06
    Pisut Offtopicut:
    Ja mis puutub tümakavõistlustesse, siis eesti tegijad ajavad vale liini. Nad üritavad purustada oma rekordeid bassihelidega, lääne rekordid on aga sündinud kusagilt loetud info põhjal kõrgetel sagedustel.
    Päris nii idioodid Eesti tegijad siiski pole - nimelt nõuab reegel et helisagedus peab jääma alla 80Hz. Minu teada on see ka läänes nii, sest Eesti reeglid on lääne eeskujul koostatud.

    Võistlustel võivad võistlejad kasutada taasesituseks sagedusi 20 ja 80 Hz vahel. Kui võistleja saavutas kõrgeima helirõhu sagedusel alla 20 või üle 80 Hz, siis seda tulemust ei arvestata. Kui selline olukord tekib kvalifikatsioonis antakse võitlejale, peakohtuniku nõusolekul, uus mõõtmise võimalus. Kui rikkumine esineb eliminaatoris, siis võistleja on kaotanud olenemata saavutatud tulemusest.
    Kõik reeglid on aadressil :
    http://www.easca.ee/page.php?action=...age&page_id=14

    Comment


      #17
      eriti n6me on lapata mingeid anttila taolisi katalooge. kodukino keskuse v6imsus on 2k!!! st. voolu peaks v6tma 4k??! se on t2iesti idiootne tekst seal kirjas, ja siis kuskil on pisikeselt kirjas sulgudes: subwoofer siinus 60W mingu arenegu
      Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
      * Toitelüüdid
      * Kõlari kummilõdvik
      * Elekter
      * Kõrvad
      * Naabri närvid

      Comment


        #18
        Originally posted by Deus@Aug 13 2004, 20:11
        see kondekas on selleks et tasandada voolukõikumist mis on tekitatud bassihelide poolt. Vahel läheb natuke rohkem vaja ja vahel vähem, selleks ongi siis kondekas, et tasandada sageduste erinemise poolt tekitatud voolukõikumist. Madalama sageduse esile toomiseks läheb ju vähem võimsust vaja

        Raudne reegel on et mida võimsam võima ja mida vägevam kaitse, seda jämedam on juhem, mul ntx toidab süsteemi 500W genekas koos 65 Ah akuga millelt jookseb 6 ruudune, jah 6 ruudune kaabel ehk siis annab läbi 60 A.
        Madalama sagedusega laheb vahem vximsust vaja!? See on minu jaoks midagi uut :blink: Ma vaidaks ikka vastupidist (pean silmas ikka helisagedusala). Oled naiteks taheldanud kuidas bi-ampingu ja tri-ampingu korral madala ja kxrge otsa vximsuste vahekorrad on.
        Sinu kondeka jutt on ka pisut vildakas.

        Comment


          #19
          Jah, eksisin, tunnistan seda. Kuulamise jaoks on ikka vaja bassikale rohkem kui tweeterile
          rohkem ei oska enam kaasa rääkida, ma räägin nii nagu mulle ranz ära seletas, et miks ei TOHI kondekat vahele toppida. SQ meestel on alati kondekas taga ja kohe kindlasti on ta ju silumiseks, et võim saaks konstantselt 12 või siis 14,4 V Või kuidas sa selle kondeka olemise seal ära seletaksid?
          -

          Comment


            #20
            See võimuse teema kerkib siin aegajalt ikka ja jälle üles. Mina pooldan ka valemit kui võimendi poolt seinast tarbitav võimsus jagada kahega ja see tulemus omakorda kanalite arvuga. Üks vähestest firmadest,kes minu arvates oma võimendite väljundvõimsuse ligilähedaselt reaalselt kirja paneb on Harman Kardon! Päris huvitav on lugeda 5+1 kanaliga resiiveritest, millele lubatakse 100 W kanalisse aga võimendi tarbib ise vooluvõrgust max 280 W või veel vähemgi. Just hiljuti juhtus ühe Sony muusikakeskuse pass minu kätte ja selle lugemine tekitas ikka hämmingu küll... inimesi,kes helitehnikast palju ei tea,petetakse ikka päris julmalt.
            Näide konkreetse muusikakeskuse kohta (andmed pärit tehnilisest passist):
            DIN power output (rated) 80+80W (6 oomi, 1 khz juures, DIN)
            Continous RMS power output (reference) 100+100W (6 oomi, 1 khz juures, 10% THD!!!!. 10% THD..... natukenegi normaalsemal võimendil peaksid THD ikka sinna 0,0.. % protsendi juurde jääma. Lisaks sellele annab muusikakeskuse tehniline bass,et keskus tarbib seinast max 80 W. Kiire ja lihtne arvutus annab,et keskus saab anda maksimaalselt kanalisse 20W mitte 80 W ega ka 100 W.
            Ise olen loobunud uskumast igausguseid väljundvõimsuse suuri numbreid helitehnikal. Esimese asjana huvitab mind see palju konkreetne seade seinast võimsust tarbib. Endal hetkel kasutusel u. 90ndatest pärit stereovõimendi, mis tarbib seinast max 370 W seega u. 90 W reaalselt kanalisse ja see võimendi teeb natuke häält ikka küll!
            20+ aastat elfafoorumis

