Teade

Collapse
No announcement yet.

tundmatu lampvõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

No näed.
    See ju kahest vene mono lampraadio võimu osast kokku ehitatud stereoks. Sama võimuga olid Rigonda 102, 103 ja Uraal 112 (või mingi sarnane number) ja enamus esimese klassi mono lampraadioid.

Comment

Originally posted by moi@May 16 2005, 14:32
      No näed.
      See ju kahest vene mono lampraadio võimu osast kokku ehitatud stereoks. Sama võimuga olid Rigonda 102, 103 ja Uraal 112 (või mingi sarnane number) ja enamus esimese klassi mono lampraadioid.
      Või nii. No hea teada, nüüd saab vaadata netist konkreetselt andmeid. On kellelgi nendega kokkupuuteid olnud? Äkki on kellelgi mingeid kommentaare. Ise olen heliga küll rahul, samas ei ole mõnda korralikku lampvõimu kuulnud.

Comment

Pakuks siiski välja ,et tegu on Estonia Stereo või Simfonija Stereo vastastakt ultralineaarlülituses lõppvõimudega...
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Seda ta kindlasti ei ole. Estonia ja Sinfonija on kaks kanalit ühel trükiplaadil ja eelastmes on kokku 3 lampi.

Comment

Sorry!Vaadates tähelepanelikumalt fotosid on tõepoolest midagi Rigonda 102
            kanti.Siis andmed:Sagedus - 60 -15000Hz ja võimu kuni 10W.Täpsemalt:
            [URL=http://www.radiopagajiba.latbs.lv/Sch/rigon102.djvu].Seal kõiksugu uunikume.
            Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Sagedusvahemik on suht vähevõitu....samas ei ole kuulamise ajal tähele küll pannud et detailsus väiksem oleks või et kõrgetest puudus oleks, võimsust on küll piisavalt. Peale laupäevast matem. eksamit läheb ehitamine suure hooga lahti B-)

Comment

tekkis üks päris huvitav probleem...nimelt oli sel võimendil kummagi kanali jaoks eraldi potekas, aga mõlema poteka küljes oli 5 klemmi, kokku siis 10 kahe peale. kõik stereo poted mida ma poes näinud olen on kuue klemmiga, nii et 4 jääb puudu. niisiis mida peaksin ette võtma?

Comment

kui mõni just korpuse klemm ei ole, siis on need keskmised toonkompensatsiooni omad. Töötab ka ilma nendeta, kuid seal kompenseeritakse natuke bassi juurde poteka madalama otsa juures. Inimene pidavat kuulma vaikses helis bassi vähem ja valjus helis rohkem ning seda üritatakse tasakaalustada. Tavaliselt lähevad neist otstest mõned takid-kondekad maha.

Comment

Kas selliseid potekaid kuskilt saab ka või ma pean need tõesti vahelt ära jätma?

Comment

Konkreetselt, mis potekaid vaja on ?

Comment

70 k stereo potekat helitugevuse jaoks, 10 klemmiga, kui midagi sellist üldse olemas on

Comment

On siis midagi sellist kuskilt saada või jätan toonkompensatsiooni lihtsalt vahelt ära?

Comment

70k vaevalt et sellist saada on, küll aga on liikumas 100k ja on ka toonkompensatsiooni otsad välja toodud. Kindlasti ta ei pea olema 70k. 100k potekat kasutatakse EST010 eelvõimus tugevuse regulaatorina.Neid peaks ehk veel mingis vana kola kaupluses liikuma.Olin sama probleemiga hädas, kuid otsustasin loobuda toonkompensatsioonist, sest erilist vajadust pole, pealegi on vene serverites lahendusi kus pole kasutusel väljavõtetega potekaid, kuid toonkompensatsioon on tehtud tava potekatega ja RC ahelaid kasutatud. Lihtsam ja kindlasti mõtekam on tellida korralik potekas läänepoolt ja ilma toonkompensatsiooni väljavõteta.

Comment

Ühesõnaga ei ole sel toonkompensatsioonil mõtet, kui ta midagi eriti ei muuda. Vaevalt,et ma endale mingit väga korralikku potekat sellele tellima hakkan, kuna see alles mu esimene kokkupuude lampvõimudega ja ega see just high end aparaat ei ole. Kui ma sinna mingi odavama uue poteka vahele panen on ta ikka parem, kui see mis tal enne oli, kuna eelmine ragises ja krigises kui nuppu keerasid. Aga igatahes tänud info eest.

Comment

Teema jälle mõningal määral päevakorras. Rigonda 102 joonisel on toiteplokist väljundtrafosse minev pinge 270 V. Ma sain mõõtmisel enda trafost 285V. Kas see 15V vahe on lubatav või mitte?

Comment

Working...
                                X