Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Humax! Kas Sa pidasid mind silmas, kui kirjutasid "kolm noksi bemaris"??? Sellega ma ei n6ustu kohe kuidagi, kui just midagi valesti ei olnud ja omateada ma midagi valesti ei "oelnud...
    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

TO andreie !

Ma ei saa aru, miks Sa muutud isiklikuks? Ma ei mõelnud midagi taolist ja Sa ei kirjutanud midagi valesti! Mina näen seda probleemi tunduvalt laiemana ja põhimõttelisemana nii ma ka kirjutasin. Nõustumisega on nagu on.Fakt on võetud igapäeva elust ja nii see on, seda Sa eitada ei saa.Põhimõtteliselt on ju jutt mõttetust tümakst, lampvõimust, kvaliteedist muusika taasesitamisel ja arendatud muusika maitsest ,kõrgema kvaliteedi tasandil . Absoluutselt ma ei mõelnud Sinu isikut, nii piiratud silmaringiga ka pole mõtet asjasse suhtuda.Sinu konkreetne postitus oli jätkuks olustiku selgitamisel.

Comment

Esmalt postitatud Cheopps,Apr 4 2005, 07:43 poolt
        [
        Kui aus olla, siis sai ca. 6 aastat tagasi tehtud ka TS-180 südamikule väljundtrafo PP võimendile.[/QUOTE]

Kas TC-180 plekk sobib väljundtrafoks? või see ongi trafo millest "humax" rääkis: et väljundtrafona on omadustelt keskmine?

Comment

No põhimõtteliselt sobib ju igasugune plekk. Häält ta teeb kindlasti. Lihtsalt puritaanide jaoks on <0,3mm permalloisisaldusega plekk see kõige-kõigem. Katsu aga sellist plekki Eestis ja odavalt leida...

Kõik sõltub võimalustest.

Comment

Humaxile 5 lisapunkti õige suhtumise eest &#33;
            Käisin mõne aja eest üritusel, kus mingid nokatsid üritasid oma genitaale pikendada teemaga, et kelle "stereo" suudab rohkem pauku anda. Kuulsin siis kahe noka omavahelist juttu, kus üks seletab, kuidas ta ei julge eriti proovima minnagi, et mingi 110 dB äkki tuleb. Teised ikka julgustavad ja lubavad siis välja teha, kui ta kellelegi "ära teeb". No läksiki siis nokk proovima ja sai vist teise tulemuse. No kohe ennast täis siis, et näed, kaks "subbarit" on ikka kaks, teised siin ühega ponnistavad...
            Tegin siis asja korraldajale vaikselt ettepaneku, et võiks järgmisel korral näiteks ka mittelineaarmoonutusele mingi piirväärtuse ette anda või vähemalt seda mõõtagi, et nagu ei peaks mingit rämedalt moonutatud juma kõrval kuulama ning testimiseks võiks kasutata näiteks valget müra, mitte iga matsi enda valitud plaati. Sellepeale öeldi mulle lühidalt, et siis poleks ju üritusel enam mõtet, kuna osalejaid lihtsalt poleks.
            Ühesõnaga kogu ürituse ajal pidin naeru kõvasti tagasi hoidma, kuna kõrval toimuvad arutelud olid lihtsalt nii "intelligentsed". Tundus, et ainsad numbrid, mida tüübid kuidagi asjaga seostada oskasid, olid igasugused utoopilised kolme- ja neljakohalisesed arvud, millele uhkelt "käpital dabljuu" taha kirjutatud.
            Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Originally posted by humax@Jul 27 2005, 20:21
              ...
              Eesmärk on ikkagi heli loomutruu ja algallikale sarnaneva heli kuulamine.Teiste sõnadega kuidas kellelegi , palju ja mida antud on.
              ...
              Ärge väga pahandage.
              Ega ma ei pahandagi ja kolm kvartalit enne tuleva jõmakaga bemmis sõitjaid pean samuti ajuinvaliidideks aga ...

Loomutruu heli juurde kuulub ka loomutruu bass, mis tähendab kogu kuuldava sagedusriba alumise otsa moonutamata esitamist. SE lampvõimuga on aga seda sisuliselt võimatu saavutada. Miks? Seda tead vast isegi.

