Teade

Collapse
No announcement yet.

2*EL84 vs. 4*EL84

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2*EL84 vs. 4*EL84

Tekkis küsimus, et miks kohtab nii vähe PP võimusid, kus on kasutusel 4*EL84, siis minnakse juba üle EL34 jt. trioodide peale. Kuna EL84 on oluliselt odavam ja seda saab asendada veel odavama 6p14p-ga siis miks mitte kasutada 4*EL84 varianti, või ei tasu see mitte kohe ette võtta? Kas peaks jääma 2*EL84 variandi peale?
    Siiani on ainult paar "VOX"'i võimu silma jäänud kus neli EL84ja koos on.
    Jutt siis kitarrivõimudest.

EL84 ja EL34 hinna vahe on reaalselt 5-30%. Võrdle sama tootja või sarnase hinnklassi asju. St. ei tasu võrrelda NOS Mullard/Siemens/Valvo... misiganes EL34-ja ja vene 6p14p-d. Näiteks Elektro-Harmonix'i EL84 maksab ca. 9,5 ja EL34 ca. 10 eurot.
    21st Century Fox

Comment

Tegelikult küsimus ei olnud lampide hinnavõrdluses.
      Huvitab, kas 2*EL84 kostab prooviruumis ilusti välja? Jääb veel natuke võhma varuks ka või on see väljakostmine viimase piiri peal? Siis oleks äkki mõistlik nelja lambi peal.

Comment

Nõgisto kasutab kodus nt.10W võimu ja kärab mis kole
        Teatud muusikastiilide puhul sobib.Muidugi maitse asi.Minule isiklikult EL84 hääl eriti ei meeldi - kuidagi kriipiv on,ultralineaarlülituses enam-vähem seeditav.
        4xEL84 teeb küll karmi häält ent sellega asi ka piirdub.Kasutaks pigem juba 6L6 -i
        B-)
        Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Hakkasin kidravõimu skeemi ümber joonistama ja üllatuseks avastasin, et helitugevuse reguleerimine toimub alles peale faasipöörajat ja siis järelikult stereo-potega. 1M-st stereo potekat pole minu teada teps mitte lihtne leida ja kui kaks eraldi panna või kombineerima hakata kuidagi, siis läheb lõppvõim kohe balansist välja.
          Skeem:
          http://users.telenet.be/orangefg/OFG_SCHEM/AD15main.jpg

Tekkis küsimus, et kas võimendi karakteristik muutub palju, kui ma paneks volüümi poteka peale tämbriplokki? ehk siis enne faasipööraja lampi. Ei tahaks võimendi häid omadusi kaotsi lasta.

Comment

Ei ole kidravõimude alal asjatundja aga ei oska välja mõelda ühtki mõistlikku põhjust mispärast keegi tahaks sellisesse kohta potekat panna.
            See selleks. Muidu ma arvan, et 1M stereopotet on küllaltki lihtne leida. Võid kaeda Sound&Light'i, Alphad või mis nad neil olidki. Just kidrade ja võimude jaoks. Kui sealt ei näkka, siis Elfa kataloogis on igal juhul mitmesuguseid.
            21st Century Fox

Comment

See orange on küll suht veidralt lahendatud :huh:

Tavaliselt on ikka master volume lahendatud ühe hariliku potekaga, mis peale faasipöörajat kahe õla vahele lülitatud on... Aga jah, igasugustesse "master volume" regulaatoritesse suhtuks ettevaatlikult. Kohati on nende mõtteks vaiksema helivaljuse juures kärina kätte saamine eelastmete ja ka faasipööraja moonutusse ajamisega (meenub üks 70-te Guyatone, kus master volume pööramine tõi kaasa isegi reverbi võimendusastme moonutussemineku, mis oli omaette räige nähtus). Eelastme moonutus pole aga olemuselt eriti erinev transistori moonutusest, "karp" tekib suhteliselt lihtsalt ja järsku ning moonutus jääb suhteliselt järsuks ja teravaks. Muidugi eks ole see ka maitseasi ja maitse üle teatavasti ei vaielda...
              Tegelikult peaks minu loogika järgi olema master volume otstarve pigem üldvõimenduse paika panemine, ning eri kanalite volume regulaatoritega viiakse kanalite võimendus enam-vähem ühtlasele tasemele.

Muuseas ka Matchless ja BlackCat kasutavad 4xEL84, nende puhul aga vist olemuselt tegu ikkagi suuremal või vähemal määral Voxi derivaatidega...
              Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Tegelt orange on ka nelja lõpulambi peal, siis panin lihtsuse mõttes lahjema võimu skeemi, põhimõte on sama.
                Ma ise kardan et äkki selles ongi Orange saundi eripära, et faasipööraja peab koguaeg tugeva signaali peale saama? ja kui master volüüm panna enne faasipöörajat kaob võimu eripära.
                Algul oli VOX'i ac-30 ka kaalukausil aga orange on hingelähedasem.
                Aga samas mis mõte on siis muretseda "matched pair" lambid, kui näiteks logisev stereo potekas sellele vee peale laseb <_<

Comment

Ega neid 2xEL84 lõpuga skeeme pole ka nii jalaga segada. Ise otsisin miskit lihtsamat ja leidsin sellise: Fender pro jnr. Aga siin vist peale väljundtrafot tagasiside ja nagu ma aru olen saanud nõuab see head trafot, mida mul ei ole. Kui midagi muud ei leia, siis hakkan vist Jani poolt maha joonistatud Laney 30 lõppu ehitama kahe lambi peale.
                  Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

http://www.18watt.com/storage/18wattLite.gif

Ja siin on veel palju 2*EL84 erinevadi projekte koos lay-out&#39;ide ja piltidega
                    http://www.18watt.com/modules.php?name=Dow...wdownload&cid=1

Comment

Superluks. Lihtne skeem, layoutid ka täitsa olemas. Ja üldse kõik mis vaja. Huvitav, et ma varem sinna pole trehvanud.
                      Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

Comment

Tavaliselt on ikka master volume lahendatud ühe hariliku potekaga, mis peale faasipöörajat kahe õla vahele lülitatud on...
                        Olen justkui skeeme küll palju näinud, aga ka sellisest lahendusest kuulen esimest korda. Minu variant "tavalisest" oleks pigem 1 harilik pote ENNE faasipöörajat/vahetult pärast eelvõimu.

Comment

"Tavalise" all mõtlesin tüüpilist vox&#39;i ja tema derivaatide lahendust tegelikult Teiste omi pole eriti uurinud kahjuks.
                          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Working...
                          X