Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lampvõimendi

Niisiis!Publikumi tungival soovil avaldaks mõned pildid vastvalminud SE võimendist.
    http://pilt.ee/view/324119/
    Sisikonnast kahjuks pilte pole, kuna ei oma digikaamerat.
    Kasutatud on siis lampe 6N2P, 6N3P ja lõppastmes 6P3S.Alaldina toimib lamp 5C4S. Seade omab peale helivaljuse regulaatori veel tämbri regulaatoreid.Toitetrafona on kasutatud "Ural-111" trafot, anoodtoites on kasutatud poolmagnetofoni "Aidas" drosselit, kenotroni kütteks ca 25W trafo(koduvalmistatud) ning väljundtrafona toimib raadio "Baltika-52" originaal trafo.Samas on märkimisväärne 6P3S vanus(pärit koos väljundtrafoga "Baltika-52"st)-1952.Kenotron on siiski uuem-1978(pärit samast raadiost).Poest ostetud on vaid mõned passiivelemendid.Remonti vajas väljundtrafo, mille primaarmähisel oli katkestus(õnneks kohe mähise väljundi juures nii, et primaarmähist maha ei pidanud kerima).
    Seadme sisendina on kasutatub 3,5mm pulkpistiku pesa(läheb väljavahetusele, asemele tuleb DIN-3; samuti vahetub ka toitelüliti).
    Seadme kesta ehitusmaterjalina on kasutatud kahepoolset folgeeritud tekstoliiti.Seinad omavahel on ühendatud jootmise teel.
    Natuke ka tehnilistest andmetest:
    tarbitav võimsus-ca 75W
    nimi väljundvõimsus-u.1,5W(kahjuks pole jõudnud veel mõõta täpsemalt) koormustakistuse 5 oomi juures
    Edasised tehnilised andmed saavad lisatud neil päevil.
    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
    Projektide pildid
    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

väga kena asjaga oled hakkama saanud B-) küsiks siis palju maksma läks kogu ettevõtmine, palju aega kulus ja tulemus (võimsus, helipuhtus) ?
    TeamRMS

Comment

ÄGE! No aga mis kolm nuppu seal on? Ära vastama hakka. ma niisama.

Comment

Tehnilises küljest ka midagi on avaldatav?
        Skeem näiteks

Comment

Originally posted by moi@Feb 18 2005, 11:55
          Tehnilises küljest ka midagi on avaldatav?
          Natuke ka tehnilistest andmetest:
          tarbitav võimsus-ca 75W
          nimi väljundvõimsus-u.1,5W(kahjuks pole jõudnud veel mõõta täpsemalt) koormustakistuse 5 oomi juures
          Edasised tehnilised andmed saavad lisatud neil päevil.
          TeamRMS

Comment

Kogu seade läks maksma(hetkeseisuga, jalad veel puudu) ca 160.-.Kõik detailid siis pärit (va. lambid) Westbaldi poest Punasel tänaval.
            PS. Textoliidi hind oli kokku 10.-(kaks 5.- lehte, 500x160mm 1 leht).
            Heli on üllatavalt puhas (hetkel kaheribased lavakõlarid tundlikkusega 91dB, nimivõimsus 350W 8 oomi).Kuulates Enya loomingut paremat võimendit (transside maailmas) pole ma veel kuulnud.Estonia 010le jääb ehk alla.
            Loomulikult on paar sõpra kuulnud juba antud võimendi poolt reprodutseeritavat heli. Algul ikka naerdi, et lampidel, aga kui esimesed helid kuuldusid...tatt hakkas neil suunurgast tilkuma, näod venisid pikaks nagu tohletand naerid...Tegemist ei ole pumpsu ja tumpsu masinaga!
            Võimendi lõpetamine viibib, kuna ma ei taha oma endise transsvõimendi "müra" enam kuulda ning asemele pole miskit panna hetkel....
            Projektide pildid

Comment

Ja kes oli, kes rääkis, et head lampvõimu on väga kallis ehitada? :unsure:

Comment

Originally posted by Cheopps@Feb 18 2005, 12:23
                hetkel kaheribased lavakõlarid tundlikkusega 91dB, nimivõimsus 350W 8 oomi
                hmm 1,5w on väljund võimsus kanalikohta ja 350 w kõlar taga ? h34r:
                TeamRMS

Comment

Kõlareid on kaks tükki paralleelis.Siin pole midagi imestada....
                  PS. Tegemist on siis monoplokiga!
                  Projektide pildid

Comment

võimu võimsusest puudu nagu ei jää ? h34r: aga alguses ma saingi aru et mono on see riistapuu aga kui rääkisid et kaks kõlarit taga mõtlesin et hmm...ja paralleelsest ühendamisest midagi pld mainitud :P
                    TeamRMS

Comment

Hmm... miks nagu peaks väheks jääma? Kujuta korraks ette, mis lärmi need kastid 1 W juures teevad, siis järgmine kord ehk enam sellist küsimust ei teki. Mina näiteks ei suuda oma pappide poolt püsivalt 1W sisendvõimsusega tekitatud helirõhku pikalt kannatada.
                      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Originally posted by rnx@Feb 18 2005, 13:41
                        Hmm... miks nagu peaks väheks jääma? Kujuta korraks ette, mis lärmi need kastid 1 W juures teevad, siis järgmine kord ehk enam sellist küsimust ei teki. Mina näiteks ei suuda oma pappide poolt püsivalt 1W sisendvõimsusega tekitatud helirõhku pikalt kannatada.
                        hmm nüüd me vist räägime üksteisest mööda või mis sest mina olen harjunud et mulgi ntx on võim brig 2X100w ja nagu keegi tuleb ja ütleb et 1w on väga julm hmm me vist räägime erinevatest asjadest h34r:
                        TeamRMS

Comment

Asi on sama, mõtlemine ja kõrvakuulmine on erinev.

Comment

mõni inimene räägib siin 1W moonutusvaba võimsusega helist, mille siinus on puhas, moonutused on pikalt väiksemad, kui 0,1% ilmselt ka alla 0,01%
                            Brig ei ole minu teada 2*100W, isegi kui on, siis sellisel võimsusel on tal ilmselt moonutusi ligi 5% ja see on ikka jube palju
                            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Arvan,et kui selline võimendi vaikselt toanurgas töötab, tekib ikka mõnusalt hubane olemine
                              Ja kodanik Ripspeedile seda,et võimsus pole maailmas primaarne. Tähtis on see, kuidas võimendi suudab sind panna muusikale kaasa elama..

Comment

Working...
                              X