Comment

Humaxile: ma ei näinud väljaelamisele põhjust (ausalt, minu arust teatud laadi puuduste arutamisest pole kasu) ja siis jäi värk tinisema, et mis siis ikkagi on... Sorry, et asja keeruliseks ajasin, juhtub.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Originally posted by humax@Jul 27 2005, 20:21
                  ats, "Ural&#39;i" konstrueerimise ajal ei osanud ilmselt keegi ette arvata vajadust võimsa bassiotsa järele

Selle kohta ütlen ma väga lihtsalt. Nii nagu see pill väljatöötati ja toodeti oli ta täiesti normaalsel tasemel ja võib öelda, et hea pill.Mingit vajadust mingi võimsa bassiotsa järele polnud. See võimas bass on teie mõttekäigu unistus ja teatud mõttes arengupeetus, lihtsalt ei anta enesele aru, mis asi, millekski on ja mida ta võimaldab.Ei maksa unustada, et pilliehitus ja akustika on olnud mitmetes arengu etappides ja pika aja jooksul jõudnud tänapäeva.Pole ju midagi tänapäevast tahta asjadest mida toodeti 20-30 aastat tagasi.Pole ka õige, et kolm kvartalit enne tuleb jõmaks ja tümaks ja seejärel rooste bemar kolm noksi sees, pead jõlkumas tümaka taktis, lollid näod ees, sest helirõhk halvab aju tegevust.Kui võhma pole vähemalt 300W ja tümaks pole padjaga vastu pead peksmise sarnane siis on asi pask.Tegelikult pole asi nii, see on rohkem nokside eralõbu ja arengu tagajärg.Need, kes tegelevad lamptehnikaga ,vana restaureerimise ja retroga, nende eesmärk on ikkagi heli loomutruu esitus, selle arendamine ja säilitamine ja taaselustamine.Sellised eesmärgid on veidi kõrgemad ja kaugele ulatuvad, kindlasti ka rahaliselt kallimad, kui tavaviisil tümaka tootmine.Eesmärk on ikkagi heli loomutruu ja algallikale sarnaneva heli kuulamine.Teiste sõnadega kuidas kellelegi , palju ja mida antud on.Ka muusikaliselt tuleb areneda ja kõik oleneb arengu tasemest ja indiviidi püüdlustest.Vabandust sai küll natuke järsk ja ehk kohati rõve, kuid see on minu arvamus asjast.

Ärge väga pahandage.
                  Tegelikult ma ei ajanudki niiväga bassi taga - tahtsin rohkem kinnitust, kas see võim töötab nii nagu peab. Pole varem lampraadiole kätt külge pannud.
                  Mis puutub magedasse tümakasse, siis see on viimane asi mis mind tõmbab - pole üldse seda tüüpi inimene.
                  "humax" tõi välja reaalsuse, milleks on muutunud muusika. Bemarivennad oskavad selles kuulda ainult kindla intervalliga korduvat tümakat, mida on vaja ka hullupööra võimendada, aga eks selles on süüdi ka peale tulevad artistid, kes seda leiba pakuvad. Hardcore- techno&#39;t ei saa ju eriti hubaselt väikse lampvõimuga kuulata, kuna seal polegi miskit loomutruud. Samas igal asjal on piir - tümakas ei peaks kostma kolme kvartali kaugusele, kuna see pole enam muusika, kui võetakse kindel sagedusvahemik ja seda teistest 5 korda rohkem võimendatakse. Pealegi on auto sõitmiseks&#33;

Comment

Loomulikult on nt. "Ural" raadiotel madal ots olemas kuid seda pole mõeldud nii palju võimendada kesksageduste suhtes(1kHz=0dB ning 40Hz=+16dB).Veel niipalju, et maal oleval "Rigonda-102" ´68a. mudelil oli passi järgi FM-ilt taasesitatav sagedusala 60...15 000Hz(grammofonilt isegi veel suurem) ning see on isegi väga hea antud raadio kohta arvestades asjaolu, et väljundtrafo oli mõõtmetega ca. 50x40x50mm :blink: Nimiväljundvõimsus 3W ning max 7...10W(1x6P14P, valjukad 2x4GD-28 + 2x1GD-28).Kui madalat otsa vaja ikka rohkem taasesitada, siis soovitan nt. MOP-idel võimendi eraldi asetsevale ning korralikule bassikõlarile.
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by ats@Jul 25 2005, 18:48
                      Sain nüüd kaks peaaegu identset lampraadiot "Rekord" (lõpud 6p14p), kust plaanis võtta kõik (trafod, lambid, pesad) peale kondekate ja takistite. Skeemilahendus tuleb uus. Loodetavasti tuleb nendest juppidest ca 2*4-5w SE stereovõim. Tekkis küsimus, mis häält võim tegema hakkab, kui tal tämbriplokki pole (kui näiteks cd-decki väljundist lasta heli otse võimu sisendisse)? Kõlariteks on kvaliteetsed lairibakõlarid. Prantsusmaal valmistatud.
                      on takid normaalsed, mul läheks vaja äkki, sammuti , mis konded seal on?
                      -Artificial_Intelligent-

Comment

Working...
                      X