Teade

Collapse
No announcement yet.

tundmatu lampvõimendi

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by gura@Apr 8 2005, 15:00
    Mul peaks vedelema piisavalt tsingitud plekki, eks ma siis sellest hakka valmistama. Selline loll küsimus ka et kui mul sellel varjestusel augud juhtmete jaoks sees on, kas siis sealt ei hakka midagi kiirgama (füüsikatunnist on midagi meelde jäänud lainete levimise kohta)?
    Et tavaline terasplekk oleks tõesti efektiivne, peaks ta olema suhteliselt paks (u. 2mm). Mis ei tähenda, et vastasel juhul temast mingit kasu poleks. Tasuks jälgida, et varjestus oleks valmistatud võimalikult "täpselt", st. mitte "igaks juhuks suurem", ürita teha ümarad nurgad, vähemalt need, mis vertikaalasendis. Kõik tükid peavad olema üksteisega kontaktis, tegelikult siis keevitatud.
    Juhmeavad - need jäävad ju alla, pealegi kui nenda suurus on väike, võrreldes varje enese mõõtmetega, ei pääse sealt eriti midagi välja.
    Varjed peaksid saama elektriliselt "maandatud".

Comment

Suured tänud. Olen nüüd veidi targem. Eks ma siis röögata kui mingi probleem jälle tekib

Comment

Taas tekkis küsimus. Kust saada vajalikke toitelüüte? Hetkel on seal 4 kondekat, 2*50uF 450V ja 2*50uF 300V. Olen otsinud igalt poolt ja ei leia kuskilt kondekaid mahutavusega 50uf. Niisiis, kas sinna asemele sobiks ka 47 uf kondekaid, kas see 3 uf vahe mõjutab väga tugevalt? Olen vaadanud tevalo toodete hulgast ja leidnud sellise ja sellise. Hetkel on seal 4 suurt junni aga need mis tevalos müügil on suht väikesed. On seal mingi vahe kui väärtused on samad või olen välja vaadanud mingid valed lüüdid?

Comment

Originally posted by gura@May 12 2005, 11:29
          Taas tekkis küsimus. Kust saada vajalikke toitelüüte? Hetkel on seal 4 kondekat, 2*50uF 450V ja 2*50uF 300V. Olen otsinud igalt poolt ja ei leia kuskilt kondekaid mahutavusega 50uf. Niisiis, kas sinna asemele sobiks ka 47 uf kondekaid, kas see 3 uf vahe mõjutab väga tugevalt? Olen vaadanud tevalo toodete hulgast ja leidnud sellise ja sellise. Hetkel on seal 4 suurt junni aga need mis tevalos müügil on suht väikesed. On seal mingi vahe kui väärtused on samad või olen välja vaadanud mingid valed lüüdid?
          Toitelüütide juures võib mahtuvus suurem olla minu arust?

mul peaks olema 1-2 kondekat 385V jaoks mahtuvust ei mäleta (vanade molude seest)

või siis on mul paar 470uF 200V (neid saaks jadamisi ühendada, et saada 400V/600V)

Kui on huvi, siis võta ühendust

Comment

Mis kaasneb sellega kui ma mahutavust suurendan? Kas ma pean siis midagi muud ka muutma?

Comment

Nähtavasti on tegemist toite-lüütidega.Selline 3mkF vahe ei ole üldse katastroof arvestades tolerantsi, mis oli (vististi?) +-10%.
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Seda protsenti ei ole peale märgitud, aga eks ta jah kuhugi sinnakanti ole. Ühesõnaga ostan siis tevalost need samad kondekad ära mis ma enne näitasin ja need peaksid sobima? Krt see suuruste vahe on minu meelest siiski imelik...

Comment

tänapäevased kondekad on ikka hulga väiksemate möötmetega kui vanasti.

Comment

Üks küsimus veel...see on küll natuke nõme küsimus, aga kas kasutada juhtmete vahetamisel vask või alumiiniumjuhtmeid. Hetkel on seal kasutatud alumiiniumist suht peenikesi juhtmeid. Endal oleks kohe kapist võtta suhteliselt suure ristlõikepindalaga alumiiniumjuhet, aga kas sel on mõtet või oleks parem osta vaskjuhtmed?

Comment

Originally posted by gura@May 15 2005, 13:11
                      Üks küsimus veel...see on küll natuke nõme küsimus, aga kas kasutada juhtmete vahetamisel vask või alumiiniumjuhtmeid. Hetkel on seal kasutatud alumiiniumist suht peenikesi juhtmeid. Endal oleks kohe kapist võtta suhteliselt suure ristlõikepindalaga alumiiniumjuhet, aga kas sel on mõtet või oleks parem osta vaskjuhtmed?
                      Kindlasti kasuta vaskjuhtmeid.
                      Ausalt öelda, ei taha hästi uskuda, et seal praegugi alumiiniumjuhtmed on. Ehk on ikka tinutatud vask?

Comment

Praegu on seal raudselt alumiiniumist juhmed.

Comment

Vaja oleks trafo mähised üle lakkida, kuna trafo ümiseb parajalt kõvasti. Kas lakkimiseks kõlbab pentaftaallakk, ega see traadi lakki ei kahjusta?

Comment

Ära sest mähisest laki, keeda parem küünlavahas (väga peenikese mähisetraadi puhul võib see ohtlik olla, 0,12mm elas üle). Surisemist põhjustavad pigem plekid, mitte mähis. Neid võid lakis leotada. Olen lugenud ka plekkide epo-liimiga kokkuliimimisest, kuid sellest pajatagu lähemalt need, kes sellega ise on tegelenud.

Kui plekid on fikseeritud poltidega, siis tasuks ka neid pingutada. Jõumeetoditest (trafo korpuse haamriga "töötlemisest") ma parem ei räägi.

Comment

tõmbasin nüüd plekid lakiga üle...eks paistab kas aitab või mitte...Ma arvan et ma olen nüüd teilt piisavalt infot välja pressinud et hakata ehitamisega tõsisemalt pihta...suured tänud igatahes.

Comment

lisan mõned pildid ka, kui äkki keegi tunneb huvi. Selline näeb ta siis hetkel välja...õigemini hetkel juba trafo väljas.
                                pildid

Comment

Working...
                                X