Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by reuter@Feb 18 2005, 14:26
    1W moonutusvaba võimsusega helist, mille siinus on puhas, moonutused on pikalt väiksemad, kui 0,1% ilmselt ka alla 0,01%
    Siin sa pingutad ilmselt üle.
    Ma küll skeemi ei tea aga vaevalt see tugevalt negatiivselt tagasisidestatud on.
    SE puhul pole tavaks.
    THD on selle 1W juures sinna 1% suurusjärku, madalamatel sagedustel ilmselt rohkemgi.

Comment

Ja kes oli, kes rääkis, et head lampvõimu on väga kallis ehitada?

Mina vist mainisin seda ühes postituses ja nii see onngi! kui panna kõik ühise nimetaja alla VÕIMENDI siis võib hind tõesti kiikuda seinas seina. alates 0 kroonist, kui on vana kola järgi jäänud, või oled osanud mõningad asjad varem kokku korjata, ehk natuke kallim variant, kui on kust kauplusest või kust iganes midagi kätte saad vähese raha eest ja 1-5W võim tõesti kallis ei tule, kui oma aega ei arvesta. Selline variant kehtib aga nende puhul, kes on suurte kogemustega ja ettenägelikud, et oskavad mida hankida ja teavad mida vaja on.Kui aga midagi kapist võtta pole ja alustad nullist siis on olukord teine ja eks katsu väikese rahaga midagi teha.Samas kui ikkagi rääkida korralikumast stereo võimust, siis katsuge see kuidagi kokkusaada ja seda poolmuidu, või paarisaja krooniga.Kui oled vana tegija ja on midagi omast käest veel olemas ja kui ka midagi juurde osta siis alla 2500.- ei oska mitte kuidagi juppe kokku saada + veel oma töö.See on võimendi puhul kus võimsus kanali kohta on 40-50W.
      Miks ma seda kirjutan, seda sellepärast, et foorumi rahval ei tekis mingisuguseid illusioone imelisest võimendist, mida on võimalik saada paarisaja krooniga.Nii see asi ei ole.Kõik on suhteline ja oleneb suuresti kogemustest ja oskustest.Eks iga mees teeb omad järeldused ja tegutseb võimaluste piiril, nii nagu oskab kuid, odav see lõbu pole.Suuresti oleneb maksumus ka sellest mida tehakse ja milline on resultaat.
      Kindlasti jään ka oma sesisukoha juurde, kus olen vihjanud lairiba kõlaritele ja väikestele võimsustele. See tuleneb sellest, et on taolise lahenduse väga pikaealine tegemise ja kasutamise kogemus olemas ja seda enne seda kui tulid minu väljenduse kohaselt mitte valjukad vaid kummipumbad.Kajuks kasutan momendil ka selliseid ja mitte odavaid, kuid on olemas 8W lairibad RIGA10 raadiost ja käiku nad lähevad lairiba kastides, väikese võimsuse juures.Ma ei ole 100W või enama võimsuse fänn.Milleks??? S aab väiksema ja tunduvalt odavama lahendusega väga häid tulemusi nii nagu ka see võimendi, millega teema avati.

Edu selle tegijale ja tugevat tervist!!! (ma mõtlen närvide suhtes)

Hinnapoliitika selliste asjade juures oleneb väga paljudest teguritest ja seda ei saa üheselt võtta, et odav värk!

Comment

Kel huvi skeemi järele on priva kaudu võimalus asja ajada.
        PS. Humaxil on omahinna suhtes õigus.Olen poest vaid mõne takisti-konde ostnud+liim/värv.Need komponendid moodustavad ca.160.-.Lambid on saadud tänu TPT õppejõudude abile, trafod ikka enda korjatud/keritud.Kui ikka nullist peale hakata, siis ainult lambid läevad maksma ca.180.-.Siia tuleb arvestada trafod(mis samuti on spetsiifilised).No tööaeg on omaette kurb näidend(olen antud seadme kallal juba 5 nädalat kurja vaeva näinud).Et ikka korralik väljanägemine saada, tuleb paar nädalat iga päev saagi/viili/värvi käes hoida.
        No pildil paistab ta pisut kehvem välja kui reaalsuses....
        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
        Projektide pildid
        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Tervitus!
          Kena, tore...
          Kas plaanis talle ka paariline või kavatsed mono juurde jääda?
          Muuseas kuulasin ka vahepeal üsna pikka aega mono süsteemi, hämmastav kui palju ruumilist informatsiooni võib mono heli sisaldada, kui seda õieti teha.
          Ja ega selle THD pärast pole vaja poleemitseda, selle järgi ei ole võimalik niikuinii otsustada, kuidas asi kõlab, kui harmooniliste spektrit ei tea. Ja peale selle on veel IM- ja TIM- moonutused ja palju muudki.

