Originally posted by Silver@Jan 6 2006, 21:03
Äkki Sa võiksid anda sel juhul näpunäiteid kuidas moonutusi vähendada (pole veel ehitama hakanud nii et skeemis saab korrektuure teha)? Lambid on juba olemas ja kavatsen neid nii või naa ikkagi kasutada. Ja äkki Sa võiksid mulle seletada, mis need moonutused tekitab (n00b nagu ma olen).
Silver
Äkki Sa võiksid anda sel juhul näpunäiteid kuidas moonutusi vähendada (pole veel ehitama hakanud nii et skeemis saab korrektuure teha)? Lambid on juba olemas ja kavatsen neid nii või naa ikkagi kasutada. Ja äkki Sa võiksid mulle seletada, mis need moonutused tekitab (n00b nagu ma olen).
Silver
Tegelikult ECC88-t saab kasutada üsnagi madala anoodipingega, ütleme alates 50V-st hakkab looma. Takistusliku anoodikoormuse puhul eeldaks see muidugi kõrgemat toitepinget.
Proovi midagi sellist: 10K anooditakisti (võiks olla suurem aga eeldame praegu nii), u. 100 Ohm katooditakisti, u. 100V toide. Peaks tulema anoodipinge u. 50V, katoodile u. 0,5V, anoodivool u. 5mA.
Juba palju parem.
ECC83-e ei saa nii madalate pingetega ja antud olukorras reaalselt kasutada.
Kui ei ole kuskilt kõrgemat toitepinget võtta, ehita parem midagi transistoritega (op võimudega).
Comment