Teade

Collapse
No announcement yet.

Klapivõim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ise küsin- ise vastan.

1) Stereo jaoks on vaja ühte lampi
    2)18V 0.8A trafo on piisavalt võimas
    3)See tuleb panna hiljem paika
    4)Dummy load peaks olema vähemalt 28Ohm aga võib olla isegi kuni 100Ohm
    5)Peale LM317 peab olema takisti 8.3Ohm
    6)NE5532 tahab saada toidet kuni 22V
    7)Kui peale LM317 kasutan 8.3Ohm takistit, siis ühendan 4 (või 5) jala heater supply'sse ja 5 (või 4) maase.

Comment

Originally posted by Silver@Dec 26 2005, 17:05
      5)Peale LM317 peab olema takisti 8.3Ohm
      Natuke läksid nüüd liiga hoogu
      LM317 sellises lülituses hoiab konstantset voolu (püüab takistil hoida pingelangu 1,2V), seega jäta sinna ikka 4 oomine takisti. Siis on küttevool 300mA ja see peaks lambi kütteniidil tekitama pingelangu 6,3V. Sõltub muidugi konkreetsest lambist, kui ükskord pingestamiseni jõuad, siis tasub üle kontrollida.

Comment

Ma tahan kasutada lampi ECC83, mis tahab saada kütteks 6,3V ja 300mA või 12,6V ja 150mA. Peaks sobima ikka 8.3Ohm. Seda ei arvutanud mina välja vaid Headwize foorumis selle skeemi autor.

Comment

Originally posted by Silver@Dec 26 2005, 20:25
          Ma tahan kasutada lampi ECC83, mis tahab saada kütteks 6,3V ja 300mA või 12,6V ja 150mA. Peaks sobima ikka 8.3Ohm. Seda ei arvutanud mina välja vaid Headwize foorumis selle skeemi autor.
          Kui ühendad lambi kütted järjestikku, siis jah 8 oomi. Vabandust, ei süvenenud Sinu poolt kirjutet punkt 7) olemusse.

Comment

Mõttetera väikesest koormustakistusest:

Nimelt jäi omal mõni aega tagasi kätte 2 liinitrafot(Tesla 20VA trafod ruuporitest).Ning mõttevälgatus siis järgmine: läbi eralduskondensaatori panna esialgu trafo 60V sisend ning kasutada 15R väljundit madalaoomilise klapi toitena.

Kommentaarid mõttevälgatusele teretulnud.
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Originally posted by Cheopps@Jan 3 2006, 18:03

Nimelt jäi omal mõni aega tagasi kätte 2 liinitrafot(Tesla 20VA trafod ruuporitest).Ning mõttevälgatus siis järgmine: läbi eralduskondensaatori panna esialgu trafo 60V sisend ning kasutada 15R väljundit madalaoomilise klapi toitena.

Et siis kõigepealt triood ebanormaalselt madala anoodpingega, siis opakas puhvriks ja lõppu veel üle kondeka trafo?

Jaburaks kisub h34r: Silveri valitud skeemi kontekstis.

Comment

Kuna juba varem arutati madala sisetakistusega(32R jt.) klappidele lampvõimendi tegemist, siis sai ka see välgatus kirja pandud.Ise ei valmista sellist lahendust kuid annaks võimaluse madala takistusega klappe kasutada lampvõimendiga.
                The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                Projektide pildid
                Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Kuna see madal takistus on lahendatud juba dummy load'iga siis esialgu ma ei hakkaks muud moodi katsetama.

Comment

YAHA

:blink: Milline suurepärane moonutuste generaator. Ma ei viitsi praegu arvutama/simuleerima hakata, aga oma paarkümmand prossa peaks lõdva randmega kätte saama?
                    Loomulikult võib kasutada ECC83-me, siis saab veel rohkem nalja.

Muuseas, grid-leak bias on loomulikult iseenesest cool. Paraku aga kasutatav ainult nõrga sisensignaali puhul.
                    21st Century Fox

Comment

Originally posted by Cheopps@Jan 3 2006, 18:03

Huvi pärast ole proovinud neid: Visaton TR84
                      6N6P, anoodile püsivooluallikas (CCS), ja läbi kondeka antud trafo. Ehk siis nn. parafeed -ühendus.
                      Tulemus oli küllaltki adekvaatne. Tegelikult isegi väga hea, arvestades nende hinda. Soovitan proovida.
                      21st Century Fox

Comment

Originally posted by VT-25@Jan 6 2006, 19:17
                        YAHA

:blink: Milline suurepärane moonutuste generaator. Ma ei viitsi praegu arvutama/simuleerima hakata, aga oma paarkümmand prossa peaks lõdva randmega kätte saama?
                        Loomulikult võib kasutada ECC83-me, siis saab veel rohkem nalja.

Muuseas, grid-leak bias on loomulikult iseenesest cool. Paraku aga kasutatav ainult nõrga sisensignaali puhul.
                        Äkki Sa võiksid anda sel juhul näpunäiteid kuidas moonutusi vähendada (pole veel ehitama hakanud nii et skeemis saab korrektuure teha)? Lambid on juba olemas ja kavatsen neid nii või naa ikkagi kasutada. Ja äkki Sa võiksid mulle seletada, mis need moonutused tekitab (n00b nagu ma olen).

Silver

Comment

Kas Sa seda lõiku ka lugesid?
                          How does it sound ?
                          Oh, well. After you had such a hard job to build this amp it is very unlikely that it sounds bad.
                          The sound is mainly determined by the tube. It works at a very low plate voltage so that it probably produces a lot of distortion because the curves are far from being linear.
                          Moonutuste vähendamiseks tuleks lamp panna tööle õiges reziimis, mille eelduseks on normaalne anoodtoitepinge. No ütleme vähemalt 200-250V. Ehk tööpunkt tuleks valida nii, et koormussirge asuks lambi tunnusjoonte lineaarses osas.
                          See on aga juba hoopis teine võimendi <_<

Comment

Eitea palju parandaks heli, kui lamp asuks opakaga koos tagasisidestatud süsteemis.
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Jan 6 2006, 21:37
                              Eitea palju parandaks heli, kui lamp asuks opakaga koos tagasisidestatud süsteemis.
                              We&#39;d cut &#39;em in half with a machinegun and give &#39;em a Band-Aid.
                              It was a lie.

/Capt. Benjamin L. Willard, Apocalypse Now/

Sorry, ei suutnud vastu panna
                              21st Century Fox

Comment

Aga tegelikult oled saa VT-25 näinud ECC88 anoodkõverat nii madala anoodpinge juures. Äkki ei olegi väga ebalineaarne?

Comment

Working...
                                X