Comment

Ärge jamage! Ajate vastupandamatu lampvõimu ehitamise himu peale! .
            Ilus asi valmis saanud. Hea, kui on viitsimist ja tahtmist midagi oma kätega valmis nikerdada. Ja need GU-50ned... Sellist lampide modimist polegi veel trehvanud .
            Hmm. Peab vist trafode pealt tolmu ära puhuma ja kerimise peale mõtlema :huh: .
            Edu ka järgmisteks projektideks!
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Ettevaatust, sarkasm järgneb (mitte võimuehitaja aga kommijate suhtes)

Ükski asi ei tööta, enne kui pole testitud.
              Kõik võimud on crapp enne kui erapooletu kõrv pole vastupidist tõestanud.
              Tihtipeale kuulavad lampvõimuvennad moonutusi, kuid need on mõnusad moonutused.
              Üldiselt nõus humaxiga, illusioone ei maksaks luua.

P.S. MIDA SEE EKVALAISER SEAL TEEB ? Ma loodan et on kasutusel võimualusena

Comment

Originally posted by erx@Feb 18 2005, 14:58

Ja kodanik Ripspeedile seda,et võimsus pole maailmas primaarne. Tähtis on see, kuidas võimendi suudab sind panna muusikale kaasa elama..
                mina olen oma võimendiga väga rahul, ja see suudab panna mind muusikale kaasa elama B-) ja see brigi variant on moditud et oleks 2X100w
                TeamRMS

Comment

Antud võimendile teisiku tegemine ei ole hetkel plaanis, kuna tegemist on ainult proovitööga(textoliit kesta osas).Samuti on väga raske leida 6P3S lambi antud modifikatsiooni(pealt laieneva ballooniga).
                  Üheriba kõlaris on plaan kasutada lairiba valjuhääldit 5GD-1RR3(oman ainult ühte eksemplaari, kahjuks).Kõlari valmimis aega ei oska hetkel täpselt öelda, kuid saab kindlasti ära märgitud antud foorumis.
                  Projektide pildid

Comment

Niisiis sai üles pandud ka skeem fotode lehele.Valmistus/häälestus juhised on võimalik saada eraldi priva kaudu(kui keegi soovib).
                    Projektide pildid

Comment

Osakd öelda kas 6N2P on mõlemad trioodipoled parallelis või on üks pool meelega nii suurele voolule tööle pandud?

Comment

Kasutatud on siis mõlemat trioodi paralleelis(sorry, et puuduvad kontaktidel nummerdused).
                        Projektide pildid

Comment

Kas tämbriregulaatori skeemi "laenasid" kuskilt nii nagu ta on, ilma katoodi kondekateta?

Comment

Põhimõte on laenatud, kuid teostus on siiski minu poolne.Idee on saadud raamatust "Usiliteli elektricheskih signalov"(autor G.S.Tsõkin).
                            Projektide pildid

Comment

Seda topikut lugedes tekkis küsimus et millise saundi saaks kätte kui panna ntks Rekord teleka helivõim tööle? See on ju ka lambil? Trafo läeb küll vist alla 100 Hz küllastusse aga mönda tundlikku avarriba elementi peaks toitma ju sobima?Esimeseks lamp projektiks peaks ju hea odav projekt olema.
                              Maailm oleks puhas ja süüta
                              kui poleks õllejogurtit
                              - Õ.Õ.

Comment

Mingit soundi ei saa. Ega lamp iseenesest ei tähenda veel kvaliteeti.

Comment

Working...
                                X