            Comment


              #21
              Ka vanemad sharp-i toodangud on reaalsemate andmtega. Nt minu omal näitavad andmed et tarbib 80w 2 väljundit, seega 40 w 1 väljund. Kuigi üks väljund toitis ära kaks 30w ja teine samuti
              tel 53729764

              Comment


                #22
                Ka vanemad sharp-i toodangud on reaalsemate andmtega. Nt minu omal näitavad andmed et tarbib 80w 2 väljundit, seega 40 w 1 väljund. Kuigi üks väljund toitis ära kaks 30w ja teine samuti
                Su vximul kasutegur on 100% vxi? Need 80W jaga kahega ja saadud numbri jagad omakorda kanalite arvuga ja saad 2*20W umbkaudu.
                Kuna ma vxhik sellel alal siis kysin sinult, mis asi see ära toitis tähendab, siin sellest palju juttu olnud, aga ma ikka ei saa aru, äkki seletad?
                (see ei ole iroonia ega norimine ma lihtsalt tahan aru saada mida selle sxna paari all algajad tympsu mehed mxtlevad. Minult on ka telefonitsi palju kordi kysitud, et kas see vxi teine vxim toidab neid ja neid kxlareid ara ja ma pyian seletada, kuidas asi tegelikult on, kuid on tunda, et me ei mxista teineteist, sest ma txesti ei saa aru mida tahendab ara toitma)

                Comment


                  #23
                  "Ära toitma" on muidugi omapärane tümpsumeeste väljend...aga kui võrrelda, et näiteks suur paks mees tahab ka nats rohkem süüa, muidu jääb nälga...siis oleks nagu asja eest see sõnapaar

                  Comment


                    #24
                    ma mõtlen selle all seda, et mõlemad kõlarid töötasid normaalselt,kuigi 1 väljundi wõimsus on 20 w ja kõlarite võimsus kokku oli 60 vene watti.
                    Tooksin ühe näite valedest andmetest. Nt mu sõber ostis lolli peaga universumi 1800 w keskuse, mis heal juhuk "toitis" ära vene 90w. voolu tarbis 200 w. mitte kuidagi ei "toidaks" see ära 1500 w kõlarit.
                    Ja ärge küsige elle toitmise kohta, seda on sõnadega raske kirjeldada.
                    tel 53729764

                    Comment


                      #25
                      NB! ma olen ka näinud võimendit, mille andmed on: 500w tarbib voolu, 2 wäljundit ja kirjas on,et väljundi võimsus on 50w. :blink:
                      tel 53729764

                      Comment


                        #26
                        "ära toitmine" on selline suhteline mõiste.... ntx isegi 5w võim võib anda piisavalt võimsust et tööle panna 200w valjukas... samas võin ma õelda et mu radiotehnika u-101 "toidab ära" S400-d.... kuigi paneb nad ainult liikuma...ühesõnaga loll ja igatpidi väänatav mõiste on see "ära toitmine"....
                        segane text.... loodan et keegi aru ka sai :P
                        Intel inside.. Idiot outside...

                        Comment


                          #27
                          Minu ettepanek oleks see rumal sxnapaar yks kord ja lxplikult ara unustada, kuna nagu naha te ei saa isegi aru mida see tahendab ja pealegist, elektroonika foorumis sellise sxnapaari kasutamine on minu arvates LAUS LOLLUS.

                          Comment


                            #28
                            soovitaks modekatel see teema lukku panna.ja kogu moos.

                            Comment


                              #29
                              Originally posted by Faasinihutaja@Aug 15 2004, 21:35
                              soovitaks modekatel see teema lukku panna.ja kogu moos.
                              Täidan meeleldi Su soovi.

                              lukus.

                              P.s kokkutulekul üritan rääkida võimsustest ja detsibellidest ning asja illustreerida kuulamiskatsetega.
                              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                              Comment

                              Working...
                              X