Teade

Collapse
No announcement yet.

Klapivõim

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Klapivõim

Tere!

Mul tekkis huvi lampvõimendite vastu. Ja mõtlesin, et palun natuke Teie abi. Eesmärk oleks ehitada võimalikult lihtsalt (tegu oleks ju siiski esimese lampidel aretusega) ja piisavalt väikese eelarvega (kus ma koolipoiss seda "rulli" ikka kokku ajan ) võimendi. Tahaks teha seda Sony MDR-P180 kõrvaklappidele, mille andmed on:
    Frequency (Hz): 16 - 20,000
    Sensitivity (dB/mW): 98.0
    Impedance (Ohm): 24.0
    Max input (mW): 1000
    Tahaks just mingitel vene lampidel, mis oleks kergelt kätte saadav. Niisiis, kas kellelgi oleks mulle nendele kriteeriumitele vastavat skeemi anda, oleks ma väga tänulik! Arvatavasti saaks selle kaasata töö õpetuse tundi- õpetaja on väga mõistev.

Ette tänades, Silver

YAHA - http://www.fa-schmidt.de/YAHA/index.htm

Keegi headwize foorumitest tegi selle ka mingi konkreetse vene lambi peal valmis.

Comment

Nendele klappidele küll pole sul erilist lootust odavat lampidel võimendit ehitada, klappide madal takistus eeldab normaalseks kuulamisks väljundtrafot, mis pole odav, väljundtrafota variandid aga eeldavad kõrgeoomilisi (vähemalt 300 oomi) klappe, mille hind hakkab sealt 2,5 kilost kroonidest. Kui kogemusi vähe ja eelarve piiratud, siis soovitaks ikkagi mõne spetsiaalse kivi poole vaadata...
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

http://headwize.com/projects/showfile.php?...=bender_prj.htm
        6n1p lampidel põhinev siis

minu.. eee 32 oomised kõrvaklapid hakkaks seal tööle? :unsure:

Comment

Läbi häda mingit häält teevad, kuid moonutus läheb suhteliselt suureks. Parem variant oleks kasutada 6N6P-d lõpus, esialgsete arvutuste kohaselt pole skeemis midagi suurt muuta vaja ning kannatab ehk juba pisut madalama oomiga klappe kah
          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Kui kogemusi vähe.....
            Kust need kogemused ikka tulevad kui mitte katsetamisest?

See YAHA oli päris mõtlema panev. Lihtne skeem ja pole ka ohtlikelt suuri voole! Vaatasin, et põhimõtteliselt oleks ka kõik jupid saadaval. Esialgu pean veel natuke mõtlema ja kokku leppima, aga kui kindlaks ehitamiseks läheb, annan tead!

Silver

P.S Ega keegi poleks nõus sümboolse hinna eest 6DJ8 või ECC88 lampe müüma?

Comment

No põhimõtteliselt, kui suur häda käes, siis saab kasutada ka kõige tavalisemaid totetrafosi(sangade omasi).Nendele on lihtne õhupilu luua(SE puhul).Proovitud variant ka ning asja ajab ära esimese projekti puhul.

Tere tulemast tõelise audio soundi maailma!
              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
              Projektide pildid
              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Tere

Kas põhimõtteliselt YAHA'l võib lambiks olla ka ECC82, ECC83 või ECC84? Neid saaks ma normaalse hinna eest :lol:

Comment

Ma ei suuda ikka oma jonni jätta ja tahaks 6n1p lampidega selle võimu valmis teha. Kuida nagu eespool mainitud, 32 oomiste kõrvaklappidega ei pruugi seda effekti kätte saada...
                  Kas kuskilt ehk oleks võiamlik tellida sobivaid väljundtrafosi? h34r:

Comment

Sai niipalju teada, et ECC83 peaks olema 12AX7 analoog. On mu informatsioon õige? YAHA leheküljel on märgitud asenduseks 12AX7 järelikult peaks ju siis ECC83 kah sobima?

Comment

Kui analoog, siis sobib ilusti.Muidu vaata igaks juhuks ka sokkel üle.
                      The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                      Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                      Projektide pildid
                      Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                      http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Arvatavasti teen pesa niikuinii ise, mitte ei hakka ostma.

Comment

12AX7 ja ECC83 pole mitte analoogid, vaid on suisa samad lambid erinevate nimedega. Üks nimetus on ajalooliselt pärit ookeanitaguselt mandrilt, teine Euroopast.

Comment

No seda parem!

Btw ma hakkasin mõtlema kui võimas see muidu on? 350mW?

Comment

Tere!

Tuleb välja, et läheb varsti ehitamiseks! Kasutusse läheb lamp ECC83. Kas stereo jaoks piisab ühest lambist (datasheetil on kirjas double triode)?

Kas toitmiseks sobib 18V 0,8A trafo? Tähendab kas sellel piisavalt võhma jätkub?

Soojendusse läheb 6,3V. Võimendus ossa on skeemil märgitud 6..8VDC, kas oleks ka mingit kasu, kui suurendada seda 18 voldini? Või põleks lamp läbi?

Seal kodulehel oli märgitud, et ta on kasutanud nö. dummy load'i. Klapid mida ta kasutab on 32 ja dummy load oli 20Ohm. Minul on klappide takistus 24Ohm, seega ma pean kasutama vähemalt 28Ohm ja väljundtrafo jääb ära. Õigus?

Peale LM317T olev takisti on seal 12V korral märgitud 4,2Ohm, aga 18V korral peab siis kasutama 6Ohm takistit?

Ette tänades, Silver

EDIT: Kas NE5532 vajab kah toidet? Skeemis pole seal midagi selle kohta märgitud.

EDIT2: Kui ma teen stereona, siis ühendan heater supply'st 4. jalaga, siis kas ma ühendan maaga 9. jala või 5.?

Comment

Working...
                              X